13.11.16

Escabetx d'albergínia


Vaig veure aquestes  albergínies escabetxades en conserva i em vaig engrescar!  No vaig tardar gens en fer-les i us he de dir que ja les he repetit unes quantes vegades. La darrera en vaig fer prou quantitat per fer  com fa la Núria al seu blog  ben remenat.cat ,  uns quants pots en conserva.

                                    
Necessitem:
  • 6 albergínies
  • Sal
  • Un got i mig de vinagre de poma
  • Dos gots d'aigua

Per a l'adob:
  • Dos grans d'all
  • Una cullerada d'orenga
  • Una cullerada de "pimentón de la Vera" dolç
  • Una cullerada de "pimentón de la Vera" picant
  • Uns quants grans de pebre negre

Per a l'escabetx:
  • Un got d'OOVE
  • Un got d'aigua
  • 1/2 got de vinagre de poma

Pelem les albergínies i en fem tires d'un cm de gruix. Les posem en un bol  amb un bon grapat de sal, els dos gots d'aigua i  el got i mig de vinagre de poma. Ho tapem amb paper film i ho deixem a la nevera fins l'endemà.

Escórrem les tires d'albergínia i les rentem bé, amb força aigia. Per qque eliminin tota l'aigua possible les he centrifugat amb la  centrifugadora de l'enciam; si no en teniu, premeu-la bé amb les mans perquè deixi anar el màxim d'aigua possible.

En una cassola posem les  albergínies amb els ingredients de l'escabetx (un got d'OOVE, un d'aigua i mig de vinagre de poma), ho tapem i ho deixemcoure a foc ben baix fins que les tires estiguin tendres.

Preparem l'adob amb els alls, el pebre en gra, l'orenga, el "pimentón de la Vera"dolç i picant i el barregem amb les tires d'albergínia que ja tenim cuites.
Ho deixem refredar, ho posem en un bol de vidre, el tapem i el deixem a la nevera, fins l'endemà, com a mínim, que el podem posar a taula, acompanyat per unes torrades com si es tractés d'un paté.

I per conservar-la al rebost hem d'omplir pots esteril·litzats després d'haver barrejat les tires d'añbergínia amb l'adob. Els tapem bé i els posem al bany maria uns 15 minuts.
I ja tenim unes altres provisions al rebost que ens faran servei en aperitius  o per acompanyar un tall de carn o de peix a la planxa, perquè no?

29 comentaris:

  1. No n'havia sentit a parlar i em sembla una molt bona manera de preparar les albergínies d'una nova-per a mi- manera.
    Ho faré aviat, sens dubte.
    Gràcies, Glòria.
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Val la pena, de veritat
      Jo tampoc l'havia vist mai i ara en sóc molt fan de l' escabetx d"albergínies!
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  2. Gloria original escabeche, no lo había visto nunca.Desde luego es muy versátil este escabeche de berenjena y desde luego puede servir tanto para un aperitivo como para un acompañamiento de carne o pescado.
    Bona setmana

    ResponElimina
    Respostes
    1. Original jo també li vaig trobar quan el vaig llegir per primera vegada Miquel.
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  3. ostres han d'estar boníssimes segurr! jo les he provat encurtides, a les parades d'olives del mercat, i no estan mal però així han d'estar molt millor! sóc molt fan de les albergínies! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. No tenen res a veure amb les encurtides, són una altra cosa Roser!
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  4. Hola Gloria. Soy un fan de las berenjenas y las preparo de muchas maneras pero he de decirte que tal como las has hecho nunca he probado a hacerlas.
    Leyendo su preparación estoy seguro de que tienen que estar deliciosas.
    Un abrazo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Juan, si eres muy fan no tienes excusa para no hacerlas. Te gustarán.
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  5. Crec que mai n'havia sentit parlar d'alberginies en escabetx! Però l'idea m'agrada i quan en fiquinal cistell ecològic ja probarem!
    Petons i bona setmana,
    palmira

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi m'agraden moltíssim fetes així Palmira, i un mes enrere no les coneixia!
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  6. Et faig la !ola!. Ami tot el que porta albergínia em posa, jejeje...Escabetxada no l´he provada mai. Quin descobriment!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tot un descobriment... I ho pots tenir en pots o a la nevera per agafar-ne quan et vingui de gust Cristina.
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  7. Oooh! què bones han d'estar! no sóc massa de vinagres però l'albergínia està súper!petó

    ResponElimina
    Respostes
    1. És un escabetx suau Teresa. No domina gens el vinagre.
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  8. Jo taambè preparo alberginia amb escabetx, pero diferent manera.
    Les teves segur que estan boniiiiiissimes

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens la recepta al blog?
      La buscaré Lolines.
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  9. Mai n'he fet escabetx de l'albergínia. Això q m'encanten! Quan l'hagi de fer faré alguna versió, pq no puc amb el pimentón de la Vera picant, al.lèrgia, per tant no en puc posar. Ja t'explicaré!ptnts

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sempre em.poses alguna pega Marta!!!!😂😂😂😂
      Potser una punta de bitxo farà el mateix efecte picant.
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  10. M'agrada molt la recepta i poder fer conserva, és tot un encert, un beset

    ResponElimina
    Respostes
    1. Siiiii, es pot fer en conserva i queda perfecte!
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  11. Desconeixia totalment que es podia fer escabetx d'albergínia! El que no facis tu....
    Jo no sóc molt d'albergínia però m'agradaria molt tastar-ho! Trobo que ha de ser molt original!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Em sembla k es pot escabetxar gairebé tot Olga 😊😊😊
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  12. Em guardo la recepta per quan l'estiu vinent l'hort estigui a ple rendiment, que sempre tinc problemes d'excedent d'estoc i poder fer-ne escabetx i guardar-lo en conserva és genial!! T'has animat amb el pollastre etíop? tu que tens la sort de tenir les espècies berber!! un petó!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Encara no l'he fet el.pollaste, però el faré segur Eva
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  13. Con lo que me gustan las berenjenas, madre mía, quién pudiera probarlas solas con una buena rebanada de pan

    Petons!!!

    ResponElimina
  14. Pero que propuesta tan apetecible con la que descubro tu blog, delicioso.

    ResponElimina
  15. Es una receta nueva para mí y pinta de que debe de estar muy rica!!

    Besos

    ResponElimina
  16. Hola Glòria, em sembla molt original i a la vegada molt bona idea. M'agraden molt les albergínies, segur que ho faig. Petonets!!!

    ResponElimina
  17. Molt bo!! M'encanten les alberginies :) segur que son boniisimes!!

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.