Pesto de col Kale @PànxingCerdanya

Gratacool és una empresa de La Cerdanya que des del 2016 es dedica a la transformació de la gavarrera. 

El seu missatge publicitari: "la vitamina C de la muntanya"

La bioquímica i corredora de muntanya, Emma Roca, lidera aquest projecte amb altres dos socis cerdans més. 



Emma Roca ens explica que és Gratacool:
És una empresa que recol·lecta el fruit silvestre per portar la vitamina C, natural, de la muntanya a casa. I la idea és fer-ho en formats diferents. És molt antioxidant. De fet, és el fruit que té més vitamina C a Europa. 



El primer producte que ha sortit al mercat, és el fruit en pols envasat ens uns sobres de 150 grams. "El superaliment és pols de gavarrera barrejada amb poma ecològica. Una cullerada al cereal, a les amanides o on tu vulguis aporta una gran quantitat de proteïnes, vitamines i minerals. I tot d'origen vegetal. Un suplement diari molt important". 


Roca també explica que iniciatives empresarials d'aquestes característiques poden ser una sortida laboral per a les futures generacions de la Cerdanya. "Vivim molt de la neu i del sector de l'hostaleria. Cal impulsar noves indústries. I Gratacool és una empresa d'aquí,  que pot donar feina a la gent d'aquí , a més de treballar amb producte local." 

I avui us proposo un pesto de col Kale, que enriquit amb una cullerada de gavarrera pot servir per amanir pasta, verdures, posar-lo damunt de torrades, acompanyar formatges...

Necessitem:
  • 2 tasses de fulles de col Kale tallada a trossos
  • 1 cullerada de pinyons
  • 1 cullerada d'avellanes torrades DOReus
  • 1 dent d'all
  • El suc de mitja llimona
  • Una culleradeta de tàperes
  • Sal 
  • Oove



Escaldem les fulles de col Kale i les eixuguem bé.

Posem tots els ingredients, menys l'oli,  en un bol i ho triturem amb la batedora, TMX o robot de cuina que tinguem.  Anem incorporant l'oli a poc a poc fins que agafi la consistència que ens agradi.
Quan ja el tinguem a punt hi afegim una cullerada de pols de gavarrera, ho barregem bé i ja el podem portar a taula.

I que us sembla si el posem per amanir uns spaguetti de carabassó?   Aquí teniu un plat sa, fresc i amb molta vitamina C




Comentaris

  1. Molt, molt, molt original! Una font d'energia saludable!!!
    Petons i bona setmana,
    Olga

    ResponElimina
  2. Caray no tenia ni idea y mira que la he visto veces en la montaña.Muy buena idea la de comercializarla de la Nuria.
    Y un pesto diferente y lleno de vitaminas.
    Bona setmana
    petons

    ResponElimina
  3. Hola Gloria. Viendo la foto que has puesto me ha recordado que por Granada esta planta se ve bastante o se veía jj porque ya hace muchos años, cuando era un chaval jj, que dejé de andar por sus montes. Ese fruto lo conocíamos por tapaculos jj y ahora mi sorpresa es que la has utilizado para preparar este delicioso de pesto. No he probado el kale aunque el otro día estuve a punto de comprar y probarlo pero al final todo se quedó en la intención.
    Lo cierto es que este pesto con esos ingredientes que le has puesto es una fuente extraordinaria de vitaminas. Debe estar delicioso.
    Un abrazo.

    ResponElimina
  4. Delicioso pesto, me encanta la salsa como te ha quedado, seguro que está muy buena. UNa salsa para acompañar muchos platos.
    Besoss

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides