17.4.13

Sopa de farigola

 Quan a casa es fa sopa de farigola tenim tres motius, bé estem embafats després d'un àpat important, bé no estem massa fins i és de les poques coses que ens ve de gust, bé acabem de portar una farigola fresqueta després d'una bona passejada per la muntanya.
Avui, sortosament, el motiu és el tercer.





 A la nostra sopa gairebé fora millor anomenar-la infusió ja que aquest és el procediment.

Preparem els plats de sopa posant-hi les llesquetes de pa ben fines. que haurem torrat lleugerament al forn.
Hi posem un rajolí d'oli i hi aboquem l'aigua bullent, prèviament salada. Tapem amb un altre plat i esperem 5 minuts abans de menjar-nos-la.

18 comentaris:

  1. ui! això sí que és un clàssic!

    ResponElimina
  2. No hi ha cosa millor que les receptes de tota la vida. Recordo quan la meva iaia es feia sopes escaldades, i era aquesta recepta, el iaio a més es fregava un all per les llesques... Entranyable i bona per la salut. Que tinguis un bon dia.

    ResponElimina
  3. Me encanta esta sencilla y buena sopa, esta noche cae que ya tengo la farigola.
    Petons.

    ResponElimina
  4. mmm... fins aquí m'arriba l'oloreta!

    ResponElimina
  5. això es sopa per reanimar l'anima...quina oloreta !!!!
    petonets.

    ResponElimina
  6. és miraculosa aquesta sopa!!! ;) petonets

    ResponElimina
  7. Hola Gloria. Sopa sencilla donde las haya pero olorosa y exquisita a más no poder. Quien no se alimenta bien es porque no quiere. Una delicia.
    Saludos
    Pd. Gracias por la aclaración del nombre. Supongo que la M. será María no? puestos a preguntar jj.
    Saludos

    ResponElimina
  8. Jo sempre en infusió quan estic refredada!! I divendres sant vem seguir la tradició:anar a buscar farigola!!!ptnts

    ResponElimina
  9. Jo sempre en infusió quan estic refredada!! I divendres sant vem seguir la tradició:anar a buscar farigola!!!ptnts

    ResponElimina
  10. Es com la que la meva mare li preparava al meu pare!
    A mi m'agrada tenir sempre farigola a casa. Fa tan bona olor! I és una planta molt maca quan està florida.
    Petons

    ResponElimina
  11. m'encanta com a recomfortant, per atipar, en moment de regim!! es fantastica, sana i molt bona! fa temps que no la veia per aqui! petons

    ResponElimina
  12. Te he visto en un blog amigo y he entrado a conocer tu cocina y me encanta, así que me seguirás viendo mucho por aquí, eso espero, la verdad es que esta entrada es impresionante de buena y me encantará verte por mi blog!
    Besos

    ResponElimina
  13. a mi m'encanten aquestes sopes, el meu pare se'n feia cada dia per esmorzarr, fins i tot quan anava a treballar a les 7h. Però als de casa no els hi agraden tant, tot i que jo quan fa fred i no hi ha d'altres coses aprofito per a fer-ne una vegada a la setmana per sopar.
    Jo en tinc una entrada al blog, i és clar a cada casa hi ha diferències, jo sempre aprofito el pa una mica dur, i a Flix tenen molt costum de posar-hi una tamateta madura i també escaldar-la, a més sempre hi suquem torrades.
    això sí, mai res fragit, una altra cosa són les sopes bullides.
    Quin vocabulari quan parlem d'aquestes coses, no? Si no ho has viscut és difícil dominar-lo, ha ha ha!
    Petons.

    ResponElimina
  14. mira que està bona, bonissima la sopa de farigola

    ResponElimina
  15. la farigola... ho cura tot!
    bon cap de setmana!

    ResponElimina
  16. En casa nos encanta el tomilo lo uso siempre cuando está fresco y su aroma inunda la cocina,abrazos y abrazos.

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.