Amanida tèbia de tomaca amb escamarlans


Per StJordi l'Olga va organitzar per Instagram, junt amb LaMasrojana el sorteig d'un lot de productes...i vet aquí que em va tocar 😊. 
Ahir, en un@Cuinema6mans, aquesta vegada fet a Reus, la Marta, l'Olga i jo  on vam CUINAR ,  conèixer robots de cuina  nous, MENJAR, fer fotos i sobretot riure; l'Olga me'l va lliurar i avui us porto la primera proposta... amb l'oli d'oliva arbequina verge aromatitzat amb bitxo vermell picant ... un dels entrants que vam cuinar a 6 mans, millor dit a 8, ja que aquesta vegada vam tenir com a "estrella convidada" la Manu

Necessitem:
  • Tomaquets carnosos i madurs
  • Escamarlans
  • Alls tendres
  • oove
  • sal i sal grossa
  • oli d' arbequina amb bitxo vermell picant LaMasrojana


Pelem els tomàquets i els tallem ben fins, com si fos per a carpaccio.
El posem en un plat pla o safata, i els salem lleugerament.
Mentrestant en una paella amb oove,  sofregim una bona quantitat d'allet tendre tallat petit , després hi  posem els escamarlans i a foc ràpid els coem uns tres minuts.
Posem els escamarlans damunt els talls de tomaca, per sobre hi tirem l'oli calent amb els allets, uns cristalls de sal grossa damunt els escamarlans i una culleradeta de l'oli picant...i cap a taula!

Què me'n dieu?  Nosaltres vam gaudir molt fent-lo...però encara més menjant-nos-el.

Ara farem uns quants @cuinema6mans virtuals però aquests reals els anirem repetint de tant en tant!

Comentaris

  1. Un plat que és tota una exquisitesa! Ho puc afirmar i confirmar! Em va agradar moltíssim...
    Vaig prendre molt bona nota de la teva recepta! Ara em toca fer-la a mi . També li afegiré el rajolí de l'oli picant, que és ben bo.
    El que vam fer dissabte...el millor de tenir un bloc.
    Molts petons i bona setmana!
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Senzill i bo... em va encantar fer-lo al @Cuinema6mans i compartir-lo amb vosaltres.

      PTNTS
      Glòria

      Elimina
  2. Anava a dir que m'hi faltarien uns cristalls de sal marina per sobre... però a la fotografia em sembla veure'n.
    No dubto que vareu gaudir de la bondat del plat.

    Una abraçada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hi són els cristalls de sal marina Manel...els afegeixo als ingredients.

      PTNTS
      Glòria

      Elimina
  3. Hola Gloria. Menuda suerte tienes jj, a mí nunca me ha tocado nada jj, bueno sí, una vez y aún no me lo creo jj, fue en un blog y el regalo me encantó.
    Ese aceite que has utilizado debe estar muy rico, me encanta el picante, en su justa medida jj y puedo asegurarte que a estas cigalas y a los tomates que le sirven de cama le han debido dar un toque genial.
    Lástima no haber recibido tu invitación jj
    Un abrazo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Siiiii Juan vaig tenir molta sort, i els productes són boníssims!

      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  4. Ei, un plat de 10! Ho vam tastar dissabte i en dono fe! Crec que el dinar de dissabte va ser un plegat de coses senzilles i boníssimes! Aquí en tenim la mostra!
    Un 10!

    ResponElimina
    Respostes
    1. No cal complicar-nos per fer coses bones...i dissabte en va ser un bon exemple!

      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  5. Esas cigalas con el tomate y ese toque picante, tienen que estar para chuparse los dedos.
    Una idea que gusta a todos.
    Cariños.
    kasioles

    ResponElimina
    Respostes
    1. Están para chupar-se los dedos!

      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  6. Ya veo que te lo pasaste bomba cocinando, se nota por la forma en que lo cuentas. Y qué suerte con lo del sorteo, estás de racha ;) En cuanto a la receta, qué decirte, que entra por los ojos nada más verla

    Petons!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ens ho vam passar moooolt bé Javier.
      Estic en ratxa...no ho sé, però alguna vegada toca alguna cosa i aquest lot de la Masrojana m'ha fet moltíssima il·lusió.

      I moltes gràcies pel comentari de la recepta, realment és bonica, bona i facileta de fer.

      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  7. Aparte de pasarlo bien en estos encuentros, es que ademas comeis de maravilla.Fantastica combinacion de ingredientes que gusta si o si.
    Petons i bon cap de setmana

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mengem bé, cuinem i riem moooolt...de tant entant aquestes trobades van bé, són terapèutiques.
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  8. Carammmm tinc que venir per Reus, jeje súper top!!

    ResponElimina
  9. Una ensalada perfecta y riquísima!!
    Un beso

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades populars