27.11.12

Coc de carabassa cuita (63)

Fora bonic poder aconseguir que ningú se n'anés a dormir amb gana, avui això passa amb  gairebé 900 milions de persones. Fora bonic que els nens i les nenes poguessin pujar en una carabassa, que es convertís en carrossa i ells en princeps i princeses... i així no passarien gana mai més, Fora bonic, però és fantasia. I per ajudar a que les fantasies es facin realitat  Intemon Oxfam ens proposa participar en la seva campanya "Taula per a 7.000 milions".

Un coc per a 7000milions... doncs aquí teniu la meva proposta, un coc de carrossa cuita, ui no, de carabassa ;-) , sorprenent bo, sorprenent bonic de color i arrodonit amb el farciment de xocolata.

A partir de la recepta que em va fer arribar Lo Forner de Ponent, canviant la pastanaga per la carabassa i fent alguns canvis més he aconseguit una recepta que no s'assembla gens a l'original, però que està molt bona! 
Necessitem:
  • - 350 g de carabassa cuita al forn
  • -4 ous
  • -300g de sucre
  • -300g de farina
  • -200g d'oli
  • -1 sobre de llevat químic
  • -2cullerades de canyella
  • -un polsim de sal
  • - una terrina de 200g de mascarpone
  • - mitja rajola de xocolata postres.
Tallem entre 600 i 700g de carabassa crua a rodanxes ben fines (sense la pell), jo ho he fet amb la màquina de tallar embotits. Les posem en una plàtera que pugui anar al forn i espolsem uns 100g de sucre i la canyella pel damunt. Ho posem a coure a 150º durant una hora, sabreu que es cuita quan en punxar-la la trobeu  tova i quan el sucre s'hagi caramel·litzat una miqueta.
La traieu del forn i la deixeu refredar una mica.
Quan la carabassa sigui tèbia la passeu pel batedor fins fer-ne un puré i ja podeu començar a preparar la massa del coc.
Munteu els ous amb els 200g de sucre restants i el polsim de sal a punt de cinta.
Hi afegim l'oli, la carabassa i la farina barrejada amb el llevat.
Ho posem en un motlle preparat amb oli i farina i ho enfornem a 200º uns 45 minuts.
Es treu del forn i quan es tebi es desemmotlla.

Mentre s'acaba de refredar fem el farciment:
- Desfem la rajola de xocolata a foc molt baix i quan ja estigui desfeta hi afegim el mascarpone que tindrem a temperatura ambient remenant enèrgicament fins aconseguir una crema.

Tallem el coc pel mig i hi posem una abundant capa de la crema de xocolata i el tapem.
Per damunt hi podem posar de la mateixa crema o , com he fet jo, empolvorar la superfície amb sucre glaç barrejada de xocolata en pols. 
El tindrem en un lloc fresc fins el moment de menjar-nos-el. Moment, que, de veritat, ha estat un plaer!!

19 comentaris:

  1. Me ha encantado guapa y ya con el chocolate menuda delicia.

    besos

    ResponElimina
  2. Un coc deliciós per a una iniciativa molt bonica.
    Ptns

    ResponElimina
  3. Hola Dolça. Nunca he puesto calabaza para hacer bizcocho y al ver éste que has hecho creo que es una de las cosas que me dejo para pendiente porque el aspecto es fabuloso y seguro que ha de estar delicioso.
    Que pases una buena noche.
    Saludos

    ResponElimina
  4. Jo també hi participaré. Ja tinc la repta preparada!!!!
    Molt bona participació!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  5. ha de ser bonissim aquest cooc!!!! i si a més dius que té mascarpone ja....que bo! petons

    ResponElimina
  6. ves augmentant les receptes de pa de pessic... al final pots fer un receptari! petons

    ResponElimina
  7. Que bonaaaaaaaaaaaaa....Una coca de carbassa farcida de nutella o nocilla.... Nyam!!!!
    Gloria jo poso el sopar i tu les postres amb aquest coc :P
    Un petó guapa. MAR, de EQNME

    ResponElimina
  8. què bona la carbassa, ara em menjaría un bon tros,bsts

    ResponElimina
  9. Sóc fan de tot el que porta carbassa!
    I aquesta coca, amb el farcit de xocolata i mascarpone, ha de ser deliciosa.

    ResponElimina
  10. Sin duda buenisimo!Todo lo que lleva calabaza me chifla.
    Besets.

    ResponElimina
  11. Quina bona pinta que té aquesta coca.
    Petons

    ResponElimina
  12. De ben segur ha estat un plaer menjar aquest coc, amb la xocolata per dins..quina delícia! Petosn

    ResponElimina
  13. Aquest coc amb el farcit que porta deu d’estar boníssim, i més si es per una bona causa
    Petons

    ResponElimina
  14. OJALÁ el conté de la VENTAFOCS es fagi realitat amb la teva recepta, som amb un temps no ens invaeix la nostalgia...... Sempra es bo recordar que la vida no somriu a Tothom de la mateix a manera.
    Felicitats per aquesta recepta tant bona i plena de sentiments.
    Salutacions solidaries dels amics de Mobles Cambrils.

    ResponElimina
  15. Si et deixo sola cuines coses tan bones com quest coc. Dijous no et deixaré que facis res...
    Nani

    ResponElimina
  16. Fóra bonic, sí. I és una pena que sigui tan difícil que tots en prenem consciència. Amb aquest coc els envies, com a mínim, un xic d'amor. Perquè s'hi veu que està fet amb sentiment.

    ResponElimina
  17. Mmmm, carbassa i xocolata....bona combinació....com és q tot el dolç m'atrau???? ptnts

    ResponElimina
  18. falta la quantita de farina... podries proporcionar-la ? fa una pinta boníssima i m'agradaria fer-la aviat! Gràcies!!!

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.