Panets, hamburgueses...BerguedàNyam2016


A casa fa un parell de mesos que som dos i l'altra dia vaig aparèixer amb dues hamburgueses, una de vedella i l'altra de vaca madurada,  ja us explicaré d'on van sortir :-)
D'hamburgueses no en mengem mai, no en som gaire amants, per això que, quan les vaig tenir a la cuina vaig haver de pensar com fer-les per no veure cap nas massa arrufat. la solució...un panet, perquè si no sóm d'hamburgueses el que si som és moooooolt panarres.


Necessitem:
  • - Mig quilo de farina de força
  • -20g de llevat de forner
  • -10g de sal
  • -25g de sucre
  • -100ml d'aigua tèbia
  • -75ml de llet de soja
  • -1ou
  • -20g de mantega, en pomada

Jo ho he fet amb una amassadora però us ho explico de manera tradicional, aixi ho podem adaptar a qualsevol de les màquines que corren per les nostres cases.
Diluim el llevat en una mica d'aigua lleugerament tèbia. i ho reservem.
En un bol gran hi posem la farina, el sucre i la sal, fent una muntanya; al mig fem un clot on hi anirà l'ou, la llet de soja, l'aigua i l'aigua amb el llevat.  Ho remenem bé fins que ens lligui la massa amb una pala de fusta i després hi afegim la mantega per continuar a massant fins aconseguir una massa llisa i manejable (uns 20 minuts)
En fem una bola, ho tapem amb un drap de cotó i ho deixem fer el primer llevat durant una hora i mitja o fins que veiem que ha doblat el seu volum.
Desgassifiquem la massa i fem els panets ( n'he fet 12). Els posem a la safata que hagi d'anar al forn i els tornem a deixar tapats una hora més.
Hem de tenir en compte que creixen força per la qual cosa no els podem posar massa junts. 
Una mica abans de posar-los al forn, el posem a preescalfar a 200º, pintem els panets amb llet i hi posem unes llavors de sèsam per damunt.
Els enfornem entre 18 i 20 minuts.
Els deixem refredar damunt una reixeta fins el moment d'obrir-los pel mig i posar-hi l'hamburguesa acabada de fer, amb unes quantes fulles de canonges i una bona cullerada de melmelada de ceba agredolça de La Fageda
I ningú va arrufar el nas hehehe!

I d'on van sortir les hamburgueses i les melmelades La Fageda?
De la trobada gastrobloguera, organitzada per l'Anna de M'agrada cuinar i la seva família, a Olvan i rodalies, al cor del Berguedà...us en faig cinc cèntims!
Vam haver de matinar molt, ja que de Reus a Olvan hi ha una tirada llarga, però la Marta i jo ens vam treure  la son de les orelles i ben aviat  vam engegar ja que a 2/4 de 10, ben puntuals, havíem de ser a l'Ateneu; on ens van rebre l'Anna, el Jordi, la Marta i la Mireia...tota la família, ens van donar les "credencials" (els detalls dels col·laboradors amb la trobada) i ens van obsequiar amb un esmorzar boníssim, tot de productes de la zona i a més vam poder tastar, alguns per primera vegada, d'altres ja teníem la sort d'haver-lo degustat abans,  l'escudella de blat de moro escairat, cuinada per la mare de l'Anna.

Carregats, anem per feina, cal conèixer les germanes Casabella, un parell de xiques que fan cremes de verdures, brous, galetes, envasen productes típics de la zona com el pèsol negre, i són una de les poques empreses que treballen amb nyàmeres ... tot sota l'etiqueta CASABELLA NATURA
mostra dels productes de CASABELLA NATURA

I cap a Cal Font falta gent, una explotació ramadera dedicada a la vaca bruna del Pirineu,  que també gestionen una casa rural i una agrobotiga La Cooperativa, on venen producte local de màxima qualitat.
Vam poder tastar la carn de dos entrecots, d'un quilo i mig cadascun, un cuit a la planxa, l'altre a la brasa.  



La carn d'aquests animals la tenen en maduració 45 dies abans de servirla , la qual cosa fa que sigui molt tendra , gustosa i que es desfaci a la boca en menjar-la...  
Mireu aquest parell com guaitaven mentre s'estaven preparant els entrecots!

I d'allí cap a Sagàs, a Cal Rovira, on vam visitar l'explotació, vam veure els seus productes i ens van explicar la seva filosofia "tancant cercles".

És a dir que ells controlen tot el procés, des de l'alimentació dels animals a la distribució del producte acabat, de l'hort al plat i també han posat en marxa un molí d'oli on elaboren el seu propi oli de colza.
La famosa sobrasada de Cal Rovira, boníssima!


I ja només ens quedava anar a Sant Maurici, on ens esperava un dinar magnífic de productes berguedans, entre rialles i gresca se'ns van fer més de les sis de la tarda, una bona hora per tornar cap a casa i deixar que l'Anna i família comencessin a descansar.

Vam ser tota aquesta colla... feiem goig veritat? 

fotografia agafada de l'entrada de la Cristina CrisMiniMon


Ara ja sabeu d'on van sortir les hamburgueses del començament de l'entrada veritat? 

Comentaris

  1. Quins panets més deliciosos!! No podien ser menys per les súper hamburgueses q ens van regalar! Ara amb una micona de melmelada tampoc els hi faria un lleig!
    Un gran dia, súper trobada a Olvan!!
    Ptnts

    ResponElimina
    Respostes
    1. Boníssimes Marta, a mi la de vaca més que la de vedella, més gust!
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  2. Ben bona que estava l'hamburguesa! M'agrada l'entrada, ens ho vam posar molt bé ^-^
    Una abraçada

    ResponElimina
  3. Moltes gràcies per haver vingut i haver matinat tant. M' alegro molt que gaudissis de la jornada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. A tu, al Jordi i a les bessones Mireia i Marta, si que us hem de donar les gràcies.
      Un dia magnífic
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  4. Mmmmmm....a nosaltres ens agraden molt les hamburgueses, per tant, aquestes teves ens farien molt goig! Amb els panets casolans....total!
    Vareu gaudir d'una excel·lent jornada!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  5. Hola Gloria. En esta ocasión he tenido cuidado de no confundirte de nombre jj.
    Una entrada muy completa ya que nos describes a la perfección todo el proceso de comer una hamburguesa jj.
    En primer lugar y como al parecer no os gusta sola, hay que preparar el arropamiento, el pan y que sin duda lo has hecho de fábula. Un pan que si ya de por sí tiene que estar muy rico con lo que lleve dentro ya ni te cuento. Y por lo que veo el contenido es especial. Una carne fuera de serie y sin duda deliciosa.
    Aunque tuvisteis que madrugar el esfuerzo mereció la pena porque seguro que lo pasasteis muy bien.
    Que tengas un buen fin de semana.
    Un abrazo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Somos poco de carne picada, Juan. Pero estas hamburguesas eran excelentes.
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  6. Desde luego para que una hamburguesa este buena influje mucho el pan y el acompañamiento.Con tus panes y la combinacion te ha quedado genial.
    Un encuentro que leyendo la crónica solo pone los dientes largos.Me alegro mucho que pudieras asistir disfrutarlo y compartirlo.
    Bon cap de setmana
    petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquestes hamburgueses no necessiten panet Miquel, però per no sentir al de casa i que se la mengés sense remugar...
      La trobada va ser perfecta.
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  7. La trobada una passada, i el destí "panarra" que vas donar a les hamburgueses igualment! Aquesta recepta me l'apunto que ja saps que a casa també en som una estona de panarres!!!

    ResponElimina
  8. Ohh que guay!! les hamburgueses genials, quina alegría aquestes sortides, i gaudir de tots el productes i la companyia. Petonets!!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides