25.4.13

White chocolate gateau - coc de xocolata blanca ( 65)

La recepta és anglesa i es tracta del white chocolate coffee gateau. Però jo ja he fet de les meves i li he tret el cafè i alguna coseta més. El resultat... aquí el teniu.
 Necessitem per al coc:
  • 40g de mantega en pomada o temperatura ambient
  • 85g de xocolata de cobertura blanca
  • 125g de sucre en pols
  • 4 ous grossos
  • (dues cullerades de cafè ben fort)
  • una culleradeta d'esència de vainilla
  • 125g de farina
  • mig sobret de llevat químic.
Per al frosting:
  • 175g de xocolata blanca de coberura
  • 85 g de mantega en pomada
  • 125g de crema de llet
  • 125g de sucre glaç
  • (una culleradeta de cafè ben fort)
Encenalls  o altres  guarniments de xocolata blanca.

Primer fem el coc.
Preescalfem el forn a 200º.
Desfem al bany maria la xocolata blanca, la treiem del foc i hi barregem enèrgicament la mantega, fins que s'atemperi i quedi com una pomada.
Muntem els ous amb el sucre a punt de cinta fort,. Ho afegim amb cura, remenant amb una espàtula o llengua de silicona a la barreja de mantega i xocolata. Després es va afegint, molt a poc a poc, la farina barrejada amb el llevat perquè el resultat sigui una crema el més esponjosa possible. Hi posem l'esència de vainilla i ho acabem de remenar.
Untem un motlle amb una mica de mantega i hi aboquem la crema que posarem a coure, a 200º, durant uns 25-30 minuts.
El treurem amb cura del motlle i el deixarem refredar damunt una reixeta.

Mentrestant fem la cobertura o frosting.
Desfem al bany maria la xocolata blanca, la treiem del foc i hi barregem enèrgicament la mantega, la crema de llet i el sucre glaç fins que s'atemperi i quedi com una pomada.

Obrim el coc pel mig i hi posem una capa del frosting i el tapem.
Amb la resta el cobrim per damunt i els costats i hi posem per sobre els guarniments que volguem per decorar-lo al  nostre gust.
Nosaltres l'hem preparat i ens l'hem menjat per celebrar un aniversari doble, la xiqueta i l'avi, que coincideixen en dates... encara que no en anys :-)


23 comentaris:

  1. Que bueno se ve este pastel y que bien te lo has currado. Yo lo desconocía, pero me encanta como lo has preparado.
    Un beso.

    ResponElimina
  2. A de quedar molt bona aquesta combinació de xocolata blanca amb la mica del cafè. Ho hauré de provar. I felicitats!!! Petons.

    ResponElimina
  3. hola, hace mas de un año que he estado viajando con el viento, pero el rico aroma de tu pastel me ha hecho volver...me alegro mucho de visitar otra vez tu cocina.....saludos paco

    ResponElimina
  4. Ostres, quin pinta! m'agrada el gust que dóna la xocolata blanca i deu ser boníssim. Petons!

    ResponElimina
  5. Ha de ser boníssim, i per mi amb el cafè, que a casa ens encanta!

    ResponElimina
  6. Perfecta !!! als que no li agrada la xocolata negra aquet es el pastìs adequat.
    Petonets.

    ResponElimina
  7. Jo també soc de les que els hi agrada el café, segur que es un pastís molt bo.
    Felicitats a la xiqueta i al avi.
    Petons.

    ResponElimina
  8. Aquest me l'apunto!!! Quin superpastís!!! A la meva Cristina li encantarà....la xocolata blanca l'encisa!!!
    Moltes felicitats a la família, Dolça!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  9. Quinq meravella1 I no us engreixeu amb tot això?! Ha,ha,ha...Petons.

    ResponElimina
  10. que bo!! te una pinta de 10!! si pogues pillar-lo...petons

    ResponElimina
  11. Nunca he probado el chocolate blanco con el café pero suena de lo más tentador!

    besos

    ResponElimina
  12. Ha de ser un vici, aquest pastís! Als qui ens agrada la xoco blanca, una temptació irresistible!! Bona proposta, Glòria!! Bon cap de setmana.

    ResponElimina
  13. Felicitats a la homenatjada....que 18 anys no es fan cada dia!!!
    El coc perfecte pels que són més golosos i no els hi agrada la xocolata negra. L'apuntaré :) Petonets. Mar, de EQNME
    P.D: Si la Nani i tu necessiteu ajuda.... ;)

    ResponElimina
  14. Sóc més de xocolata negra, però realmente te molt bona pinta, dificil resistirme!
    Una abraçada

    ResponElimina
  15. Muchas felicidades a los dos por el
    cumple y a la cocinera que menuda tarta más rica ha preparado, creo que supera a la original jeje...besitos y buen finde

    ResponElimina
  16. Caram, quina bona pinta!! La decoració ha quedat preciosa! Enhorabona

    ResponElimina
  17. Que no saps que és pecat!! jajaja
    moltes felicitats! aquest pastís és fantàstic!

    ResponElimina
  18. Bo no, boníssim. A reus esteu de celebracions i això es nota a l'ambient. Un altre cop, moltes felicitats!
    Nani

    ResponElimina
  19. Que buena, resulta deliciosa.Te sigo cielo.
    http://doris-miscosillas.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  20. Ideal per a qui els hi agrada la xoco blanca!!!! I el frosting fa molt britànic!;) Un altre dia avisa que al Pol potser li agradaria!!! jejeje ptnts

    ResponElimina
  21. Un resultado espectacular hasta huelo su aroma muy bello,abrazos y abrazos.

    ResponElimina
  22. Un pastís molt bo per celebrar aquests dos aniversaris!
    Felicitats a tots dos!
    Petons

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.