4.1.11

Torró de xocolata

Quina pot ser la millor manera de començar les receptes de l'any que fer una llepolia on hi hagi "vellanes" de Reus? 
Quina pot ser la millor manera de començar les receptes de l'any que fer una llepolia típica del Nadal?
Quina pot ser la millor manera de començar les receptes de l'any que fer una llepolia amb xocolata, molta xocolata ?
Doncs  les tres coses a la vegada, un  torró de xocolata i nous, ametlles, avellanes (de Reus!)... que si el fem fora de la temporada dels Nadals en podem dir cruixent de xocolata.


Necessitem:
  • -100g de nous pelades
  • -100g de fruites vermelles deshidratades, o de taronja confitada o de panses ( a gust de cadascú)
  • -100g d'ametlla marcona crua, sense pell
  • -100g d'avellanes crues sense pell
  • -100g d'arròs inflat (Krispies)
  • -80g de llard
  • -500g de xocolata (la meitat amb llet i la meitat de cobertura, aquesta proporció la podeu canviar al vostre gust)
Torrem lleugerament les avellanes i les ametlles al forn i les deixem refredar.
Amb la picadora, la Thermomix... piqueu les nous, les avellanes i les ametlles mirant que no quedin massa petites. Hi barregem les fruites vermelles/taronja confitada/panses tallades a trossets i l'arròs inflat.
Mentrestant desfem a foc ben baixet la xocolata i hi quan la tenim desfeta hi afegim la llard que remenarem bé fins que quedi totalment barrejada amb la xocolata.
Aboquem la xocolata damunt la barreja de fruita seca i ho remenem bé.
Folrem un motlle rectangular amb paper film i hi posem la massa ben repartida de manera que la superfície quedi el màxim llisa possible. Quan s'hagi refredat i la xocolata s'hagi tornat a solidificar ja el tindreu a punt per tallar i menjar.

13 comentaris:

  1. Desde luego un turrón de chocolate estupendo, seguro que mi hijo no dejaba ni una miguita.

    Un beso.

    ResponElimina
  2. Molt bo aquest turró, és una bona manera de començar l'any!!

    Feliç any nou i també feliç diada de reis!1

    ResponElimina
  3. Que bueno,el turon de chocolate es muy goloso...siempre es el primero que se acaba.
    Feliz 2011!
    Un Beset.

    ResponElimina
  4. Jo em faig un tip de fer torrons de xocolata cada any, però mai els he fet així. I m'agrada aquesta versió! Ja provaré de fer-los, que encara queden dies de festa!
    Bon Any!

    ResponElimina
  5. No he fet mai torrons, aquest es un altre que queda a la llista per preparar el proper Nadal, te una pinta estupenda
    Petons

    ResponElimina
  6. Ha d'estar bonísim! Segur que al costat del suchard, encara guanyaria! jejeje

    ResponElimina
  7. Aquest torró ho té tot, je je je...
    Amb les fruites vermelles deshidratades deu quedar encara més bo que el típic torró de xocolata. Boníssim!

    ResponElimina
  8. Aquest any els torrons casolans han estat a l'ordre del dia. Aquest de xocolata te u na pinta brutal.
    Una abraçada

    ResponElimina
  9. aquests torro es molt bo a casa el fem molt amb els petits,te una pinta la foto mmm.felicitats.

    ResponElimina
  10. ooohhhh... que fabuloso! me encanta el turrón de chocolate, el casero tiene que estar delicioso!
    besos

    ResponElimina
  11. De ben segur que no hi ha manera millor d'encetar l'any nou amb una llepolia que tingui xocolata i vellanes de Reus! ;)
    Petons i feliç any nou!

    ResponElimina
  12. Ummm, ha d'estar molt bo amb els fruits, doncs jo le he fet sense, la propera vegada ho provaré, tot i que ja he de tornar a la dieta, jejejeje perquè he de dir que estaria tot el dia radera de la xocolate.
    Salut,

    ResponElimina
  13. Nosaltres ho havíem provat amb panses i orellanes en lloc de fruita vermella deshidratada. Boníssim!

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.