22.2.13

Colmado Giner i Ânec Collverd, una trobada interessant

Va ser divendres passat, 15 de febrer, al vespre quan  ens vam acostar al colmado Giner.
Ja ho tenien tot a punt per començar el TAST que ens van oferir junt amb Collverd i Edetària.
Allí ens vam trobar tots...  la primera estona va ser parada oblidada de molts dels nens que sortien de l'escola que aquell dia van fer un bon berenar, després ja ens vam quedar els "grans". i com que Reus és petit ens vam trobar força coneguts... l'amiga que m'acompanyava (que no té cap relació amb el món gastroblocaire), la Gisela,  havia estat professora de l'Abel, propietari del Colmado Giner i van fer memòria de vells temps;  cunyat d'un bon amic del meu germà gran... allí tastant ens vam trobar pares d'amics i companys de la meva filla, "nenes" que havien anat amb mi a escola, amics amb qui no havia quedat des de feia dies... va ser un bon punt de trobada. Ah! i també va venir la Marta, acompanyada del petit Pol i de l'Albert, que va ser rebuda amb moltes alegries pel Jordi i la Irene ja que l'havien conegut molt embarassada a la trobada gastroblocaire que es va fer fa unes setmanes a Vilamalla.

Primer ens van fer un Tast de foie gras fred per textures i coccions: celler, micuit, bloc, aquí és on van berenar bé la canalla!!
Ens van presentar les famoses "anxoves" de Hong Kong a l'Empordanesa i el Jordi ens va explicar com les havíem de preparar.

 ... facílissimes i boníssimes!
-Tallar l'agulla del magret com si fossin anxoves
-18 minuts en vinagre
-Ben escorregut
-Sal, pebre i oli
Després vam fer un tast de foie gras calent en dues coccions, paella+ forn.

... molt important com a molt 5 dies de vida!
Posar el fetge envasat al buit en una olla amb aigua a 50-60º
El fetge calent, tallat a la paella.
Salpebrar al plat
I vam acabar amb el magret a la paella: tall convencional + tall "gamberro".
Tot va anar acompanyat dels vins del celler Edetèria de la  Terra Alta.
I mentre estavem fent el Tast de foie calent el Jordi va plantejar una juguesca... qui sàpiga d'on és originari l'ànec a l'orange té una visita guiada a Vilamalla... DE VALÈNCIA!!!!  Ens espera una excursió cap a l'Empordà a la Gisela i a mi, en companyia de l'Alícia i el seu marit ja que hi va haver empat  ;-) Ja us explicaré.

8 comentaris:

  1. Glòria m'ha encantat això del magret del tall "gamberro" jajajajaja!!! Sé perfectament a què et refereixes! xD La visita a collverd va estar molt bé! Segur que en gaudireu moltíssim! Tot i que ja us van preparar un bon tast en aquesta degustació reusenca!!
    Ja ens explicaràs què et sembla Collverd Vilamalla! ;)

    Una abraçada!!!

    ResponElimina
  2. Quina tarda més animada!!!!
    Bon cap de setmana, Dolça!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  3. El Xavier i jo també i vam anar però era més tard. Era tot boníssim i el senyor molt simpàtic et feia totes les explicacions. A veure si una altra vegada ens trobem.

    ResponElimina
  4. Pues jo aixo del tall gamberro no se lo que es..jajaja...ni idea. Vareu passar una bona estona pel que veig. Bona degustació!!!

    ResponElimina
  5. Segur que va ser una vetllada ben entretinguda. I amb premi final inclòs! Ja explicaràs ;)

    ResponElimina
  6. Molt interessant aquest tast!
    i més si et va servir per disfrutar de tant bona companyia!
    ptns!!

    ResponElimina
  7. Tall gamberro... Hhahahahhaaaa... La veritat és que és el millor! Des de la visita a Collverd amb els blocaires (magnífica) jo sempre el faig així i queda de meravella!!

    ResponElimina
  8. Nena,
    A Reus també feu coses interessants. La propera vegada m'avises.
    Nani

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.