13.4.13

Pollastre amb mandonguilles

Només veure la recepta de la Sion vaig tenir clar que la faria i també quan la faria. I així va ser, diumenge passat en un dinar familiar, on hi havia els avis, i quan els tinc a dinar procuro fer plats de xup-xup... així asseguro que els agradi i que mengin bé. A diferència de la recepta original nosaltres ho vam fer amb un pollastre sencer de pagès i les mandonguilles també eren només de pollastre.
Necessitem:
  • Un pollastre de pagès tallat .
  • 2 cebes
  • 2 allets tendres
  • 1 cervesa
  • un got de caldo
  • sal
  • oli
  • un polsim de pebre
  • una picada feta amb mitja dent d'all, un parell de carquinyolis, una dotzena d'avellanes DOReus i una miqueta de julivert.
Per fer les mandonguilles:
  • Mig quilo de contracuixes picades
  • 2ous
  • Pa ratllat
  • 50g d'avellanes torrades picades ben fines
  • Sal i un polsim de pebre.
Comencem fent les mandonguilles:
Barregem la carn picada amb els ous i la farina d'avellana, hi posem una miqueta de pebre i sal. Fem les mandonguilles amb les mans i les arrebossem en pa ratllat. Les reservem.

En una  cassola grossa posem oli i daurem els talls de pollastre que haurem salpebrat per tots els costats, ho reservem. Fem al mateix amb les mandonguilles.
En el mateix oli posem a sofregir, picadet molt fi la ceba i els alls tendres. Quan comença a enrossir i posem el pollastre, ho cobrim amb la cervesa i el caldo i ho deixem bulli, a foc lent, un parell d'hores ben bones. Cal vigilar el suc no es redueixi massa, aleshores cal afegir una miqueta de caldo.
Quan vegem que el pollastre comença a ser cuit hi posem les mandonguilles i ho deixarem coure una mitja hora tot junt. 
Uns deu minuts abans de donar el plat per acabat s'hi afegeix la picada, es sacsa bé la cassola per ajudar a que arribi a tots eñls racons i ens ajudi a lligar el suc. Passats aquests deu minuts tapem la cassola i la deixem reposar fins l'endemà, que serà el moment de menjar, després d'escalfar-ho a foc ben baixet.

La cocció, degut a que ho he fet amb pollastre de pagès és més llarga, però val la pena... té un gust a pollastre rostit del que feia l'àvia...  Condició indispensable, un pa ben bo... d'aquell de molla ferma per poder sucar i deixar el plat ben net.
Busqueu un bon vinet i dinar de gust!!!!

23 comentaris:

  1. Te tots els ingredients per estar bonisim... el tasatarem


    Petons

    ResponElimina
  2. Doncs la veritat...ja voldría jo haver estar convidada amb aquest xup-xup!!!! Em sembla un plat, dels d'abans, encantador i molt de diumenge!
    Me'l apunto!

    ResponElimina
  3. Els plats de xup-xup... que bons!, recepta Sión recepta bona!. Aquesta opció amb pollastre m'agrada moltíssim!, entre la picada i la cerveseta ha de quedar d'allò més bo. A reveure!

    ResponElimina
  4. Esto es un señor plato, de los de Domingo para degustar sin prisas y mojar pan, que buena y deliciosa combinación.
    Petons.

    ResponElimina
  5. Tiene una pinta estupenda! Debe de estar muy rico!
    un beso

    ResponElimina
  6. Un plat deliciós i que m'apunte per a un dia de festa. El mal serà trobar un pollastre d'aquests de pagès... Salutacions

    ResponElimina
  7. Ja has acabat les celebracions??? ;) Ptnts

    ResponElimina
  8. per sucar-hi pa sense parar, Glòria!! Petons.

    ResponElimina
  9. Amb aquesta variació que has fet també deu d’estar boníssim, la propera tindre que provar-ho
    Petons

    ResponElimina
  10. ahh què bo, amb la salseta per mullar, bsts

    ResponElimina
  11. Que bo aquest plat!! I per anar sucar pa fins acabar la salseta.
    Genial!! Petonets. MAR, de EQNME

    ResponElimina
  12. No l'havia vist mai aquesta combinació, que bo deu estar! petons

    ResponElimina
  13. Hola M Gloria. Por fin he sabido tu nombre jj, supongo que serás Dolça jj. Tanto uno como otro son muy bonitos, estaba hecho a Dolça así que creo me costará un poco ponerme al día.
    Este pollo con albóndigas te ha salido de rechupete. Si a las dos cosas se le añade esa salsa el plato es todo un lujo. Los anfitriones debieron disfrutar de la comida porque es todo un manjar. Exquisito.
    Saludos

    ResponElimina
  14. Un plat ben complert sens dubte !!!!!!
    petonets.

    ResponElimina
  15. La Sion és la reina d'aquests guisats, així que vas triar una bona recepta! I amb mandonguilles també de pollastre, ha de quedar un plat deliciós.

    ResponElimina
  16. Una bona manera de canviar la mannera de menjar pollastre, m'agrada força!

    ResponElimina
  17. bueno no, buenísimo¡¡ como gusta un plato así y con pollo de pagès mas¡¡
    el pan y la copa de vino ya la pongo yo
    peto

    ResponElimina
  18. Ostiesputes, quines mandonguilles. Adoro aquestes peces de carn arrodonida i amb aquest coloret de la salsa ... coi!!! :O

    ResponElimina
  19. Per sucar-hi pa Gloria!!! una molt bona cassoleta.. Petons,

    ResponElimina
  20. Per sucar-hi pa!!! Molt bona aquesta cassoleta de pollastre amb mandonguilles. petons,

    ResponElimina
  21. Els plats de xup-xup són els millors. M'autoconvido,
    Nani

    ResponElimina
  22. Se'm estrany barrejar pollastre amb mandoguilles, pero només de veure la foto, ja es veu que ha d'estar boníssim

    Petonets

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.