27.3.10

MONA (34)

,Torna a arribar Pasqua, torna a ser hora de fer la Mona per als fillols. Com sempre la Mona de xocolata.
Aquesta vegada he triat un coc diferent, enlloc del nostre pa de pessic, un coc més humit que farà que es conservi una miqueta més.

El coc l'he tret d'aquí, es tracta del Victoria Sponge Cake.

Per fer el coc he necessitat:
  • -225 g de mantega (pomada)
  • -225g de sucre
  • - una cullerada d'aroma de vainilla
  • -4 ous
  • -225g de farina
  • 1/2 sobre de llevat
Agafem la mantega ben tova i el sucre i ho batem bé fins aconseguir una barreja esponjosa, anar afegint els ous, un a un, sense deixar de batre. Al final posar-hi l'aroma de vainilla i seguir barrejant.
Barrejar la farina amb el llevat en pols i anar-ho afegint molt a poc a poc a la barreja, sense deixar de batre. Quan ho tinguem a punt ho posarem en dos motlles iguals, de 20cm de diamètre, la meitat de la massa en cadascun i ho deixarem reposar entre 5 i 10 minuts. Ho posarem al forn, ja calent a 180º uns 30 minuts.

Una vegada cuits els dos cocs els deixarem refredar. N'agafarem un i li posarem una bona capa de melmelada per sobre, en el meu cas ha estat de carabassa.
Posarem l'altre coc al damunt i procedirem a posar-hi la cobertura de xocolata que la hem fet de la següent manera:
En una cassola de base gruixuda posem a fondre 150g de xocolata (70%) amb una cullerada de mantega i 150g de nata. Quan estigui fpos ho retirem del foc i ho betem fins aconseguir una emulsió espessa. Ho deixem refredar una mica i la farem servir per cobrir de manera generosa la part de dalt del pastís.

Ara és hora de guarnir-lo, aquí cadascú pot fer-ho al seu gust. Jo he fet servir ous, pollets de color groc, fideus de xocolata, pastilles de xocolata de colors i "conguitos".
A més va acompanyada d'una gallina de xocolata tan grossa com la mateixa mona, així m'asseguro l'èxit.

Amb aquesta recepta m'acomiado de vosaltres durant una setmana, espero trobar-vos a tots a la tornada!

38 comentaris:

  1. T'ha quedat sensacional!!!!!
    A casa sempre fem la de yema i l'any passat vaig incorporar la de Sara. A veure si ara també m'animo amb la de xocolata, que t'ha quedat amb una pinta espectacular.
    Bones vacances i fins a la tornada!

    ResponElimina
  2. Oooh, quina rapidesa, és la primera mona que veiem i gaudim aquest 2010!!! Com sempre els teus cócs son genials, i aquest convertit amb mona és el no va a mas. Molts petons i gràcies per compartir-la!! Escolta, que si mai et quedes sense fillols, ja saps on som!!

    ResponElimina
  3. Que gaudeixes de les vacances í d'aquesta mona apetitosa!

    Una abraçada,

    ResponElimina
  4. ets la primera a penjar la mona i l'has fet ben diferent, pel cop i la carbassa, el destinatari de la mona estarà ben conent (segur que cada any ho està!)

    ResponElimina
  5. preciosa ¡¡¡,en mi tierra lo tradicional en el mantecado de pascua ,tambien se le regala a los ahijados
    un saludo

    ResponElimina
  6. Dolça, da gusto ver lo que haces. Ese gallo de chocolate es una maravilla y el bizcocho tiene que estar para chuparse los dedos.
    Qué lo pases muy bien.
    Saludos

    ResponElimina
  7. Que vagin bé les vacances, una mona espectacular!

    ResponElimina
  8. Dolça; Aquesta Mona, és per beure-hi com una font... amb el regalim que cau...
    Que vagi de gust Dolça¡¡ :-D

    ResponElimina
  9. T'ha quedat molt bé! Segur que té un gust boníssim. Nosaltres la prepararem dissabte

    ResponElimina
  10. La mona de xocolata és la més sol·licitada, eh?. Quina cobertura més lluent que t'ha quedat!.

    Una abraçada i fins la tornada!

    ResponElimina
  11. Caram, jo vull ser "fillol adoptiu teu"!!! Quina sort de mona!!! Què bo!!! Salutacions

    ResponElimina
  12. Ben maca t'ha quedat!!!
    Com us afanyeu, jo no la faig fins el dilluns!!
    Petonets

    ResponElimina
  13. Muy rico.
    Ahora es el tiempo del chocolate y las almendras x

    ResponElimina
  14. Els teus fillols estaran la mar de contents amb la seua mona,i amés si és de xocolate segur que no sobra ni un mosset.
    Eixa gallina farà bon caldo,
    és impressionant!
    Besets

    ResponElimina
  15. Mira que maca! Te'n vas uns dies de vacances però ens deixes la Mona perquè nosaltres anem agafant idees!
    Encara no he decidit com serà la Mona d'aquest any, i falten pocs dies...
    Espero que t'ho passis molt bé i tornis carregada d'energia!
    Petons

    ResponElimina
  16. Aquesta mona de xocolata amb melmelada de carbassa...és diferent, mai he probat aquesta melmelda!! El Victoria Sponge Cake és molt booo!!
    Un petó i bona pasqua!!

    ResponElimina
  17. Dolça, si pogués li ficava una mossegada.
    Muas!

    ResponElimina
  18. Ay, de verdad, qué artistas sois todas! ¿cómo hacéis tanta maravilla?
    besos

    ResponElimina
  19. Mona de xocolata!!!Que bona!...em sembla que enguany, si vull menjar MONA em tocarà fer-me-la!!!
    ...i m'ha semblat llegir, la paraula màgica? vacances???? Disfruta, tu que pots!!!
    Ptnts

    ResponElimina
  20. Disfruta de estas vacaciones y que triunfes con el/la destinatario/a esa estupenda mona de pascua

    ResponElimina
  21. Glòria, quina mona!!! Jo, la veritat prefereixo una mona de xocolata com la teva, la de yema també m'agrada però. Bones vacances!
    Petons!

    ResponElimina
  22. Impressionant, Dolça!
    Felicitats!
    Petons i bona setmana,
    Marina

    ResponElimina
  23. Hola,

    porto el blog del Club de Cuines (a clubdecuines.cat), portal de cuina de TV3 i Catalunya Ràdio, i de cara a St Jordi volia demanar als blogs de cuina en català que em recomanessin un llibre de cuina i que em diguessiu en una frase o dos perquè us agrada o el recomaneu. M'ho pots enviar per correu electrònic a clubdecuines@tv3.cat? D'això en vull publicar un text o varis, que servirà tant per conèixer llibres de cuina com per conèixer blogs com el teu...

    Esborra aquest comentari quan vulguis, ja entenc que no va lligat amb el contingut d'aquest text, però no trobava altre manera de contactar.

    Gràcies!

    Roger

    ResponElimina
  24. un seul mot: magnifique
    j'adore
    bonne journée

    ResponElimina
  25. Hola Dolça, muy bonita la mona y con esa masa seguro que te ha quedado muy buena, estaran contentos tus ahijados seguro, un saludo.
    JUAN
    Dolça una pregunta, el mido que haces servir en el menjar blanc es lo mismo que la maicena (harina de maiz)verdad

    ResponElimina
  26. ummmmmmmmmmmm, per clavar les dents!bons dies de festa!mercè-dest.cass

    ResponElimina
  27. Chère Dolça,
    Je te souhaite de passer d'excellentes fêtes de Pâques avec toute ma sincère amitié,
    Henriette

    ResponElimina
  28. Visca les mones...les tradicionals,les de iema, les de mantega...I LES DE XOCOLATA!!!!Segur va quedar tothom satisfet!a reveure.Mercè-dest.cass.

    ResponElimina
  29. Gràcies a tots i totes pels vostres comentaris.
    Vaig ser molt matinera amb la mona ja que he estat fora i els fillols la van voler abans de que marxès!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  30. què bona aquesta mona tota de xocolata!

    ResponElimina
  31. Quina móna més maca Glòria, tu tant treballadora com sempre.
    Jo aquest any n´he fet però com sempre arribo a misses dites no he pogut penjarla , ja saps que nosaltres en dates festives és quan més treballem.
    Les vacnces be? suposo que a Puigcerdà , quin goig devia de fer oi?
    Et truco d´aquí uns dies i anem a fer un cafetó i ens posem al dia oi?
    una abraçada.

    ResponElimina
  32. Ummm, deliciosa aquesta recepta, bona pasqua!

    ResponElimina
  33. Haces unos postres deliciosos, Dolça! a cual más rico! Un besito, guapa!

    ResponElimina
  34. Madre mía que mona! riquísima... vamos pecado del bueno probarla eh! Dolça no me había pasado nunca por tu blog, Lo que me estaba perdiendo! desde ahora me hago seguidora que no te quiero perder la pista.

    Un beso

    ResponElimina
  35. Madre mía que mona! riquísima... vamos pecado del bueno probarla eh! Dolça no me había pasado nunca por tu blog, Lo que me estaba perdiendo! desde ahora me hago seguidora que no te quiero perder la pista.

    Un beso

    Uy no se qué paso que intente publicar mi comentario y me dice ERROR... Espero esta vez conseguirlo...

    ResponElimina
  36. Estic segur que a dia d'avui ja no en queda de mona...

    Quina sort té el teu fillol (i els seus pares).

    ResponElimina
  37. Quina xocolatada!!!!!!
    Quina pinta!!!!!!
    La meva padrina de bateig no me la fa :-(
    Jo aquest any l’he comprada, ves que hi farem , encara que m’he queda’t amb les ganes de fer-la.
    Petons

    ResponElimina
  38. Vaja, sembla que va ser la primera i a jo encara la tenia pendent de visitar! Ups! T'ha quedat genial. Perdona, però jo tampoc tinc padrins, si vols m'ofereixo voluntària per fer la teva fillola!!! Encara que sembla que més d'un s'hi apuntaria i llavors no donaries l'abast!
    Una abraçada

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.