29.12.14

Bundt cake de taronja i speculoos ( 80 )


Aquests dies esmorzem bundtcake amb gust i olor a Nadal, amb gust a speculoos. La taronja potencia aquestes espècies i dona al coc una calidesa que m'agrada força. 

Necessitem:
  • 250g de mantega en pomada
  • 250g de sucre moré
  • 250g de Buttermilk
  • Una taronja sencera, amb pell i tot.
  • 50ml de licor de taronja
  • 6 ous
  • 450g de farina
  • 1 cullerada de llevat químic
  • 1/2 culleradeta d'espècies d'speculoos


Comencem fent el buttermilk :  posem en un bol 250g de llet, hi afegim una cullerada de suc de llimona i ho remenem bé, ho deixem uns 10 minuts i ja ho tenim a punt per fer-lo servir.


Agafem la taronja, la tallem a trossos i la triturem.

Barregem el sucre amb la mantega fins a tenir una crema una mica escumosa. Hi anirem afegint els ous, un a un, el buttermilk, la taronja triturada i el licor de taronja  sense deixar de batre.  Al final, amb molta cura incorporem la farina, barrejada amb el llevat i les espècies, tamisada, ben a poc a poc.

Agafem aquesta crema i l'aboquem en els minimotlles que haurem untat una mica amb mantega i els posarem al forn, preescalfat a 200º uns 25 - 30 minuts, punxeu-los abans de treure'ls del forn a veure si estan cuits del tot.
Els traieu dels motlles, deixeu refredar damunt una reixeta, empolvoreu amb una miqueta de sucre glas  i ja teniu l'esmorzar a punt.

Que no teniu mini motlles?  Feu exactament el mateix i ho poseu en un motlle de buntcake gran , només varia el temps de cocció, que en aquest cas serà d'uns 45 minuts.


Una bona manera d'acabar l'any...amb un número rodó i amb un coc!!

Ens veiem l'any 2015 !!!

16 comentaris:

  1. No m'ho puc creure... Saps que vaig fer ahir tarda per esmorzar aquests dies? Coc de taronja i speculoos! És tremendíssim!

    Petonets i bona entrada d'any guapa
    Sandra

    ResponElimina
    Respostes
    1. Quina coincidència... serà l'esperit ganxet que ens envoltaaaa hehehe

      PTNTS
      Dolça

      Elimina
  2. Acabo de fornejar un bundt!!!! Ara que aquests teus amb tronja.....mmmmmmm han de estar bonisims!!!!!
    Demà, quan faci las fotos et prometo no usar l' efecte Bokeh......jaaaajaaaa.
    Mil petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. El teu era boníssim Manu... amb Bokeh o sense, heheh

      PTNTS
      Dolça

      Elimina
  3. Com us cuideu!!! Jo també vull esmorzar a casa vostra!!!
    Petons, Dolça!!! I.....feliç 2015!!!
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. No sé quins esmorzars són millors, porque per Mora també us cuideu molt!!!!!
      PTNTS
      Dolça

      Elimina
  4. La barreja d'speculoos és de les meves preferides. I és veritat que fa molt Nadal!
    Que tinguis un 2015 ple de felicitat!

    ResponElimina
    Respostes
    1. És una barrera d'espècies que m'agrada molt per`o que trobo que s'addiu molt a les festes nadalenques.

      Espero que el 15 sigui una miqueta millor que el 14, Gemma. Igualmente pera vosaltres.
      PTNTS
      Dolça

      Elimina
  5. Que bo! Jo també adoro l'aroma de les especies i la taronja, fan tan Nadal! Aquests bundts han d'estar deliciosos! Aprofito per desitjar-te molt bon any 2015 ple de coses bones! Molts petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Fan Nadal, però ara, passades festes també venen moooolt de gust Pilar.
      PTNTS
      Dolça

      Elimina
  6. la paraula speculoos, ella sola ja fa olor de Nadal....Bones festes!!!

    ResponElimina
  7. Mmmmm la taronja m'encanta, i amb l'speculoos deu quedar molt bo. Molt bon any!

    ResponElimina
    Respostes
    1. El sabor de la toronja potencia les speculoos .... o a l'inrevés... pero queda boníssim.
      PTNTS
      Dolça

      Elimina
  8. Speculoos...una de les meves perdicions...!!! Quina presència...i ja m'imagino el gust! Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si t'agraden les speculoos i pel que he vist has proveït bé en el teu viatget nadalenc... ja saps el que et toca Mònica, heheh
      PTNTS
      Dolça

      Elimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.