Lemon Curd
TGaletes és el nom que hi ha darrera l'Esther, d'Esplugues de Llobregat, afincada a Reus, fa uns dolços que enamoren, si necessiteu pastissos o galetes només cal que us poseu en contacte amb ella i us assortirà.
A l'Esther la vam conèixer el dia 18 de novembre passat en un taller de pa al Forn Sistaré i des d'aleshores la he anat seguint per les xarxes socials i ens hem anat veient de tant en tant. El passat 30 de març va publicar unes fotos de LemonCurd i la recepta i jo tenia llimones acabades de collir, com jo la Marta: Com que , darrerament estem animades i engrescades, vam decidir fer un mini repte. I l'Olga, encara que no coneix a la TGaletes, que també té llimones a l'hort de Benifallet s'hi va apuntar tan aviat com li vam proposar... i aquí ens teniu a les tres blogueres del sud penjant una recepta de LemonCurd a la vegada... a veure que us semblen...
Comencem pel LemonCurd
Necessitem:
- El suc de dues llimones ben grans
- 115g de sucre
- 1ou sencer i un rovell
- 50g de mantega en pomada
En un bol que pugui anar al microones barregem sucre, ous i mantega fins que els tinguem ben lligats. Hi afegim el suc de les llimones i seguim barrejant una mica més ( sembla que se'ns talli una mica, però no patiu després queda ben lligat)
Posem el bol al microones 8 minuts, i en intervals de dos minuts el traiem i el remenem per aconseguir que ens qualli de tot arreu igual.
Passats els 8 minuts deixem que es refredi una mica i omplim els pots o gotets on vulguem posar-ho. I a la nevera...
Primer suggeriment:
Mató amb LemonCurd
Un gotet amb mató i un parell de cullerades de LemonCurd... senzill i d'allò més bo!
Segon suggeriment:
Cassoletes de maduixes
Agafem unes cassoletes de pasta brisa ( en el meu cas han estat comprades), hi posem una culleradeta de LemonCurd uns tallets de maduixa ben madura al damunt i ho posem a la nevera fins el moment de menjar-nos-ho
I podem fer pastissos i farcir-los, braços de gitano... això al vostre gust ;-)
El lemon curd el podria menjar a cullerades Glòria!! El trobo una genialitat i és una d'aquestes receptes importades que m'alegro d'haver descobert!!! ❤
ResponEliminaBones receptes! 😀
Jo tb sóc de les que se'l menja a cullerades el lemoncurd.
EliminaM'agrada moltíssim Dolors i fet amb el microones, queda perfecte!
Ptnts
Glòria
La millor proposta per menjar lemon curd és una cullera, de les grans :o)
ResponEliminaI amb llimones tant locals ha de tenir un sabor deliciòs i molt més intens que amb llimones comprades.
Això de fer-ho al micro, em fa por, que es passi...
Petons i bon cap de setmana,
Palmira
Llimones del mas d'un bon amic. Un luxe Palmira.
EliminaPtnts
Glòria
Buen lemon curd y dos fantásticas combinaciones que gusta mucho y con tartaletas si que lo he probado pero con mato no.
ResponEliminaBon cap de setmana
A mi, amb mató és com'agrada més. Ara si, un bon mató...Cadí, per exemple!
EliminaPtnts
Glòria
I el groc del lemon curd??? bo, eh???ptnts
ResponEliminaBoníssim Marta.
EliminaI referent al groc...no sé, potser són les llimones...
Ptnts
Glòria
Sou un encant noies!!! Aquí estíc pel que mes convingui! ARA que tinguem moooolts anys per coincidir fent el que mes ens agrada!! Una abraçada!!!
ResponEliminaUn petit detall cap a una crack com tu Esther TGaletes.
EliminaSeguiré copiant-te receptes, no en tinguis cap dubte, heheh
Ptnts
Glòria
Em torna súper boja, tant cremós i suau... Molt bona pinta!
ResponEliminaPerquè serà que agrada tant el LemonCurd Mireia?
EliminaPtnts
Glòria
Hola Gloria. He hecho lemon curd en una ocasión y reconozco que está de rechupete. No lo hice en el microondas y es que este aparato solo lo uso para calentar y poco más pero veo que tu le extraes mucho rendimiento y además delicioso porque esta crema está como para no dejar ni señal y si además la acompañas con mató o con fresas ya ni te cuento. Algo sensacional.
ResponEliminaUn abrazo.
Tens raó Juan, el faig servir força el microones, i el LemonCurd és una altra recepta que surt perfecte!
EliminaPtnts
Glòria
Unes dues propostes genials!! Venint de tu...no és estrany!!
ResponEliminaEm quedo amb la segona....a casa meva segur que triomfa! El mató triomfaria amb mi només!
Petonets i bona setmana,
Olga
Doncs les teves magdalenes... Són es-pec-ta-cu-lars Olga!!!!!
EliminaPtnts
Glòria
Quina bona pinta, m'encanta, ja hi posaria el dit! I una bona manera d'aprofitar les llimones.
ResponEliminaPetonets.
Fa temps que no en faig... quina bona pinta fa tot!! aquest diumenge vaig fer un braç de gitano i vaig dubtar de farcir-lo amb lemon curt... al final tot xocolata...! petons
ResponEliminaUnos postre muy ricos con la crema de lemon curd, me encanta y acompaña muy bien.
ResponEliminaBesos
Cocinando con Montse
Me lo comería a cucharadas, aunque las propuestas que nos muestras también son muy tentadoras
ResponEliminaPetons!!!
¡¡Hola M Glòria!! ¡¡A mi me encanta esta crema!! Yo la meto en botes y le suelo hacer el baño maría, si, ya sé que lleva huevo, pero yo se lo hago y se conserva mucho tiempo (bueno, nunca me ha durado más de seis meses porque termino con las existencias antes, ja, ja), y se conserva en perfecto estado. Y es que cuando me da un ataque de comer dulce, abro un bote (pequeño, eso si), y me lo como, como si de un yogur se tratara, ¡¡a cucharada limpia!!
ResponEliminaMe encanta tus propuestas, cualquier postre de los que nos has presentado me gustan, además, que son muy rápidos de hacer y con un resultado fantástico. Besitos.
Buenos días M Gloria. Esta cremita de limón, es un vicio, además es ideal para utilizarla en muchos postres, dándoles un sabor inconfundible.
ResponEliminaUn beso Paco
A mi m'agraden les dues propostes, boniiiiisimes!!
ResponElimina