28.11.13

Sachertorte (69)

Em venia molt de gust menjar-ne, però em feia mandra posar-m'hi... no és complicada de fer, és entretinguda, però diferents coses m'han fet decidir.  La primera és que necessitava un pastís per a un dinar amb amics i què millor que una sachertorte per tenir l'èxit assegurat. La segona van ser les ganes provar la xocolata CREO, ja que després de l'entrada de LaCuinaVioleta la que vaig anar a comprar es va quedar dormint al rebost de casa i cada vegada que passava per davant aquell paquetet vermell em feia l'ullet. I la tercera és que des d'aquest estiu tinc un llibret de postres austriacs on m'explica pas a pas com fer les boníssimes postres d'aquell país.
Doncs  aquí la teniu... espectacularment bona!
                       
Necessitem:
  • 180g de mantega a temperatura ambient
  • 80g de sucre en pols
  • 1 culleradeta de sucre avainillat
  • 8 rovells d'ou
  • 180g de xocolata de cobertura , en aquest cas xocolata CREO.
  • 150g de sucre
  • 180g de farina 
  • melmelada d'albercoc pel farciment


I per la glaça de xocolata:
  • 200g de sucre ( a la recepta original hi posa 400 però ho vaig trobar excessiu, i em sembla que amb 150 n'hi hauria prou)
  • 330g de xocolata CREO
  • 250g d'aigua mineral
Greixem un motlle de silicona d'uns 20-22 cm amb mantega i l'empolvorem lleugerament de farina.
Posem el forn a preescalfar a  180º.
Posem en una cassola plana, a la placa lenta al número 1, la xocolata a desfer-se. La deixem atemperar.
Muntem les clares a punt de neu molt fort amb els 150g de sucre i les reservem.
Barregem el sucre glaç amb la mantega i el sucre avainillat i ho barregem bé, amb el batedor de varetes fins aconseguir una pasta una miqueta escumosa. Hi anem afegint els rovells d'un en un, sense deixar de remenar. Després hi posem la farina i finalment ña xocolata desfeta. 
Al final hi incorporarem les clares a punt de neu i ho posarem al motlle que ja podrem enfornar al voltant d'uns 50-60 minuts.

Mentre el tenim al forn podem anar preparant la glaça de xocolata:
Desfem la xocolata a foc ben baix, hi barregem el sucre i l'aigua i ho deixem coure a foc baix uns 10 minuts remenant continuament. Deixeu-la refredar.

Cuit i fred el coc el tallem pel mig i el farcim amb una bona capa de melmelada d'albercoc.
El posem damunt una reixeta que posarem damunt una safata i abocarem la glaça pel damunt, sense ajudar-nos amb cap espàtula, mirant de repartir-la bé perquè quedi ben coberta. Si ens queden els laterals malament ara si que podem agafar una espàtula i acabar-los de cobrir amb la xocolata que ha quedat a la safata

Hi espolsem xocolata ratllada per damunt i ja la tenim a punt per presentar.
                         
La Sachertorte ens ha deixat un agradable gust de boca,  la xocolata CREO ens ha encantat... ara només ens queda fer una excursioneta a Tortosa per coneixer la fàbrica... tard o d'hora ho haurem de fer, no us sembla?   ;-)

16 comentaris:

  1. Atrevir-se amb la Sacher Torte, que valenta!!!!
    Segur que estaba boníssima!!!!

    ResponElimina
  2. Ets una gran pastissera!!!!! Has fet un pastís espectacular!!!! Com m'agradaria estar més a propet teu i poder tastar algun trosset dels teus meravellosos pastissos.
    Petonets, Dolça!
    Olga

    ResponElimina
  3. M Glòria, t'ha quedat molt be i la recepta molt ben explicada.

    ResponElimina
  4. Hola Glòria estimada i guapa t

    Nena aquest pastís es un dels meus preferitos, que boooo


    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  5. Un pastís deliciós, el Sacher. Jo la cobria amb xocolata fos amb mantega, però la pròxima vegada provaré aquest glassejat de xocolata i amb les quantitats que tu suggereixes. Petons.

    ResponElimina
  6. Tiene un aspecto impresionante...¿me invitas a un trocito? besitos guapa y buen finde!

    ResponElimina
  7. mmmm quina bona pinta!! la glaça lo millor!! jo tambe estic fent un pastisset per dema esmorzar! jeje petons

    ResponElimina
  8. Niña, no se como calificar la maravilla que has presentado, pero es que soy muy goloso, y seria capaz de paladear un trozo bastante grande...saludos paco

    ResponElimina
  9. Nena, ara que ja coneixes la qualitat de la xocolata Creo pots dir que resulta molt bona. Un cop l'has tastat penses que és una xocolata de tota la vida, amb aquell gust que ens recorda la llesca de pa amb un presa damunt. Un pastís deliciós, una combinació perfecta. Qui diu que Reus i Tarragona no s'avenen?
    Una abraçada,
    Nani

    ResponElimina
  10. Tot un clàssic sensacional!
    És veritat que porta feina, però el resultat compensa de sobres l'esforç.
    Segur que al dinar va ser tot un èxit!

    ResponElimina
  11. Com bé dius, un èxit assegurat!
    Bona setmana!

    ResponElimina
  12. Una preciositat de tarta, i m'apunto la marca de la xocolata, encara que Tortosa em queda una mica lluny...

    ResponElimina
  13. Hola Gloria. Esta tarta es una de las que más me gustan pero es que el chocolate me encanta jj.
    Imagino lo deliciosa que debe estar y se me ponen los dientes largos. Creo que he llegado un poco tarde para pedir un trozo así que me contentaré con saborearlo virtualmente jj.
    Saludos

    ResponElimina
  14. Buenisima Gloria,no hay nada como una buena tarta de chocolate....siempre triunfa!
    Besets.

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.