Carxofes confitades


Carxofes confitades!  És una recepta tan clàssica a casa que fins ara no he pensat en publicar-la, no cal que us digui res... només feu-les i després busqueu mil i una manera de menjar-vos-les. 


Necessitem:
- 6 carxofes ben tendres
- 1 litre d'oove, hi ha l'opció de fer-ho amb un oli amb menys de gust,     com el de girasol, però jo després aquest oli l'aprofito tot i no em           sap greu fer servir un bon oove DOSiurana.

Netegem les carxofes, traiem les fulles de fora i les tallem en quatre o sis trossos. Les posem dins una cassola on hi ha l'oli. Quan ja estan totes tallades mirem que quedin ben cobertes i engeguem la placa ad'inducció, fent pujar la temperatura  fins uns 70º (ho sabem perquè l'oli es mou lleugerament) però no ha de pujar més ja que aleshores es fregirien i no ho volem. Les tenim així 40 minuts.
Deixem que es refredin dins el mateix oli i després les posem en un escorredor perquè llencin tot l'oli que els sobri (poseu-lo damunt un bol ja que aquest oli us servirà per fer-lo servir en altres preparacions)


I amb aquestes carxofes, servides tèbies,  i un ou ferrat acabat de fer al damunt, amb una mica de sal aromatitzada  teniu la proposta més senzilla de totes les que es poden fer  però  no per això menys bona.
 



Comentaris

  1. Que bones!!! M'encanten les carxofes de totes les maneres!!!

    ResponElimina
  2. Hola Gloria. Soy un fan de las alcachofas, he visto que en mi blog aparece tu publicación y aquí estoy para disfrutar de esta delicia. No me canso de comerlas, precisamente hoy las he preparado aunque no así.
    Las hice en una ocasión de esta forma y reconozco que están como para no dejar ni señal.
    De las que has hecho me comería unas cuantas jj
    Un abrazo.

    ResponElimina
  3. Ohhhh¡¡¡¡ Glòria m'has fet molt feliç, mira que m'agraden les carxofes i així no les he fet mai. 👏👏👏 Guardo la recepta per fer-la, segur¡¡¡¡¡¡¡ Una forta abraçada. 😘

    ResponElimina
  4. Glòria, en casa las hacemos algunas veces y las acompañamos con salsa de queso, pero ahora cuando he visto estas que tú has hecho con le huevo frito se me han puesto los ojos como platos, qué ricoooooooo

    Petons!

    ResponElimina
  5. Aquesta combinació amb l'ou, és d'escàndol!!! Ptnts

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides