Ramen @Cuinema6mans

I després de fer un @cuinem a 6 mans a Reus, cuinant i rient durant gairebé vuit hores ja ens hem tornat a engrescar a fer-ne un al blog...aquesta vegada hem decidit cuinar un ramen...com que  he estat fent un curs de cuina vegetariana i vegana en faig un amb tofu... us porto aquesta recepta però al fimal la vaig fer amb pollastre que a casa agrada més.
Aquí  teniu el meu ramen i els de la Marta i l'Olga.




Necessitem:

  • oove
  • 5 alls tendres i una dent d'all sec
  • 1 tall de gingebre fresc ( com d'un dit)
  • 1 ceba no massa gran
  • 1 litre i mig de caldo de verdures (el vaig fer amb ceba, api, pastanaga i nap)
  • 2 cullerades de salsa de soja
  • 8 shiitake deshidratats
  • 1 cullerada de pasta de miso blanc
  • 200g de fideus ramen
  • 2 filets de pit de pollastre
  • una mica de farina de moresc o de cigró per arrebossar el pollastre.
  • sal
  • pebre
Piquem  els alls, el gingebre i la ceba. 
Tallem el pollastre a daus, el salpebrem i l'arrebossem amb la farina. El fregim amb poquet oli fins que ens quedi ben daurat i el reservem.
En una cassola posem un parell de cullerades d'oli i hi posem la ceba, els alls i el gingebre picats. Ho deixem uns 8 minuts a foc baix fins que la ceba comenci a ser tova. 
Hi aboquem el brou de verdures, la salsa de soja i els shiitake. Ho tapem i ho fem coure durant una hora.
Ho tastem de sal, n'hi posem si cal , hi posem la pasta de miso blanc i ho fem coure uns 10 minuts més.

Posem a coure els fideus, fent cas al que ens digui el paquet, ja que cada fabricant té la seva manera, Els colem i reservem.

Colem el caldo i reservem el que ens queda al colador.

Emplatem: Posem els fideus ranen en un costat del plat, a l'altra costat hi posem els bolets.i els daus de pollastre. Hi aboquem el caldo ben calent i damunt de tot hi posem la ceba, l'all i el gingebre que ha quedat al colador.

Es serveix amb bastonets xinesos.

El que vaig fer al curs és la mateixa recepta però  fregint daus de tofu enlloc de pollastre.

Fer el curs de cuina vegetariana i vegana m'ha endinsat en un món que només coneixia superficialment...el més difícil, adaptar les receptes als gustos de casa...però de mica en mica ho vaig aconseguint!

Comentaris

  1. Per a mi aquest és un món desconegut als fogons, n'he tastat alguna vegada en restaurants especialitzats.
    La presentació del plat és molt acurada.

    Una abraçada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. L'he descobert fa poc i la veritat és que ens agrada!

      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  2. Súper ramen de pollastre! Ideal de totes totes! I el més important va agradar!!!! ptnts

    ResponElimina
    Respostes
    1. Costa taaaaaant que tasti coses noves....pffffff

      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  3. Un ramen que de ben segur et copiaré ben aviat, Glòria! Em penso que també agradarà molt als de casa meva!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades populars