13.9.12

Magdalenes a l'antiga (22)


  
I ara què?
 
 
Doncs ara unes magdalenes la recepta de les quals ha sortit d'aquells papers vells i esgrogueïts que de tant en tant consulto. Aquells papers d'on ha sortit el pa de pessic de la besàvia, el coc amb gust de sempre...
 
 
Tenen de curiositat que les mesures estan posades en lliures.  Tenint en compte que una lliura són  453,59237 grams... ho he arrodonit a 450 i aquí  les teniu:






Necessitem:


  • - 8 ous
  • - 1lliura de farina (450g)
  • - 1 lliura de sucre (450g)
  • -375g d'un bon oli d'oliva
  • -una cullerada de bicarbonat (jo hi he posat un sobret de llevat químic)
  • ratlladura de la pell de llimona
Pugem les clares a punt de neu fort i després hi anem incorporant a poc a poc i tenint cura que no ens baixi la barreja la resta dels ingredients seguint aquest ordre: rovells, sucre, oli, farina barrejat amb llevat i la ratlladura de llimona.
La recepta original ja ho posa als motlles i ho enforna però jo he posat la pasta a la nevera un parell d'hores abans de fer-ho.
He preescalfat el forn a 200º i hi he posat les magdalenes que en uns 15 minuts han estat a punt. Si voleu que si faci "crosteta" dolça al damunt empolvoreu-les lleugerament de sucre abans d'enfornar-les.
 
  amb aquestes mesures me n'han sortit 35
 
Animeu-vos a fer-les, són magdalenes de les de sempre!  BON PROFIT:



-

































18 comentaris:

  1. Bon dia,
    en primer lloc moltíssimes gràcies per la recepta.
    Em sorgeix el següent dubte:
    A la massa de les magdalenes no s´hi afegeix la clara dels ous?
    Gràcies.
    Esther

    ResponElimina
  2. Quina bona pinta! I amb oli d'oliva, queden ben mediterrànies. 35 te n'han sortit! Caram, quina producció!!! Petons

    ResponElimina
  3. Tresorets de gran valor aquestes receptes en paper esgrogueit :)

    ResponElimina
  4. Quina pinta!!!
    A la botiga de casa, les clientes més grans em demanaven el llegum i la verdura també el lliures...quins records
    Jordi

    ResponElimina
  5. Aquestes si que son les que menjava quan era petita UMMMMM
    Petons

    ResponElimina
  6. Hola Dolça estimada i guapa tu

    Nena quina pinta que tenen, que maco això de poder compartir receptes tant autentiques i antiges, la meva iaia recordo que cuinava molt i molt be, ens va deixar quan jo era petita, i no en tinc cap de recepta d´ella, una pena, i he pensat tantes vegades..

    moltes gràcies per deixar-nos la seva formula

    mil petonets maca, Susanna

    ResponElimina
  7. Aquestes magdalenes fan molt bona impresio ¡¡¡ Quin color que tenen ¡¡¡ Son com les que menjava de nen ¡¡¡ Molt bones ¡¡¡

    Un Abraçada, Agustí Cangrejo Grande

    ResponElimina
  8. quina pintorra!! no hi ha res com les magdalenes d'abans!! deu tenir el gust de la iaia!! les provare!! petons

    ResponElimina
  9. No hi ha res més bo que unes magdalenes casolanes per esmorzar. I quina feinada amb les mides, a mi m'ha passat una cosa semblant amb el pastís thai, je je je...

    ResponElimina
  10. Nena, els papers grocs tenen les bones fórmules de la cuina. Guarda'ls amb clau.
    Bon cap de setmana,
    Nani

    ResponElimina
  11. Ai, els papers esgrogueïts dels iaies....com m'agradaria poder-los tenir!!!!
    Han de ser boníssimes!!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  12. jo fa uns dies que també en vaig fer i són boníssimes!

    petonets

    ResponElimina
  13. increibles!!!
    M'han sortit boníssimes.
    L'únic problema es que crec que m'ha costat més l'oli que la resta d'ingredients. Per això m'han quedat tan bones.

    ResponElimina
  14. M'encanten les receptes en un paperet vell i esgrogueït!!
    fan molt bona cara les magdalenes, les provaré de fer!!
    petonets

    ResponElimina
  15. Boníssimes totes les teves madalenes, m'està agafant una gana...

    ResponElimina
  16. Hola de tota la vida una lliura SON 400GRAMS IGUAL QUE PER LAS CArns es deia una tersa ,osigui que 1k te 2'5liures i si es de carn 2'5 terses salut

    ResponElimina
  17. Moltes gràcies per compartir la recepta. Fan una pinta estupenda.

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.