Ànec a la taronja
Abans de començar a llegir aquesta recepta entreu aquí i mireu-vos l'original, un pollastre a les dues mostasses amb taronges sanguines que només veure'l vaig pensar en fer-lo, i com que la Manu és molt de fiar em vaig aventurar a tunejar-lo, un dia que teniem celebració a casa, i a fer-lo amb ànec enlloc de amb pollastre... el resultat aquí el teniu.
Ah! les receptes us deixo que les compareu...ara bé cap comparació sobre les fotografies eeeehhhh!!!!! Aquest és un punt en el que em veig incapaç de competir amb ella, i no ho penso fer! gaudiu de les seves fotografies i després amb el meu ànec a la taronja :-)
Necessitem:
- Un ànec tallat, tres talls a cada quart
- Pebre negre
- Un got de brou de verdures
- Una cullerada de farina
- OOVE
- Una taronja tallada a rodanxes
Per l'adob:
- 1 dent d'all, aplastat
- 1 cullerada de mostassa de Dijon
- 1 cullerada de mostassa a l'antiga
- 3 cullerades de salsa de soja
- Una tassa de suc de taronges
- Mig gotet de vermut vermell Miró
- Una culleradeta d'herbes de Provença
L'endemà agafem l'ànec i el posem en una cassola , li posem pebre per damunt, sal no cal ja que amb la que porten la mostassa i la soja ja n'hi ha prou.
Ho posem a foc molt baix, (en el meu cas ha estat a la placa lenta al núm1) durant una hora i mitja. Posem intercalades amb els talls d'ànec les rodanxes de taronja i ho deixem fent xup-xup una hora més.
Traiem els talls d'ànec de las safata.
Barregem el brou de verdures amb la cullerada de farina. i ho afegim a la salsa que tenim a la cassola. Ho fem tornem a posar al foc i quan torni a bullir hi posem el tall...una mitja hora més i ja ho podeu servir.
Sobretot unes llesques d'un bon pa ja que la salsa és boníssima... i l'ànec...feu-lo i m'ho dieu!
El teu anec a la toronja, ja to vaig dir quan o vares fer,un aspecte increible. Sols me ha sapigut greu no ser a casa teva aquell día, per poger-lo gaudir, anacara que fos un mini troçet. Perque si amb pollastre donc fe, que estaba per lleparse els dits, amb anec deu ser un escandol!!!!
ResponEliminaPetonets i gràcies per anomenarme
Al César lo que es del César...i com que la recepta està treta de la teva s'ha de fer saber!!!
EliminaL'haurem de fer un dia juntes :-)
Ptnts
Glòria
ResponEliminaGlória; la fruita a la cuina té moltes possibilitats... i la taronja dóna moltes opcions, acompanyat amb l'ànec, em recorda molt als plats de pagesía i de festa major.
Salutacions cap a Reus¡¡ :O)
JosepB...de festa major!!!!
EliminaPtnts
Glòria
Super deliciosa, me apetece mucho.Bsssss
ResponEliminaDeu d’estar boníssim i te una pinta Umm, queda anotada, la he de provar. Mas donat una molt bona idea per les properes festes de Nadal.
ResponEliminaPetons
Si que és recepta de festes dw Nadal sion. Celebro que t'hagi agradat
EliminaPtnts
Glòria
MMmmm....quin plat més bo! I amb ànec, que m'agrada molt! La Manu és la Manu i les seves fotos són les seves fotos, però a tu....la foto d'avui t'ha quedat de primera!
ResponEliminaPetonets, Glòria!
Olga
Ha quedat digna la foto... Però de primera... Em mires amb bons ulls!!!!
EliminaPtnts
Glòria
Quin plat tan bo!!!!
ResponEliminaA mi me gusta mucho usar la naranja para las recetas tanto de carne como de pescado.
ResponEliminaPues con el pato queda riquíaimo!
EliminaPtnts
Glòria
L'ànec amb taronja és un gran clàssic de la cuina francesa i he de dir tot i que soc poc de carn que els seus sabors junts són fantàstics... com la teva proposta! Inspiració i bons moments, bons productes, els secrets de la gran cuina :o)
ResponEliminaPetons
Palmira
Gràcies Palmira. I si ets poc dw carn un tallet d'ànec i molt dw pa per sucar!!!!
EliminaPtnts
Glòria
Quina bona fila!!! Jo mai he cuinat ànec, però deu ser ben bo, veritat??
ResponEliminaClara
Clara, no éa difícil cuinar-lo com el pollastre però cocció més llarga!
EliminaPtnts
Glòria
Es una de las maneras que mas me gusta el pato. Riquísimo y el Manu también eh¡¡
ResponEliminapetons
Queda molt bo, tant amb pollastre com amb ànec Miquel
EliminaPtnts
Glòria
Hola Gloria. El pato no es que sea una de las carnes que más aprecie, creo que en eso soy algo raro y es que no soy muy de comer carne y cuando la hago es pollo, cerdo o ternera y siempre en este orden de prioridad porque es el que me marcan quien come y ante eso solo hay que decir amén jj.
ResponEliminaPero te diré que aún no habiéndolo comido mucho puedo asegurarte que daría buena cuenta de lo que contiene el plato jj porque me da la impresión de que tiene que estar de vicio.
si te parece yo llevo el mousse de requesón y tu preparas este pato, y digo bien, pato no plato jj. ¿Hace?
Un abrazo.
Fet Juan. Posa data!
EliminaPtnts
Glòria
Fet Juan. Posa data!
EliminaPtnts
Glòria
Nois doncs em sembla que no em podria decidir: començaria amb un i acabaria amb l'altre! :D Tots 2 et diuen "clava'm una queixalada!" i jo no dubtaria!
ResponEliminaAra, per fer-lo jo... em sembla que em pollastre em seria més fàcil ja que el trobo fàcilment mentre que l'ànec no tant.
Petons reina!!
Un dinar de festa.
ResponEliminaL'ànec amb fruita, deliciós.
Petons
Tenia yo mucha gana de tener la receta del pato a la naranja, asi que me ha venido de perlas, por que tiene una pinta maravillosa. Mil besicos cielo
ResponEliminaTanto con pollo como con pato me parecen dos opciones estupendas. Me gusta usar naranjas para cocinar no solo por el sabor que aportan, también por el aroma tan bueno que dan al plato
ResponEliminaPetons!!