22.3.17

Fideus d'arròs amb calçots en dues textures i xips de carxofa @ColorYSabor de Temporada

 Ja sabeu...anar de calçotada i tornar amb algun calçot cuit sobrer i algun de cru també. Aquesta vegada  en vaig portar cap a casa més de crus que de cuits.  Amb els crus he fet sofregit que, posat en pots al bany maria, ha ampliat la col·lecció de conserves que tinc al rebost ... bé,  menys 6 que els vaig reservar per fer aquest plat...
Us explico, a veure que us sembla 😊


Necessitem per a tres /quatre persones:
  • 6 calçots cuits
  • 6 calçots crus
  • 4 carxofes
  • Fideus d'arròs
  • OOVE
  • Sal
  • Un polsim de pebrevermell de la Vera fumat
  • (opcional un ou per persona)
Agafem els calçots crus, tallem la part blanca a rodanxes fines i ho fregim amb una mica d'oli fins que quedin cruixents.
Netegem les carxofes i les tallem ben primetes i fem el mateix que amb els calçots, les fregim fins que quedin ben cruixents
Barregem calçots i carxofes fregides, ho salem i ho deixem damunt un paper de cuina perquè llencin l'oli que els sobra.
Mentrestant agafem una olla amb aigua i sal i la posem a bullir. Quan arrenqui el bull la traiem del foc, hi posem els fideus dins i els deixem hidratant-se, amb l'olla tapada 8 minuts.
Agafem els calçots cuits, els netegem bé perquè no els quedi gens de la "carbonilla" de la brasa, i només la part blanca, la tallem a rodanxes primetes i amb una miqueta, molt poquet, d'oli ho triturem.

Escorrem bé els fideus i els barregem amb els calçots triturats. Els posem al plat. Damunt hi posem els xips de carxofa i calçot fregit. Ho empolvorem lleugerament amb una mica de pebre vermell fumat. 
I ja tenim el plat a punt...però si sou gent amb gana, com és el cas d'alguns de casa meva podeu completar el plat amb un ou ferrat posat al damunt dels xips. Un plat complert, d'aprofitament i fet amb productes de temporada.

I com que aquest mes el repte @Color y Sabor de Temporada ens proposa  cuinar amb ceba tendra, i què són els calçots sinó un tipus de ceba tendra, aquesta és la recepta amb que hi participo. Espero que agradi a tothom!





31 comentaris:

  1. Quina recepta d'aprofitament més bona!!! Quines ganes de poder fer una calçotada!
    Ostres això de fer conserves de calçots pel rebost mai n'hi havia pensat!
    Bon dimecres!
    Palmira

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si Palmira, sofregit, com si fos ceba...el seu gust dolcet ens agrada molt. I tenir-ne uns quants pots al rebost sempre va bé.
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  2. Quin plat mes bó, Olga, es que el calçots son una delicia.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Són molt bons els calçots Lolines... I sóc Glòria!!!! no Olga 😂😂😂
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  3. Uuuuuaaauuu! Un plat de luxe! M'encanta la teva proposta....ha de ser boníssim!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Un plat d'aprofitament Olga, però molt bo 😉
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  4. Qué buen aprovechamiento con esos fideos de arroz... los calçots ¡una maravilla! y tu "acoplamiento"... ¡perfecto!.

    ResponElimina
  5. Respostes
    1. Si le pones el huevo completísimo. Sin huevo, para mi, perfecto Magdalena 😉
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  6. Que plato tan bonito, leyendo todo lo que tiene el crocante de las cebolletas y las alcachofas, con el aceite de cebolleta y el pimentón ahumado en medio de esos ricos fideos de arroz O_O se me hace agua a la boca, receta sencilla, bonita, saludable y sin duda deliciosa.
    Un beso

    ResponElimina
    Respostes
    1. Receta con productos de temporada i KM0...que más se puede pedir Natalia.
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  7. Ohh, quin platàs!! Fa venir salivera!!
    Clara

    ResponElimina
    Respostes
    1. 😂😂😂 caram Clara, quin entusiasme!!!!
      Ptnts
      Glòria

      Elimina

  8. Buenos días Gloria. Que delicia de receta, este plato te ha quedado de lujo y con esos ingredientes que lleva seguro que esta buenísimo, aparte de ser un plato completo y sano.
    Un beso Paco

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sano, completo y de temporada Paco.
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  9. Hola Gloria, que original la receta. Es época de calçots y se te ocurre este plato novedoso y divertido. Seguro que estaba "de muerte". Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. MjSalla sempre intento donar sortida als calçots sobrers i aquesta recepta ha estat una manera de fer-ho
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  10. Quina delicia, has barrejat 2 de les verdures que més m'agraden, els calçots i les carxofes. De les carxofes ja en sabem força receptes, però els calçots cada dia es guanyen un raconet més important en els nostres receptaris

    ResponElimina
  11. Los calçots allá donde van, triunfan.Muy buena propuesta.
    Bon cap de setmana
    peto

    ResponElimina
  12. Qué buen plato Gloria!! Me lo apunto, enhorabuena!!
    Bss
    Cristina

    ResponElimina
  13. Buenísima receta, sencilla, fácil y sin duda muy rica.
    Abrazos!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchísimas gracias Angélica
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  14. Qué recetón! Sencilla y deliciosa. ¡Es perfecta!
    Un gran aporte al reto!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchísimas gracias. Celebro que te haya gustado
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  15. hola! Una meravella de plat, super bó, m'agrada molt :) ptnts y bona setmana!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Molt bo sí que ho era Sílvia.
      Moltes gràcies
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  16. Quina passada! Pensava que ja t'ho havia dit!!! Ptnts

    ResponElimina
    Respostes
    1. Heheh, ja t'havia posat falta Marta 😉
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  17. Me encantan los calçots Gloria pero siempre los he tomado a la brasa, me guardo tu receta que me parece muy original y riquísima!!!
    Un bst.

    ResponElimina
  18. Qué plato tan rico!!! Espero poder hacerla alguna vez cuando pueda hacerme con los calçots :)

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.