Coc de taronja i vermut Miró @CatalunyaCuina

Quan pensem amb vermut ens venen al cap unes patates, olives, uns talls de secallona... però ens venen al cap unes postres?  Doncs sí, avui us porto un coc aromatitzat amb vermut blanc Miro i taronja. 
A veure què us sembla.

 Necessitem:

  • 2 ous
  • 125g de sucre
  • 75ml d'oove
  • un iogurt natural
  • 125ml de suc de taronja
  • 100g de vermut blanc MIRÓ
  • 100g de farina de blat
  • 100g de farina d'arròs Molí de Rafelet
  • 1 sobret de llevat químic
Greixem un motlle amb oli i l'empolvorem amb farina.
Engeguem el forn a 200º.
Separem les clares dels rovells i les muntem a punt de neu fort (podem posar-hi un pessic de sal per ajudar-nos)
Batem els rovells amb el sucre, fins tenir-los a punt de cinta. Hi afegim el iogurrt sense deixar de remenar, després, a poc a pòc, hi imcorporem els dos líquids i al final, les dues farines i el llevat.
Al final hi afegim les clares a punt de neu fort, remenant de baix a dalt amb una llengua de silicona. 
Ho aboquem al motlle, uns 40 minuts al forn a 180º i ja el teniu a punt.



Punxeu-lo abans de treure'l, que cada forn és diferent. Deixeu-lo refredar damunt una reixeta i hi podeu posar tires de pell de taronja confitada o una mica de sucre glas abans de portar-lo a taula.


Comentaris

  1. Em sembla...perfecte! Quin cóc més bo! Et prenc la recepta! Ets...la reina dels cócs!
    Petonets i molt bona recta final de setmana,
    Olga

    ResponElimina
  2. Que pinta y que precioso color tiene la verdad que tiene que ser un bocado exquisito. me ha encantado. Mil besicos

    ResponElimina
  3. También me parece muy buena idea Gloria y mas viniendo de ti, toda una experta en el tema.
    Petons

    ResponElimina
  4. Hola Gloria. Pues la verdad es que el vermú como más lo utilizo es en vaso con un par de cubitos de hielo, unas aceitunas y una tapa como acompañamiento. Precisamente mañana lo voy a tomar jj.
    En bizcochos nunca lo he puesto pero dado que me gusta estoy seguro de que le tiene que dar un muy rico sabor.
    Me apunto a un gran trozo de este bizcocho.
    Un abrazo.

    ResponElimina
  5. Uummmmmmmmmmm seguro que esta de viciuuusssssss la foto del corte es de lo mas tentadora , te ha quedado de relujo .
    Bicos mil y feliz finde wapa.

    ResponElimina
  6. Quina bona pinta, segu que boníssim

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades populars