Paté de bolets



Un paté de bolets, fàcil i no és foie! per tant res de greixos i cap remordiment - pobres ànecs 😱

No poso mesures, ho he fet "a ull", com faig moltes vegades.

Necessitem:
  • Bolets frescos tallats, en el meu cas han estat portobellos i un grapat de fredolics.
  • Una ceba tallada.
  • Sal, pebre, oli
  • Herbes al gust (farigola i romaní)
  • 50 g d'anacards que els posarem en remull en aigua calenta uns 15 minuts.
  • Vi ranci.
  • 1 cullerada de llevat nutricional.

Per fer la capa del damunt:
  • Un parell de cullerades de mantega
  • Un pols de cúrcuma.

Tallem i netegem bé els bolets.

Tallem la ceba petita.

Posem els anacards en remull.


En una paella, amb un bon raig d'oli, sofregim la ceba a foc lent. Quan comenci a agafar color hi posem els bolets i deixem que es coguin fins que tinguin color torrat, però vigilant que no s'enganxin ni cremin (podem anar fent servir miquetes de vi ranci). Salpebrem.

Una vegada ho tinguem ho posem al pot de la batedora junt amb els anacards hidratats i escorreguts, la cullerada de llevat nutricional i les herbes que hi vulguem posar.


Ho triturem fins que tingui la textura que ens agradi i ho posem en un  o dos pots de vidre.

Desfem la mantega, hi barregem un pols de cúrcuma i ho posem, fent una capa al damunt del paté.
Ho deixem refredar a la nevera i ja ho teniu.


 Quan de temps es pot tenir a la nevera?

Doncs no ho sé, ja que torradeta amunt torradeta avall a casa nostra no ha durat gens!


Temps:

Prèvies : 30 minuts

Cocció: 40 minuts

Triturar i presentació : 10 minuts


Comentaris

Entrades més llegides