Coca de ceba confitada, tomàquets secs, llonganissa i formatge d'ovella
Avui la inspiració arriba de Lles... de la Fonda Domingo, un lloc que em va recomanar amb molt d'encert la Montse de LaCuinadeMussola.
El dissabte 2 de novembre vam pujar a Lles a caminar i després ens vam acostar a dinar al la Fonda, un menú tancat a 15 euros, dos plats i postres, aigua i vi... i un menjar de productes de la zona , bona qualitat, quantitat correcta i excel·lent presentació... si hi ha d'haver un però aquest va per les postres... casolanes però una miqueta minses... però per 15 euros què més es pot demanar.
Un dels primers plats que vam demanar va ser aquesta coca... o similar i com que ens va agradar molt avui m'he decidit a fer-la a casa .
Necessitem:
- Massa de coca
- Ceba confitada
- Tomàquets secs
- Llonganissa
- Formatge d'ovella
- Sal i oli
Primer farem la massa de coca:
100g d'aigua
100g de llet
50g d'oli
25g de llevat de forner
450/500g de farina pot ser de força o no)
Barregem l'aigua, la llet tèbies amb l'oli i hi des-fem el llevat de forner. Anem afegint la farina a poc a poc i ho amassem fins que tinguem una massa que no s'enganxi a les mans.
La deixem reposar una hora llarga tapada amb un drap de cotó.
Confitem mitja dotzena de cebes tallades en juliana, a foc ben baixet, durant una hora llarga fins aconseguir que tinguin un color daurat. La posem en un escorredor perquè llenci l'oli , però aquest el guardem en un pot per fer-ne servir una mica al final de tot.
Hidratem uns tomàquets secs amb oli tebi i els tallem a trossets , no massa petits.
Tallem la llonganissa a rodanxes d'un dit i les partim pel mig
Tallem el formatge de cabra a trossos més o menys de la mateixa mida que la llonganissa
Agafem un tros de la massa i l'aplanem per aconseguir la mida de coca que vulguem. Ho fem fins que se'ns acabi la massa ( a mi avui m'han sortit 8 coques)
Les enfornem, a 200º, durant 5 minuts i les traiem.
Posem una capa de ceba, al damunt anem posant un muntet de tomàquet, llonganissa, formatge... i així fins omplir la coca de punta a punta.
Les tornem a posar al forn fins que vegem que la llonganissa estigui cuita. Quan les traiem del forn hi tirem una miqueta de l'oli de fer la ceba i ja les tenim a punt per emplatar... amb unes fulles d'enciam... o soles... dinar de diumenge!
Molt bona aquesta coca!!! Gràcies per posar la recepta.
ResponEliminaAhir vaig anar a la Fonda Domingo i vaig menjar aquesta coca amb ceba confitada, poma caramelitzada i foie, tenia tots els gustos del món.
Un petó.
com m'agraden les coques! Tan se val si són dolces o saldes.. m'apunto la fonda per si vaig per Lles un dia. Petonets!!!
ResponEliminaAquesta coca té una pinta extraordinària.
ResponEliminaEn prenc nota.
Una abraçada.
Estava pensant ara què fer per a sopar i veig aquesta coca!! Mare de Déu quina gana m'ha entrat!! Marta
ResponEliminaOh! brutal!Els ingredients que porta m´agraden tots.Em ve salivera.
ResponEliminaOhhhh, la combinació és espectacular! Petons!
ResponEliminaEn podríem dir que es una auténtica Foccacia de la Cerdanya... i que bona habia d'estar!! amb lo de productes genials que hi ha per la zona... uohhhh!!
ResponEliminaMe l'apunto també per fer-la en lloc de la pizza algun d'aquests caps de setmana.
Cuina d'emergencia
http://cuinademergencia.blogspot.com
Que bones les coques, m'agraden molt!! T'ha quedat boníssima segur! petons
ResponEliminaRealment un dinar de diumenge. El toc de l'oli de la ceba al final li deu donar una aroma deliciosa. M'encanta. Petons.
ResponElimina
ResponEliminaT'ha quedat perfecte, segur que ha de ser molt bona.
M´encanten les coques, amb qualsevol cosa i aquesta teva especialment ha d´estar deliciosa. Un petonet
ResponEliminaLa coca te una pinta fantàstica. I gràcies pel consell de Lles !
ResponEliminaLa combinació d'ingredints ha de quedar molt bona! Una coca super gustosa, segur.
ResponEliminaLes coque m'agraden de quasevol manera,aquesta estaria deliciosa.
ResponEliminaBessets
http://desdelacuinadelhort.blogspot.com.es/
Que bo!!! te molt bona pinta :)
ResponEliminaSóc súper fan de les coques salades!!!! i aquesta amb llonganissa, formatge, ceba... espectacular!! apuntada!!
ResponEliminaWow!! Quina recepta més bona!!! Fa mengera només de veure-la!! MMMM!!! Per cert, despistat de mena com sóc, se'm va oblidar dir-te que la setmana passada vaig penjar una versió del teu pastís de pastanaga i ametla que va tindre un èxit brutal a casa!!
ResponEliminahttp://alataula.blogspot.com/2013/11/pastis-de-carlota-i-ametla-amb.html
Quina coca més bona! Ara mateix agafaría un bon troç que avui només he sopat un iogurt.....Anotat queda el nom de la Fonda que mai se sap...
ResponEliminaPetons!
Quan dius que farem un tastet d'aquesta genial coca???? Em moro de ganes.......
ResponEliminaPetons, Dolça!!!
Olga
Aquesta coca amb la llonganisa que bona!.
ResponEliminaPetons
M'encanten aquestes coques. A casa les faig molt sovint per sopar. I les combiancions són inesgotables.
ResponEliminaPetonets
Oh!!! Felicitats per aquesta meravellosa coca!!No em cau la bava, em cau la boca sencera!!Enhorabona també pel blog.
ResponEliminaUs convio a fer un ull al meu racó gastronòmic, a l´interior d´Alacant.
www.carnisseriamuro.cat
Un blog amb receptes clàssiques, renovades i un xic de música.
Merci!!!