Amanida de tomaca amb ventresca i sardinetes o què bo és l'OLI del Raig!
Aquest cap de setmana passat ha estat cap de setmana de Fires d'Oli... portar cap a casa una garrafa d'Oli del Raig és un plaer que ens agrada repetir any darrera any.
Arribar a casa i obrir la garrafa per fer una llesca de pa regada amb una mica d'aquest oli... els aromes i els gustos d'aquest elixir verdós...no es pot explicar, cal tastar-lo!
I tenir aquest oli vol dir aprofitar per fer plats senzills on pugui ser protagonista, on puguem gaudir del seu sabor sense interferències. Què millor que amanides, senzilles amanides, verdures al vapor o un boníssim pa amb tomaca... sempre fent servir l'oli en cru.
I què us sembla aquesta amanida de tomaca?
Necessitem:
- Uns bons tomàquets, en el meu cas ha estat tomaca del benac.
- Ventresca de tonyina
- Sardinetes en conserva
- Oli del Raig
- Sal
Amb un aro d'emplatar la posem al plat, damunt posem un parell o tres de talls de la ventresca, un parell o tres de sardinetes i just al moment de portar-ho a taula ho reguem amb una mica d'Oli del Raig.
Podem fer-ho més complert afegint una mica de ceba i uns quants fesols bullits a la tomaca... però sempre amb l'amanit finat de l'Oli del Raig.
Un secret, si voleu que aquest oli us duri més enllà de Nadal podeu congelar-lo.
Animeu-vos a anar a qualsevol Fira de l'Oli que tingueu apropet de casa i fireu-vos... amb Oli del Raig!!!!
Animeu-vos a anar a qualsevol Fira de l'Oli que tingueu apropet de casa i fireu-vos... amb Oli del Raig!!!!
Una amanida ben senzilla però tot un luxe amb aquest oli. Ah, I gràcies pel consell de congelar l'oli, no ho sabia! Petons.
ResponEliminaQuè bo!!bon oli i bona tomaca!, no cal més! Marta
ResponEliminaQuina amanida més gustosa!! Fa una pinta!!! Gràcies per compartir-la! :D
ResponEliminaQue bones i saludables les amanides, i si les amanidas amb un bon oli com aquest, unmmmmmmm. Petons !!
ResponEliminaGanes de tastar l'oli a raig, i tant! Que bona, l'amanida que ens ensenyes, Dolça. Petons!
ResponEliminaDoncs l'amanida m'agrada molt, però ara ens haurem de fer amb aquest oli
ResponEliminaMuas
Aquesta amanida és una de les meves preferides!!!! La tomaca em xifla!!!!
ResponEliminaPetons i bon cap de setmana, Dolça!!!!!
Olga
Quina amanida més bona, sobretot si porta Oli del Raig que es fantàstic.
ResponEliminaPetons
Facil pero bo, perfecte!
ResponEliminaJa m'ho menjo! Nosaltres tenim oli de casa i sols amb una llesca de pa i l'oli ja és un plaer!
ResponEliminaUn bon oli és el millor ingredient per una bona amanida!!!
ResponElimina