29.9.12

Macarrons de confit d'ànec

La proposta de Memòries d'una Cuinera d'aquest mes de setembre són els macarrons, i tothom en fa de macarrons... La pasta acostuma agradar a tothom,( bé sempre hi ha alguna excepció com podria ser el meu pare), i la pasta admet tot tipus de preparació. Aquí us en proposo una que en el meu cas ha d'estat d'aprofitament però amb un resultat boníssim.

Necessitem:
  • 100g de macarrons per persona
  •  1 cuixa de confit d'ànec ( a la llauna del confit n'hi havia 4 i ens en va sobrar una)
  • 1 ceba ben grossa
  • 3 cullerades del greix del confit
  • 3 cullerades d'oli d'oliva
  • Un bon grapat de pinyons
  • Julivert picat.
 
Picada la ceba ben petita la posem a sofregir, a foc ben baixet, amb el greix del confit i l'oli. Gairebé una hora més tard estàrà ben confitada i aleshores hi afegirem els pinyons i la carn de la cuixa d'ànec que haurem tallat a trossets. Ho rectificarem de sal i ho deixarem coure tot junt uns 10 minuts.
Mentrestant bullim els macarrons en abundant aigua i sal deixant-los al punt que ens agradin, a nosaltres ens agrada que quedin fortets, al dente!
Ben escorreguts d'aigua els barregem amb la ceba, l' ànec i els pinyons i hi barregem, un parell de cullerades ben maques, de julivert acabat de picar.
Ràpid cap al plat perquè no es refredin... un magnífic plat únic per a un dinar d'un dia plujós com avui!

Bon profit!



15 comentaris:

  1. Amb confit!!! Que bons!!! M'agrada molt, ho haurem de provar.
    Petons

    ResponElimina
  2. Per ser d'aprofitament han sortit ben exquisits. Amb confit i el seu greix...noto el gust al paladar.
    Dia plujós a casa, ja no sabíem com era.
    Una abraçada,
    Nani

    ResponElimina
  3. Dolça, aquest Macarrons de confit d'ànec tenen de ser molt bons.

    ResponElimina
  4. Tu ho has dit, Plat Únic ¡¡¡ Quina recepta mes complerta. Deu atipar ¡¡¡ Molt bona, m'agradaria probar-la

    Una Abraçada, Agustí Cangrejo Grande

    ResponElimina
  5. Molt bona idea, aprofitar les sobres per fer uns bons macarrons!
    Jo també ho faig així ;)

    ResponElimina
  6. Ayer Eva preparó unos macarrones deliciosos. Nunca los habría imaginado con la receta que propones. Habrá que probarlos. Gracias y feliz domingo.

    Saludos desde Waterbridge.

    -Andy-

    ResponElimina
  7. Hola DOlça guapa tu

    Una combinació de casa perfecte, sense més comnetaris, només diré hummmmmmmmmmmmm


    mil petonets i bon diumenge, Susanna

    ResponElimina
  8. OHHHH !!! carai aquets macarrons son de luxe !!! que bons deuen ser !!!
    Petons.

    ResponElimina
  9. Uns macarrons de luxe, i tant! Ai... com m'agrada el confit! Estupenda recepta de macarrons, i diferent! Petons

    ResponElimina
  10. Això són macarrons de festa o de Nadal!
    Petons i moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
  11. Sincerament, nosaltres som unes grans fans de la cuina d'aprofitament...no s'ha de llençar res, tot es pot aprofitar, i aquest plat espectacular n'és un molt bon exemple!!

    Petonets!

    ResponElimina
  12. Un clàssic convertit en plat de luxe!
    Petons
    Mónica

    ResponElimina
  13. Quina bona idea! Mai no he fet servir el confit en preparacions com aquesta. M'encanta!

    ResponElimina
  14. Carai, uns macarrons sense tomàquet. Però amb la ceba confitada tenen una pinta genial. A més m'encanta utilitzar el greix d'ànec o de oca. Ha de quedar molt gustós! Bona proposta.

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.