9.3.16

Melmelada de poma i gingebre

I després de fer el dinar xinès de l'entrada anterior em van quedar tres cullerades ben maques de gingebre fresc ratllat i alguna cosa n'havia de fer... Ja sabeu de la meva dèria pels cocs, però amb gingebre, no sé, segur que es pot fer i és bo, però he d'investigar més... l'altra sortida és la melmelada així que... buscant pel meu llibre de melmelades vaig trobar-ne una de poma  amb gingebre...i a la meva manera, aquí la teniu .

Necessitem:
  • tres cullerades de gingebre fresc ratllat
  • un quilo de pomes reineta
  • 600g de sucre
  • 150ml d'aigua
Pelem les pomes, en traiem els cors i les tallem a trossos. Les posem en un bol amb el sucre, el gingebre i l'aigua. Ho barregem bé, ho tapem i ho  deixem un parell d'hores.
Ho triturem una miqueta amb la batedora i ho posem al microones, tapat, a màxima potència 10 minuts. Ho traiem, remenem bé i ho tornem a posar 10 minuts més... i així fins que  agafi el punt que a nosaltres ens agradi. A mi, amb 4 vegades, és a dir amb 40 minuts, m'ha agafat el punt que veieu a la fotografia.
Posem la melmelada en pots esterilitzats, els tapem bé  i ho bullim mitja hora al bany maria. Els traiem de l'aigua quan s'hagin refredat una mica, els posem cap per avall fins que estiguin freds del tot, etiquetats i cap al rebost.
pàg 60 del llibre  "mermeladas naturales en casa"
del Dr Ramon Roselló.

Com us la menjaríeu? Nosaltres, de moment, la hem tastat a l'esmorzar, damunt unes torrades integrals acabades de fer...

22 comentaris:

  1. Aquesta melmelada me la menjaria a cullerades!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si t'agrada el "picantet" del gingebre... a cullerades mateix Mònica!
      PTNTS
      Glòria

      Elimina
  2. Tiene una textura estupenda y tiene que saber riquísima con el toque de jengibre. El libro seguro que no tiene desperdicio. bsts guapa

    ResponElimina
    Respostes
    1. No té desperdici el llibre, i si t'agraden les melmelades i compotesa especiades encara menys!
      PTNTS
      Glòria

      Elimina
  3. De poma no n.he fet mai!t.agafo la recepra!petó

    ResponElimina
  4. Ummmmm que bona !!!! soc una enamorada de las melmelades casolanas..aquesta es una delicie !!!!
    Petons.

    ResponElimina
  5. Que delicia para la merienda ñan ñannn.Un besito y buenas noches.

    ResponElimina
  6. Qué pinta tiene! No he probado la mermelada de manzana, pero me acabas de dar una idea para aprovechar las que tengo... Gracies guapa! BSS!!

    ResponElimina
  7. El jengible los orientales lo usan como nosotros el ajo.Queda siempre bien donde lo pongas y solo se trata de adecuar la cantidad al gusto personal.Una buena y aromática mermelada casera.
    peto

    ResponElimina
  8. M'encanta aquesta combinació de sabors! Ës ideal i a més per cuidar-nos dels refredats és perfecta!
    No necessitaria res més qu'una cullera amb el pot de melmelada!
    Petons
    palmira

    ResponElimina
  9. Adoro las mermeladas caseras y ésta no la he preparado nunca, desde luego no me quedaré con las ganas. Que rica!!!
    Besos

    ResponElimina
  10. Que buena, con ese puntito de gemgibre, una delicia!!!
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
  11. Té una pinta genial!!! de ben segur que el gingebre li dona un toc ben especial!

    ResponElimina
  12. Una altra melmelada estrella! M'agrada la combinació de poma i gingebre: estic segura que combina a la perfecció.
    Una abraçada

    ResponElimina

  13. Glória; Una melmelada,aquesta,amb pomes reineta, -molt recomenable per fercir- amb el toc de gingebre, amb un toc afrodisíac... l'acabat final d'aquesta melmelada... amb aquest ambient, la carn és débil...
    Salutacions Glória¡¡ :O)

    ResponElimina
  14. Hola Gloria. No suelo hacer mermeladas y no es porque no me gusten qué va, es porque tengo un poco de reparo a su conservación.
    Esta que has hecho de manzana con el toque de jengibre estoy seguro que te ha salido exquisita. Si estuviera más cerca iría a por un bote jj.
    Que pases un estupendo fin de semana.
    Un abrazo.

    ResponElimina
  15. Jo...faria com tu! Per esmorzar, amb una bona torrada de pa de pagès! I mira que seria feliç.....
    Ets molt valenta per animar-te a preparar aquestes melmelades tan "atrevides"!!! Jo no ho sóc tant...
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  16. Molt bona pinta! Segur que es super fresca!

    ResponElimina
  17. Un luxe!! tinc que provar, i el color precios!!!
    petonets!

    ResponElimina
  18. Buenas tardes Gloria. Que pedazo de mermelada que te has preparado, con el jengibre tiene que estar de maravilla y con un sabor muy bueno. Seguro que untada en unas tostaditas esta de miedo, tanto para el desayuno como para una buena merienda.
    Un beso Paco

    ResponElimina
  19. Lidia camarasa jordan16 de març de 2016 a les 16:13

    Glória quina bona pinta !!!!
    Aquests dies d festa intentaré fer la i ho faré com tú ....amb torradetes .nyam nyam

    ResponElimina
  20. Lidia camarasa jordan16 de març de 2016 a les 16:14

    Glória quina bona pinta !!!!
    Aquests dies d festa intentaré fer la i ho faré com tú ....amb torradetes .nyam nyam

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.