11.11.09

Coc de carabassó (25)

Quan sàpiguen els de casa que en aquest coc hi va incorporada la verdura... Si, si, la verdura, ni més ni menys que un quart de carabassó.
Si es poden fer pastissos de carabassa, de pastanaga, de poma... per què no de carabassó? El resultat final és un pastís humit, tipus els cakes anglesos. Un coc que si vosaltres no ho dieu no endevinarà ningú l'ingredient "sorpresa" que porta.

Jo n'he fet dues versions, en una hi he posat fruites confitades dins i a l'altre xispetes de xocolata. Els dos excel·lents!!
Per fer-lo necessitem:
  • - Un quart de quilo de carabassó talladet petit i sense pell.
  • -4 ous
  • -150g de sucre
  • -50g d'oli
  • -50g de licor dolç ( un moscatell hi va bé)
  • -200g de farina
  • - un sobret de llevat Royal
Opcional: Fruites confitades o trossets de xocolata.

Barregem amb la batedora els ous i el sucre i hi afegim el carabassó ben petit fins que es desfaci.
Sense deixar de batre hi posem l'oli, el licor i la farina barrejada amb la llevadura.
Preparem un motlle amb oli i farina perquè no s'enganxi i hi aboquem la massa.
Enfarinem una miqueta les fruites confitades o els trossets de xocolata i ho barregem una miqueta ( a mi, malgrat fer-ho així les fruites confitades m'han tirat avall).
Al forn, que ja el tindrem a 200º, fins que vegem que ja està cuit. Gairebé tarda 45 minuts.

Espero que us agradi i bon profit!

Aquesta recepta fa temps la vaig veure en aquest blog i em va cridar l'atenció i ara la he fet adaptant-la una miqueta i la veritat és que ha valgut la pena.

22 comentaris:

  1. Qué razón tienes y menudo apecto. Me quedo con la recetita.
    Un beso
    Bona nit

    ResponElimina
  2. hola soy azahar,seguidora tuya desde ahora mismo al ver ese bizcocho de calabacin y ademas el puntinto del moscatel tiene que estar riquisimo. Un saludo

    ResponElimina
  3. Yo también hice con calabacín y está deliciosa. Esfantástico poder consumir verduras de esta forma tan dulce.
    Biquiños dulces guapa

    ResponElimina
  4. Deu quedar de l'estil de cakes que porten pastanaga o carbassa, oi?
    Ha de quedar humit i molt bo!
    Totes dues versions em semblen bé, potser fins i tot posar les fruites i la xocolata alhora, je je je... boníssim!

    ResponElimina
  5. i tant que m'agrada!
    aquesta textura es veu maravellosa!
    tinc que tastar-ho!
    petonets

    ResponElimina
  6. Doncs com al meu pariento no menja verdura ni a la força, li faré aquest coc, a veure si no ho nota!!

    Petonets preciosa,

    Vanesuky.

    ResponElimina
  7. Una idea més que genial. M'encanten els de pastanaga, així doncs el de carbassó no serà menys, oi?

    ResponElimina
  8. Pues nunca se me hubiese ocurrido hacer el calabin en dulce, pero me ha encantado la idea.
    Muchas gracias!
    Un beso.

    ResponElimina
  9. què bo que ha de ser! m'encanta la textura que ha quedat!
    pt!

    ResponElimina
  10. Que pinta tan estupenda, se ve jugoso y muy rico.
    Besos!

    ResponElimina
  11. Ostres que original quina combinació aquesta de dolç i salat. ... doncs haurem de provar-la

    petonets

    ResponElimina
  12. Quina passada , menjar la verdura sense saber-ho i segur que a més es demana per repetir!!!
    Bon cake, si senyora, i el aspecte sensacional, amés dues variants!!!
    Ets fantàstica nena.
    Petons

    ResponElimina
  13. Dolça; Jo el carbassó el trobo d'alló tant i tant bo, sigui amb truita, arrebossat... la veritat amb cake -amb fruites ja m'agrada-i carbassó això resulta per a mí molt bo i sorprenent la veritat. Desitjo i espero que no tinguis la "sorpresa" tu Dolça¡¡. Que vaigi de gust Dolça¡¡ Josepb.

    ResponElimina
  14. Noia, quin munt de receptes m'he perdut!
    Tu, amb la feina, no temps gaire temps, però jo -a més- no tinc encara internet! M'han agradat totes les coses que he vist.
    I aquest cake, ja tens raó, ja: si podem posar carbassa o pastanaga, per què no carbassó? Serà qüestió de provar-ho! I que enganyats que estaran alguns!!!!
    Petons!

    ResponElimina
  15. Caram , dolç i salat , oi??
    Molt bo semble.

    ResponElimina
  16. Si es meloso me apunto,la verdad es que tiene muy bena pinta y te ha quedado muy esponjoso.
    Besets.

    ResponElimina
  17. Gloria, doncs tens tota la rao: i per que no?! :)
    Queda humit com els de pastanaga o carbassa?
    Petons!

    ResponElimina
  18. Doncs mira, no n´he fet mai cap de cake així, però imagino quelcom semblant a un que faig amb pastanaga i coco , humit i molt saborós, es veu així aquest cake teu, com ens agrada moltíssim el carbassó serà quastió de probar-lo.
    un petonàs

    ResponElimina
  19. A mi també m'agraden aquestes barreges, a més com dius queden molt flonjos i humits. De carbassó no n'he fet mai però de pastanaga amb farina d'ametlla sí i queda boníssim.
    Una abraçada
    Mònica

    ResponElimina
  20. M'encanten els cakes, son com un vici! Este finde posaré un segurament. S'haurà de provar este del que jo ja m'enduria un trosset...

    ResponElimina
  21. Gràcies a tots i tot@s pels vostres comentaris.
    És un coc humit, textura semblant als de carabassa o pastanaga, és a dir tipus cake anglès.
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.