6.1.11

TORTELL DE REIS


A mi hi ha receptes que sempre m'han fet una mica de respecte, i el TORTELL DE REIS n'és una.
Aquest any m'ha caigut a les mans una recepta "ràpida" per a fer-lo i he pensat que és una bona manera de començar i com que he vist que el resultat ha estat prou bó potser l'any vinent m'animaré a fer la recepta "lenta".
Aquí teniu una recepta de TORTELL per als "porucs" com jo:
  •  -500g de farina de força
  • -100g de sucre
  • -1ou
  • -80g de llevat fresc
  • -100g de mantega
  • -8g de sal
  • -190g de llet
  • -la ratlladura de mitja llimona
  • -la ratlladura de mitja taronja
  • -unes gotes d'aigua d'azahar

  Escalfem lleugerament la llet i, en un bol,  hi desfem el llevat.
Hi afegim la resta dels ingredients en el següent ordre, i anem amassant: farina, ou, sucre, sal, mantega, ratlladures i l'aigua d'azahar.
Treballar bé la massa fins que vegem que es desenganxa de les parets del bol.
Tapem el bol amb un drap humit i ho deixem reposar una mitja hora.
Estirem la massa i hi posem el farcit al mig ( massapà o cabell d'àngel) i les figuretes i la fava. L'enrotllem i donem la forma al tortell. Ho posem damunt la safata que ha d'anar al forn i ho deixem unes dues hores i mitja  fins que vegeu que ha augmentat força de volum. 

 

 Hi poseu la fruita confitada per damunt i l'empolvoreu amb una miqueta de sucre humida.
L'enforneu, a 200º ( ja heu de tenir el forn preescalfat), fins que vegeu que està daurat. 



 
 Què sigui una recepta ràpida no vol dir que sigui menys bona. Aquí, ahir a la nit, va triomfar i el segon tortell serà per postres del dinar d'avui.
 
 Ara vull fer donar les gràcies a la persona que m'ha fet arribar la recepta, és tracta d'una de les noies que aquest estiu va venir al Taller de cuina del juliol del 2010 , la Minerva, que me la va enviar dient-me que aquesta recepta la fa la seva germana.

31 comentaris:

  1. Te ha quedado genial y seguro que riquísimo.
    Besos

    ResponElimina
  2. Quina bona pinta!!!!

    Feliç 2011!!!!!!

    ResponElimina
  3. M'he quedat sense paraules contemplant aquesta meravella de tortell. Llàstima que per la xarxa no el poguem tastar.
    Una abraçada

    ResponElimina
  4. jejejej yo debo ser de las miedosa, pues todavía me cuesta hacer los roscones.
    Te ha quedado deliciosamente rico.

    Saludos.

    ResponElimina
  5. Noia, si te una pinta excepcional!!!!! es veu tant esponjós i carregadet de fruita com a mi m´agrada.
    els reis han estat generosos?espero que si.
    una abraçada.

    ResponElimina
  6. A mi també em fa mooolt respecte el tortell de reis, tan és així que aquest any tampoc m'he atrevit... esperem que el de l'any vinent ja surti del nostre forn.
    El teu és genial.

    ResponElimina
  7. noia, si aquest és to tortell senzill, no vull pensar com et quedarà el "bo" l'any vinent, reina de les coques. felicitats.

    ResponElimina
  8. Dolça, hola guapa!
    Uau!Agafo un trosset que estic fent un cafè amb llet! Mmmm! Boníssim, seguríssim! ;)
    Feliç any i feliç dia de Reis!
    Un petonàs,
    Marina

    ResponElimina
  9. quina bona pinta,que te ,segur no has fet mai un?? increible.petons

    ResponElimina
  10. Quin tortell mes delicios¡¡¡¡¡
    te una pinta.....
    feliç día de Reis,
    petons.

    ResponElimina
  11. Ohhh, aquesta recepta no te res a envejar a la lenta, t'ha quedat espectacular!! i pel que es pot observar té pinta de flonjo oi?, per St. Antoni faré aquesta teva que és més ràpida, doncs ahir nit, el que ens varem menjar encara era un pèl calent, de tant esperar i, per la falera de menjar-nos-ho.
    El d'avui ja l'hem menjat al punt.
    Els Reis han anat plens oi?
    petons,

    ResponElimina
  12. Hola Dolça! gràcies per passar-te pel meu bloc! ja veig que els Reis Mags m'han fet cas! jajajajajja. Em quedo per aquí! un petò

    ResponElimina
  13. Guauuuuuuuuuuu pues sabes que? que yo hago la lenta y no tiene tan buen aspecto como el tuyo!!!
    Así que me anoto esta versión.

    Besosssssssss

    ResponElimina
  14. Se ve estupendo, enhorabuena por tu debut! jaja... no sé quién disfruta más, si quién se lo come o quién lo cocina.

    Besos

    ResponElimina
  15. Una clàssica dels cocs i els postres com tú no podia faltar a la cita del tortell.

    I a fe meva que t'ha sortit espectacular, com no podia ser d'altra manera :)

    ResponElimina
  16. Gracias per visitar mi blog ,te devuelvo la visita y tambien felicitarte por el magnifico tortell que te ha quedado y ademas se ve bien esponjoso,nada seco.
    Peto
    miquel

    ResponElimina
  17. ohhhhhhh! quina pinta aquest tortell!! A que canvia el fet a casa del comprat?
    Una abraçada

    ResponElimina
  18. A mi també em fan molt respecte aquestes masses que han de llevar, però a tu t'ha quedat sensacional. No m'estranya que hagi tingut tan èxit ;)

    ResponElimina
  19. Sigui ràpid o lent, t'ha quedat amb una pinta fantàstica!! I ara, ja res de por amb les masses fermentades. ;)
    Petons!

    ResponElimina
  20. Te ha quedado genial!Yo tambien queria probar este año,pero al final no tuve tiempo...a ver si el proximo cae.
    Besets.

    ResponElimina
  21. Ais, a mi se m'ha acabat aquest matí per esmorzar l'últim tros de tortell... i ja en vull més!! Aqueste teu, per més que sigui ràpid, es veu genial!! quina pinta! A veure si m'animo a fer-lo l'any que ve...

    Petonets!
    Sandra

    ResponElimina
  22. Me l'apunto per l'any que bé...a mi també em fa una micona de respecte el tortell de Reis...vaig triomfar amb un pa de nous...je je je...segur que boníssim!!
    Ens veiem guapetona! Bon Any!!!

    ResponElimina
  23. que buena pinta, yo tambien hice uno...miralo..
    http://eunonfunarreostia.blogspot.com/
    comenta! :) saludos.

    ResponElimina
  24. Fa molt bona pinta, és veritat que per ser ràpida no és menys bona!

    ResponElimina
  25. Que bonics que queden ben decorats amb la fruita! A casa n'hi ha dos que no la volen i sempre es queixen. Per això m'estimo més no posar-ne.
    Ara, unes cireretes no falten mai!

    ResponElimina
  26. Gracies a tots pels vostres comentaris, m'he passejat per les vostres cases i he de dir que aquest ha estat un dia de Reis molt carregat de ToRTELLs! I tots esplèndids.
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  27. Quina bona pinta, i que ràpid! El meu va trigar gairebé 4 hores, enlloc del postre del sopar, el podriem haber guardat per esmorçar ;)

    ResponElimina
  28. Quina bona pinta, i que ràpid! El meu va trigar gairebé 4 hores, enlloc del postre del sopar, el podriem haber guardat per esmorçar ;)

    ResponElimina
  29. Ummm quina pinta més llaminera :O)

    ResponElimina
  30. Aquest any ens hi hem animat, a veure... Gràcies per la recepta

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.