Madeleines de safrà de La Touraine
Ja sabeu que, de tant en tant la Marta i jo triem una recepta, la cuinem i la publiquem el mateix dia a la mateixa hora. Aquesta vegada ho hem fet a partir del safrà, les dues en teníem per diferents motius, a més jo tinc un llibre de receptes de la vall de La Loire on el safrà és protagonista.
Hi ha una recepta que ens va cridar l'atenció...unes madeleines...com pot ser una recepta dolça amb safrà?
Sorprenents, gustoses aromàtiques i amb un color que enamora...a veure què us semblen!
Necessitem:
- 300g de farina (T-80)
- 300g de sucre
- 4 ous grossos
- 250g de mantega salada en pomada
- 1 dosi de safrà de la Touraine (0'10g)
Preescalfem el forn a 180º
Amb un batedor de varetes , KA , Tmx o robot de cuina que tinguem barregem la mantega amb els ous i després hi afegim la farina, el sucre i el safrà fins aconseguir una massa ben homogènia.
Agafem un motlle de madeleines i l'untem amb una mica de mantega. Amb una cullereta de cafè els anem omplim i els posem al forn ja calent, uns 12 minuts.
Les traiem del motlle i les deixem refredar damunt una reixeta.
I ara ve el més difícil, una vegada fredes les hem de deixar en una capsa ben tapada durant dos dies, així aconseguirem assaborir-les quan el safrà hagi desenvolupat al màxim el seu gust i el seu aroma.
No deixeu de veure les madeleines au safran de la Marta!
Que colorcito tan bueno.
ResponEliminaUn saludito
El meu safrà no és de Touraine, és de Sevilla, però la recepta em va sorprendre, i el que més em va costar no menjar-se-les fins passats dos dies!!!! Ja podem buscar la següent!!(jo ja tinc idees, preparat per quan tornis!!) Muaks
ResponEliminaHan de ser molt sorprenents!La combinació d'ingredients, per mi, ho és! Molt originalS!Felicitats a les dues per la publicació!
ResponEliminaDe moment no les puc fer....no tinc el motlle! ;-)
Petonets,
Olga
M'imagino el gust i l'aroma. Els meus papil·les gustatives comencen a fer la feina, un beset
ResponEliminaQué amarillitos quedan con el azafrán. Muy ricos además!!
ResponEliminabesos
Que color más bonito tienen y el aroma seguro que alimenta. Te han quedado muy bonitas.
ResponEliminaBesos y felices fiestas.
M'encanten les teves Madeleines de safrà de La Touraine, han quedat precioses!
ResponEliminad'una regió bellíssima.
Coincidint amb Touraine! al mes de maig vaig presentar, al facebook del blog,el formatge Sainte Maure de Touraine
un dels més antics de França i d'aquesta regió. Ara, que ha arribat el desembre, els estic traslladant al blog.
Bon Any nou!
Expectacular receta. Gracias por tus palabras de cariño, que me comprometen a seguir adelante en el derrotero de la vida con sus altas y sus bajas, te aseguro amiga que cada palabra, cada punto y coma viniendo de vosotros tiene un valor incalculable ¡FELIZ AÑO A TODAS!
ResponEliminaDejemos pues que este año se marche, y recibamos el nuevo año con entusiasmo, con tolerancia y sobre todo con mucho amor. Elracodeldetall.blogspot.com
Molt interessant aquesta recepta, unes madeleines dolcetes amb un toc de safrà, no me les imagino, però si que m'animaria a provar-les!! Feliç final d'any i millor 2017!
ResponEliminaPerò quines madeleines més bonas, ara mateix te n'agafaria una.
ResponEliminaEt desitjo que l’any nou 2017, us sigui pròsper i ple de felicitat. Petons i Bon Any Nou 2017
Hola guapa!! Me encantan el color que el azafrán le ha dado a las magdalenas. Respecto del sabor , tendré que esperar a hacerlas. Me he pasado por tu blog y me ha encantado,por eso me he quedado como seguidora. Petonets..
ResponEliminammm però que bones deuen res! M'hauré d'esperar per probar-les pq no tinc cap motllo semblant i mira q en tinc eh! BEsets i molta salut per al 2017!
ResponEliminaHola Gloria. Espero que hayas pasado unas maravillosas fiestas y que hayas tenido un estupendo comienzo de año y que a lo largo de él se vayan cumpliendo todos tus deseos.
ResponEliminaComo dentro de unos días llegarán los Reyes Magos confío en que sean muy generosos contigo y te obsequien con muchos regalos y si sobra alguno que me venga bien me avisas jj.
Curiosa receta la de estas magdalenas. El azafrán da un sabor delicioso a los platos pero nunca lo había visto utilizar en dulce. Ahora que lo veo estoy seguro de que al igual que con lo salado con lo dulce estará delicioso.
Me ha encantado el color y aunque no las he probado no me cabe duda de que su sabor será exquisito.
¡¡¡Feliz Año!!!
Un abrazo.