22.12.16

bunyols d'escarola @Color y Sabor de Temporada



Dia 22 , dia del repte @ Color y  Sabor de Temporada, aquest mes he triat l'ingredient salat, l'escarola.
Ja sabeu el problema que hi ha per aprofitar les fulles verdes de l'escarola, una vegada les més blanquetes han servit per a fer escarola amb romesco ...en faig crema, però pensant i buscant altres sortides he trobat aquesta recepta que ens ha agradat molt.

Potser no és massa apropiada per aquestes dates, ja que no té aparença d'àpat nadalenc...però no us sembla que aquests bunyols posats en un aperitiu de festa també poden quedar bé?😋

Necessitem:

  • Fulles verdes d'escarola
  • 2 alls tendres
  • 1 ou
  • 1 cullerada de farina
  • 1 cullerada de farina de cigró
  • Mitja culleradeta (de cafè) de llevat químic
  • Sal
  • Oli per fregir


Tallem l'escarola ben petita i la rentem bé.
En una paella amb una mica d'oli posem els alls tendres tallats ben petits a sofregir. Quan comenci a agafar color hi afegim l'escarola i ho saltegem fins que vegem que es marceix una mica.


En un bol barregem les farines l'ou i el llevat vigilant que no ens quedin grumolls. Barregem aquesta pasta amb l'escarola.

En una paella posem oli a escalfar,  amb una cullera anem posant boletes d'aquesta massa a fregir. Mirem que ens quedin daurades per tots els costats, les posem damunt un paper de cuina perquè perdin l'excés d'oli i ja les podem servir   

                      
Aquests bunyols queden perfectes acompanyats de Chutney de tomaca, en el meu cas ha estat de La Fageda,  obsequi que ens van fer a la trobada Berguedà Nyam del passat 27  d'octubre passat.





20 comentaris:

  1. Quins bunyols mes originales, i que bons!!!

    ResponElimina
  2. Una buena manera de aprovechar las hojas verdes que normalmente no utilizamos y con este acompañamiento de Chutney seguro que quedan unos buñuelos bien buenos.
    Bones festes Gloria, ens veiem el 2017

    ResponElimina
  3. Qui diu q no diuen? Les poses i segur q triomfen!!
    Es poden fer bunyols de tot!!
    Ptnts i bones festes!!

    ResponElimina
  4. Gracias por pasarte por mi rincón, siento no entender tu receta pero en la foto se ve muy rico jeje! Besitos y Feliz Navidad!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si tienes algún problema tienes un traductor en la columna de la derecha, o me lo dices y con mucho gusto te lo traduciré.
      Feliz Navidad para ti también
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  5. Em semblen perfectes per un àpat festiu! Són molt originals i han de ser....boníssims!
    Petonets, Glòria!
    Olga

    ResponElimina
  6. Originals, val a dir-ho! I genials per uns entreteniments i/o entrants aquests dies! Oi tant que hi lliguen amb aquestes festes!! :)
    Bé noia, ja s'acosta Nadal així que MOLT BONES FESTES i un BON 2017!!!
    Ens llegim al gener!!
    Petons
    P.S - No he descartat encara el fet de trobar-nos. Només em falta tenir davant l'agenda que sempre tenen preparada els de casa però si veig que em queda un forat, ens veiem segur!!!

    ResponElimina
  7. I tant que en són d'originals.
    Glòria, si no et fa res, en pico un.... ummmmm, cruixent i boníssim
    Bones Festes.

    ResponElimina
  8. Qué original Gloria. Me imagino que debe de estar rico, ya que todo lo que es frito no falla. Por qué será jaja

    Besos y feliz Navidad guapa!!

    ResponElimina
  9. A mi me gustan como aperitivo navideño y con la mermelada de tomate mucho más.
    Felices fiestas guapa.

    ResponElimina
  10. A mi me gustan como aperitivo navideño y con la mermelada de tomate mucho más.
    Felices fiestas guapa.

    ResponElimina
  11. Hola Gloria !!! Una idea muy rica y original estoy deseando probar. Felices Fiestas !!!

    ResponElimina
  12. I tant que passen per un bon aperitiu, i que original!!
    Bones festes!! Clara

    ResponElimina
  13. Qué originales estos buñuelos y el chutney le da un toque muy rico...Felices fiestas y que el 2017 venga lleno de salud y felicidad para todos. besitos :-)

    ResponElimina
  14. Doncs jo trobo que han de quedar molt bé presentats en una taula de festa, com un aperitiu. I semblen ben fàcils de fer. Bones festes, Glòria, una abraçada.

    ResponElimina
  15. Moooolt originals! Una gran recepta d'aprofitament...i amb un acompanyament de luxe! Petonarros!

    ResponElimina
  16. Doncs t'agafo dues idees, la dels bunyols i la de la crema, perquè si que és veritat que si no es desaprofita un munt d'escarola... a veure si l'hort fa una florada i m'hi puc ficar. Petonets!!

    ResponElimina
  17. Nunca me lo había imaginado en buñuelos!! Me parece una receta muy interesante. Un beso y Feliz Año Nuevo!!

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.