Cireres al vermut blanc

És temps de cireres i com sabeu a casa ens agraden molt i a més som molt aficionats a les coques amb cireres típiques de casa nostra.
Però  la temporada és curta i tret de congelades, per a fer gelats, no n'he fet mai en conserva, bé tret d'algun pot de melmelada, i em venia de gust conservar-ne uns quants pots. 
El sr Google i jo hem fet un mà a mà i he trobat diferents maneres de conservar-les, la més típica, fer-les amb almívar. però m'han agradat força aquestes cireres al Maraschino i les he fet...versió ganxeta.

Necessitem:
  • 500g de cireres
  • 250ml de vermut blanc, en el meu cas ha estat vermut Miró.
  • El suc d'una llimona
  • 250g d'aigua mineral
  • 250 g de sucre
  • 1 cullerada d'extracte de vainilla
  • 1 canó de canyella


Preparem mitja dotzena de pots de vidre, no massa grossos.  Els posem, pots i tapes,  en una olla amb aigua bullint i els hi tenim un parell de minuts. Els traiem de l'aigua i els deixem, de cap per avall, damunt un eixugamans net fins que els necessitem.

Espinyolem les cireres, és la part més ingrata de la recepta, mirant que ens quedin el més senceres possible.

En una cassola posem l'aigua mineral amb el sucre i, a foc baix fem que es desfaci. Hi afegim la llimona, la canyella i la vainilla i fem que arrenqui el bull.  Ho abaixem al mínim i ho tenim uns 10 minuts infusionant-se. Retirem la canyella, tornem a portar-ho a ebullició  i hi posem les cireres, ho traiem del foc,  i, amb cura, remenem perquè quedin ben cobertes del líquid. Les tenim un minut dins el líquid calent ,  les traiem i deixem refredar una mica.
Omplim els pots de cireres, 
Reduim l'almívar que ha quedat a la cassola a la meitat.
Omplim els pots, unes tres quartes parts amb l'almívar calent. i la resta amb vermut blanc.
Ho tapem ràpidament, girem suaument els pots tres o quatre vegades perquè es barregin bé els dos líquids i els posem al rebost, uns quants dies perquè les cireres stiguin ben confitades abans de fer-les servir.

Ara a pensar com fer-les servir...s'accepten idees ! 

Comentaris

  1. Hola, nueva seguidora; felicitaciones por blogs y publicaciones; este es el último publicado por mí: http://ioamoilibrieleserietv.blogspot.com/2018/05/25-indiscrete-domande-cinematografiche.html

    Si quieres te espero como lector/a permanente

    Gracias

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias por tu visita Benedetta

      PTNTS
      Glòria

      Elimina
  2. Quin luxe de cireres!! Encara aquest any no les he vistes però ja no tardaràn, oi?
    Petons
    Palmira

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquí estem en plena temporada Palmira!
      PTNTS
      Glòria

      Elimina
  3. Que bones aquestes cireres!!! M'ha encantat la teva versió amb vermut i la penso fer. A casa meva les feien amb anís sec i sempre las he trobat massa fortes, així que prenc nota de les teves.
    Petons i bona setmana!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Amb anís les trobo massa fortes i així barrejant vermut amb l'almíbar queden suaus i ben bones.
      PTNTS
      Glòria

      Elimina
  4. Que buenas también de esta manera Gloria.Con vermut no las he probado nunca, en casa las hacemos siempre con anís. Me guardo tu idea
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Són més suaus que les fetes amb anís Miquel.
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  5. Si tens la màquina "desespinyoladora", no és tan feixuga la feina!! Bona proposta!
    Ptns

    ResponElimina
    Respostes
    1. És clar que si que hi ha l'estri de treure els pinyols Marta! Si no és el "cuento" de mai acabar.
      PTNTS
      Glòria

      Elimina
  6. Una conserva de luxe, Glòria! Ja m'imagino les postres que sortiran d'aquests potets!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. T'agrada?
      Doncs, si...ja estic barrinant com fer-les servir Olga .

      PTNTS
      Glòria

      Elimina
  7. Hola Gloria. Leyendo la preparación has conseguido que la boca se me haga agua. Y es que esta fruta me encanta y si lleva unos toques de vermú ya ni te cuento. Deben estar exquisitas.
    Si te sobra algún tarro, por supuesto lleno jj, me avisas y voy a recogerlo. No sabes como te lo agradecería. Son una verdadera tentación.
    Que tengas un estupendo fin de semana.
    Un abrazo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Encara n'hi ha un parell a la nevera Juan, quan vulguis passa...un porta el teu nom hehehh

      PTNTS
      Glòria

      Elimina
  8. Hola, Glòria:

    Qué deliciosas estas cerezas que has preparado al vermut blanco. Seguro que en tu casa las disfrutaron de lo lindo. Una manera muy interesante de prepararlas que nunca he probado.

    Un besazo enorme y feliz fin de semana, guapa.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Versionando recetas con resultado muy satisfactorio .

      PTNTS
      Glòria

      Elimina
  9. Que buenas las cerezas, son como las pipas te enganchan. Estas al vermut han de estar deliciosas y con mucho sabor.
    Besoss

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tienes toda la razón Montse, las cerezas enganchan! Y a mi me llegarían a havcer daño de tanto que me gustan

      PTNTS
      Glòria

      Elimina
  10. Respostes
    1. Y a mi me encanta que lo digas heheh

      PTNTS
      Glòria

      Elimina
  11. També em sembla molt bon mètode de conservació. Un beset!

    ResponElimina
    Respostes
    1. I allargarem una miqueta la temporada de les cireres .

      PTNTS
      Glòria

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades populars