13.9.12

Tatin de pera

 No me n'havia adonat... en quatre anys que fa que tinc el bloc mai he penjat una tarta tatin, i no serà perquè no en faci, de poma, de pera,  de préssec, de  mango i ara tinc ganes de provar de fer-la de carabassa (algú em pot dir si queda bona?)
 Doncs avui esmenarem aquest fet amb aquesta tatin de pera... a veure que us sembla!

 Necessitem:
-8 peres llimoneres o conference
-100g de sucre
-50g de mantega

Per a la pasta brisa he fet la recepta de la TMX:
-300g de farina
-130g de mantega, freda de la nevera, a trossos petits
-70g d'aigua
-un polset de sal
-una culleradeta de sucre
-una culleradeta de llevat químic 


Comencem fent la pasta brisa:
Posem tots els ingredients al got de la TMX i programem a V6 , 15 segons.
Emboliquem la massa amb paper film i la deixem a la nevera fins que la necessitem.

En un motlle antiadherent posem la mantega i a molt baixa temperatura (1 a la placa lenta de la vitroceràmica) deixem que es desfaci, quan comenci a fer escuma hi afegim tres cullerades de sucre i ho deixem fins que es fongui.
Mentrestant pelem les peres, les tallem a trossos grossos i en treiem els cors.
Les posarem, ben apretades, al motlle on hi ha el sucre fos, i ho tornem a posar al foc, molt fluix, durant gairebé una hora, així aconseguirem que es caramel·litzi la fruita.
Ho treiem del foc, ho deixem refredar i ho cobrim amb una placa ben fina de pasta brisa.
Ho posem al forn, calent a 180º, uns 25 minuts.

 Tèbia i acompanyada d'una bola de gelat de iogurt... freda... com vulgueu!
Bon profit!

9 comentaris:

  1. Les tatin són tot un clàssic que no poden faltar a cap receptari, oi?
    De pera no n'he fet mai, i mira que he fet tatin de quasi tot :)
    T'ha quedat amb un dauradet preciós!

    ResponElimina
  2. Doncs jo saps que mai n'he fet!!??? que fàcil...sobretot si em compro la massa brisa jijij!!! apuntada! petons

    ResponElimina
  3. Te ha quedado divina, no se como estara la de calabaza nunca la he hecho, pero esta debe estar superior. Un besazo

    ResponElimina
  4. Jo tampoc l'he provat mai de fer, sembla molt bona! petons

    ResponElimina
  5. Hola Dolça estimada i guapa tu

    Que també tu pasis una BONA DIADA NACIONAL DE CATALUNYA

    Mil petonets, i m´emporto una mossagada d´aquest pastís humm

    Susanna

    ResponElimina
  6. Mai he fet! No tinc perdó per qué és la mar de fàcil... a veure si m'animo :)

    ResponElimina
  7. Ganxeta,
    Mira que no tenir una tatin al receptari...ets de Reus, de Reus...Els de Tarragona sí que en tenim una.
    Una abraçada i una estelada,
    Nani

    ResponElimina
  8. Quina tarta més bona!!
    T'ha quedat preciosa!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  9. Que bona!!! amb una bola de gelat, deliciós... m´encanta!!! petons,

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.