15.6.09

Coc de xocolata al vi negre (20)

Avui us presento l'últim esmorzar pedagògic d'aquest curs. Vam aprofitar per celebrar que tres companyes d'institut han posat el 4, i com que aquesta és una xifra més que respectable els vaig fer un pastís especial, un pastís per a majors de 18 anys!
Malgrat ser un pastís "per a adults" he tingut una "ajudant"molt joveneta. És la meva neboda petita, la vam posar davant el bol amb els ous i una forquilla i va xalar moltíssim.

Per a fer el pastís he necessitat:
-4ous
-150g de sucre
-15og de mantega temperatura pomada
-150g de cacau en pols VALOR
-110g de vi negre
-200g de farina
-1 sobre de llevadura

Posem el forn a escalfar a 200º.

Barregem els ous amb el sucre, hi afegim la mantega en pomada. Després el cacau, el vi negre i al final la farina junt amb el llevat.

Preparem un motlle amb mantega i farina i hi aboquem la massa.

Ho posem al forn, ja calent, entre 35 i 40 minuts.

Aquí teniu les tres que van celebrar els 40 anys!


Núria, Carme i Estela , felicitats!

I al final la sorpresa me la vaig emportar jo, ja que vaig rebre, com agraiment als esmorzars pedagògics, aquesta parella de safates. Moltíssimes gràcies!
Per cert, aquesta recepta la he tret de http://carmenpiva.blogspot.com/, del blog COMER GUAPAMENTE.

22 comentaris:

  1. Quina preciositat de criatura!!
    No se si Felicitar-te pel blog o per la nena ;) jajajaja

    ResponElimina
  2. Dolça, la foto de la teva nebodeta és boníssima!! Per menjar-se-la a ella! ;)
    I a les teves companyes se les veu ben contentes amb aquest rellamp de coc de xocolata! :)
    I quin detallàs que al final et fessin un detall per tots aquests esmorzars que els hi has portat al llarg del curs! Enhorabona!
    Petons!

    ResponElimina
  3. Que rico el bizcocho, menuda ayudante te has buscado!! Besos!

    ResponElimina
  4. Dolça, el pastís m' ha encantat, aquests esmorzars pedagògics són un gran què... i les safates son monissimes, la teva nebodeta està per mejarse-la...

    Un petó! Beth

    ResponElimina
  5. ¡Pues sí que es el mismo! ¡Qué coincidencia! ¿Has visto los bombones que hice después con la mitad de él?
    Un besin
    Carmenpiva

    ResponElimina
  6. quina preciositat de nena,,sembla una postal guapisima,
    la coca a de de ser total de bona.

    ResponElimina
  7. tens una ajundant preciosa, i no m'estranya que t'hagin regalat aquestes safates tan maques, t'ho mereixes pels esmorzars pedagògics i per ser la reina dels cocs.

    ResponElimina
  8. Felicidades a las que cumplen años,y ati por tu sobrina que es preciosa,el bizcocho con vino no lo conocia pero lo probare tiene muy buena pinta.
    Besos.

    ResponElimina
  9. quin número més màgic "40" jajajajaaja
    la teva nebodeta una cucada de nena i el pastís........ara vinc a menjar-me un trosset

    petons

    ResponElimina
  10. jo crec que el que li ha donat el punt tan rebó es la col.laboració de la nebodeta jeje, sino no hauria estat igual.
    pt!
    Ma Petite Boulangerie
    Ma Petite MyCook

    ResponElimina
  11. Je je je... la teva neboda està divertidíssima!
    Felicitats a les que canvien de desena, aquestes dates s'han de celebrar. I què millor que un pastís per a adults? :)
    Et mereixes aquestes boniques safates que t'han regalat, gràcies a tu els esmorzars pedagògics han esta més dolços i lleugers de passar...

    ResponElimina
  12. 40 tacos no son nada con una tarta de chocolate como esta!
    Buen fin de semana!

    ResponElimina
  13. Cristina, la nena és preciosa, però a qui s'ha de felicitar és al meu germà, és obra seva!!!

    Mercè, ens ho vam passar tan bé fent el pastís amb la petita!! Després les tres que posaven el 4 van tenir una bona sorpresa, tan com jo quan vaig rebre les safates, jejej!

    Laura, con una ayudante así no hacen falta ni Arguiñanos ni Ferran Adrià, no te parece?

    Beth, t'he de dir que si a tot!!! Sobretot a que la Ginevra està per menjar-se-la!

    carmenpiva, no es una coincidencia, es tu pastel!!!!

    Elena, és un pastís curiós, poc dolç, amb un gust de xocolata potent, però que se li nota una miqueta el gust del vi, però que no domina... curiós, com ja he dit pastís per a adults.

    manel, al final de tant de dir-m'ho m'ho creuré això de la reina dels cocs, jejej!

    mesilda, gracias por todo!

    manresa, el 40 ésmàgic per les que teniu aquests anys, jo ja en fa uns quants que els vaig passar!

    Eva, jo penso el mateix, la ma de la Ginevra ha fet d'aquest pastís una obra inigualable, hauries d'haver vist la cara de la meva cunyada quan va veure les fotos... però si aguanta la forquilla, però si sembla que està batent els ous, però mira... Típic de mama joveneta, jejej!

    gemma, gràcies pel comentari. la veritat és que a vegades un esmorzar distès fa que encaris les hores següents amb uns altres ànims, i almenys això els esmorzars pedagògics dels dimecres ho han aconseguit!

    almudena, 40 este año, 41 el próximo... la cuestión es ir cumpliendo!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  14. Moltes felicitats de la meva part!

    La teva nevodeta si qe esta per menjarsela!!!! Que rebonica!!!

    ResponElimina
  15. El bizcocho te ha quedado estupendo, pero me quedo con tu sobrinita que es una divinidad!!!! petonets

    ResponElimina
  16. Boníssim pastís... Ideal per un aniversari tan important! Que quaranta anys no es fan cada dia!
    I la nebodeta... està preciosa!
    ptns.

    ResponElimina
  17. la teva petita ajudant està per menjarse-la!!! el pastís està per començar i no parar fins a acabar-lo. Felicitats a les que encenten el seu 4 i felicitats a tu per aquest regal tan bonic. Muac.

    ResponElimina
  18. Caram! Quina cuinera més joveneta...

    Si ara ja s'enfila als fogons per ajudar-te, quan sigui més gran prendrà el lloc a l'Adrià.

    Fantàstic el coc i fantàstica la foto de la teva neboda.

    Petons!

    ResponElimina
  19. Hola Dolça,
    No sé quina és més interessant la neboda o la recepta:-))
    M'agradaria tenir encara no més 40 anys...
    Bisous

    ResponElimina
  20. ostres doncs saps k et dic? k t'agafo la recepta dels coulants i els congelo, avera si em keden tambe insuperables. abans a casa deiem k la xoco ens ''embafava''(ostres no se com s'escriu jaja)...ara ja ningu diu res :P gracies

    ResponElimina
  21. Ja l'entrenes de ben petitoneta?
    Serà una gran cuinera al teu costat!
    El pastís molt bo, la xocolata és la xocolata!
    Una abraçada!

    ResponElimina
  22. Felicitats a les del 4!
    Esta nebodeta entrarà a la cuina més d'un cop jajaja.
    Què menos que fer-te un regalet per haver-los portat tantes coses jeje. Unes safates xulisímes! Són del PLAT PREU no? o s'hi semblen.

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.