11.5.16

Ànec a la taronja

Abans de començar a llegir aquesta recepta entreu aquí i mireu-vos l'original, un pollastre a les dues mostasses  amb taronges sanguines que només veure'l vaig pensar en fer-lo, i com que la Manu és molt de fiar em vaig aventurar a tunejar-lo, un dia que teniem celebració a casa, i a fer-lo amb ànec enlloc de amb pollastre... el resultat aquí el teniu.

Ah! les receptes us deixo que les compareu...ara bé cap comparació sobre les fotografies eeeehhhh!!!!! Aquest és un punt en el  que em veig incapaç de competir amb ella, i no ho penso fer! gaudiu de les seves fotografies i després amb el meu ànec a la taronja :-)


Necessitem:
  • Un ànec tallat, tres talls a cada quart
  • Pebre negre
  • Un got de brou de verdures
  • Una cullerada de farina
  • OOVE
  • Una taronja tallada a rodanxes

Per l'adob:
  • 1 dent d'all, aplastat
  • 1 cullerada de mostassa de Dijon
  • 1 cullerada de mostassa a l'antiga
  • 3 cullerades de salsa de soja
  • Una tassa de suc de taronges
  • Mig gotet de vermut vermell Miró
  • Una culleradeta d'herbes de Provença
Barregem bé tots els ingredients de l'adob i untem bé els talls d'ànec- Els posem en una platera, ho tapem amb paper film i ho deixem tota la nit a la nevera.
L'endemà agafem l'ànec i el posem en una cassola , li posem pebre per damunt, sal no cal ja queamb la que porten  la mostassa i la soja ja n'hi ha prou.
Ho posem a foc molt baix,  (en el meu cas ha estat a la placa lenta al núm1) durant una hora i mitja. Posem intercalades amb els talls d'ànec les rodanxes de taronja i ho deixem fent xup-xup una hora més.
Traiem els talls d'ànec de las safata.
Barregem el brou de verdures amb la cullerada de farina. i ho afegim a la salsa que tenim a la cassola. Ho fem tornem a posar al foc i quan torni a bullir hi posem el tall...una mitja hora més i ja ho podeu servir. 
Sobretot unes llesques d'un bon pa ja que la salsa és boníssima... i l'ànec...feu-lo i m'ho dieu!
 

25 comentaris:

  1. El teu anec a la toronja, ja to vaig dir quan o vares fer,un aspecte increible. Sols me ha sapigut greu no ser a casa teva aquell día, per poger-lo gaudir, anacara que fos un mini troçet. Perque si amb pollastre donc fe, que estaba per lleparse els dits, amb anec deu ser un escandol!!!!
    Petonets i gràcies per anomenarme

    ResponElimina
    Respostes
    1. Al César lo que es del César...i com que la recepta està treta de la teva s'ha de fer saber!!!
      L'haurem de fer un dia juntes :-)
      Ptnts
      Glòria

      Elimina

  2. Glória; la fruita a la cuina té moltes possibilitats... i la taronja dóna moltes opcions, acompanyat amb l'ànec, em recorda molt als plats de pagesía i de festa major.
    Salutacions cap a Reus¡¡ :O)

    ResponElimina
  3. Super deliciosa, me apetece mucho.Bsssss

    ResponElimina
  4. Deu d’estar boníssim i te una pinta Umm, queda anotada, la he de provar. Mas donat una molt bona idea per les properes festes de Nadal.
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si que és recepta de festes dw Nadal sion. Celebro que t'hagi agradat
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  5. MMmmm....quin plat més bo! I amb ànec, que m'agrada molt! La Manu és la Manu i les seves fotos són les seves fotos, però a tu....la foto d'avui t'ha quedat de primera!
    Petonets, Glòria!
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ha quedat digna la foto... Però de primera... Em mires amb bons ulls!!!!
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  6. A mi me gusta mucho usar la naranja para las recetas tanto de carne como de pescado.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pues con el pato queda riquíaimo!
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  7. L'ànec amb taronja és un gran clàssic de la cuina francesa i he de dir tot i que soc poc de carn que els seus sabors junts són fantàstics... com la teva proposta! Inspiració i bons moments, bons productes, els secrets de la gran cuina :o)
    Petons
    Palmira

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Palmira. I si ets poc dw carn un tallet d'ànec i molt dw pa per sucar!!!!
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  8. Quina bona fila!!! Jo mai he cuinat ànec, però deu ser ben bo, veritat??
    Clara

    ResponElimina
    Respostes
    1. Clara, no éa difícil cuinar-lo com el pollastre però cocció més llarga!
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  9. Es una de las maneras que mas me gusta el pato. Riquísimo y el Manu también eh¡¡
    petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Queda molt bo, tant amb pollastre com amb ànec Miquel
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  10. Hola Gloria. El pato no es que sea una de las carnes que más aprecie, creo que en eso soy algo raro y es que no soy muy de comer carne y cuando la hago es pollo, cerdo o ternera y siempre en este orden de prioridad porque es el que me marcan quien come y ante eso solo hay que decir amén jj.
    Pero te diré que aún no habiéndolo comido mucho puedo asegurarte que daría buena cuenta de lo que contiene el plato jj porque me da la impresión de que tiene que estar de vicio.
    si te parece yo llevo el mousse de requesón y tu preparas este pato, y digo bien, pato no plato jj. ¿Hace?
    Un abrazo.

    ResponElimina
  11. Nois doncs em sembla que no em podria decidir: començaria amb un i acabaria amb l'altre! :D Tots 2 et diuen "clava'm una queixalada!" i jo no dubtaria!
    Ara, per fer-lo jo... em sembla que em pollastre em seria més fàcil ja que el trobo fàcilment mentre que l'ànec no tant.
    Petons reina!!

    ResponElimina
  12. Un dinar de festa.
    L'ànec amb fruita, deliciós.
    Petons

    ResponElimina
  13. Tenia yo mucha gana de tener la receta del pato a la naranja, asi que me ha venido de perlas, por que tiene una pinta maravillosa. Mil besicos cielo

    ResponElimina
  14. Tanto con pollo como con pato me parecen dos opciones estupendas. Me gusta usar naranjas para cocinar no solo por el sabor que aportan, también por el aroma tan bueno que dan al plato

    Petons!!

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.