18.2.09

COQUES DE BRIOIX FARCIDES

Aquest any pel dijous gras faig coques de cabell d'àngel, però he decidit fer-les de brioix. Són una mica més laborioses que les fetes amb pasta de full però valen la pena.
Aquí les teniu.
Necessitem:
  • - MASSA DE BRIOIX DOLÇ
  • - Sucre
  • - Ametlles laminades
  • - Una clara d'ou per pintar la coca pel damunt
  • - Cabell d'àngel per farcir
Agafem una mica de massa de brioix i li donem la forma de coca, ben primeta, li posem a sobre una bona capa de cabell d'àngel i la tapem amb més massa de brioix, també ben primeta. Arrodonim una mica els cantons. Pintem la superfície amb una mica de clara d'ou ben batuda i hi posem ametlles laminades i l'espolsem de sucre.


Al forn a 50º fins que dobli el volum (han estat uns 5o minuts), després SENSE OBRIR EL FORN pugem la temperatura a 200º i la deixem que es faci, uns 20 minuts més o fins que vegeu que té bon color.

Com que em sortien dues coques la segona la he farcit de poma, ho he fet exactament igual però la capa del mig han estat dues pomes golden tallades a làmines, unes gotes de llimona i ben espolsat tot de sucre.

Amb aquesta segona coca faig la meva segona participació a l'HEMC 30 manzana d'aquest mes.

31 comentaris:

  1. Bona participació, si senyora!!
    T'ha quedat tan toveta!Que bona.

    Jo no n'he fet mai de coca de brioix, no sé les veig una mica complicades!!Però tú expliques tan facilet que potser m'animo!

    Un petó guapa.

    ResponElimina
  2. Hola Vanesuky, abans d'aqueta he fet diversos intents amb diferents receptes de brioix, i no m'acabaven d'agradar, una la massa massa enganxosa, l'altra em va quedar una mica espesa, estopenca (que no estupenda) em van dir a casa, i al final aquesta perfecta i molt facileta que és molt important.
    Ara en vull efr una d'ou però la faré amb la massa de coca de forner, si surt bé ja us la penjaré.
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  3. Quines coques més bones!!!! Em convides a berenar??
    Eva
    Ma Petite Boulangerie

    ResponElimina
  4. Dolça, estupenda receta, para mi todo un mundo jj, para ti, debe ser sencilla. Tiene que estar apetitosa.
    Suerte en la participación.
    Saludos

    ResponElimina
  5. Dolça de bona gana anava a menjar truites avui a casa teva amb aquestes postres!!! Té una pinta boníssima! A veure si pots penjar-nos la d'ou!!! Bon dijous gras!

    ResponElimina
  6. Ostres, això sí que és bo!!! el brioix ens torna bojos però no ens hem atrevit mai a fer-ne, potser ja va sent hora, no?
    Enhorabona!

    ResponElimina
  7. Norma, només bones.

    Eva, passa quan vulguis, però afana't que per aquí som molt golafres i no en deixarem ni les molles jejje.

    Juan, no es sencilla para mi y para ti no, de verdad es sencillita de hacer, pruébala y me lo cuentas.

    Myriam, la d'ou la faré el cap de setmana, encara que ja no sigui dijous gras. És que per avui ja no arribo...

    Txell i Kike, és senzilleta de fer aquesta massa i queden unes coques ben bones. Vosaltres podeu! A mi també em feia una mica de basarda la massa del brioix, però ara que he trobat aquesta recepta CAP PROBLEMA!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  8. Feliç Dijous Llarder!! :) Jo encara l'haig de fer i encara no tinc pensat què fer... Aquestes coques t'han quedat esplèndides!! Jo em quedo amb la de poma. :p Petons!

    ResponElimina
  9. Hola Dolça.

    ¿Y por qué no probar con el cabello de ángel y la manzana en buena armonía?

    Habíamos pensado uno de nuestros postres con los dos ingredientes; son dos sabores y texturas que han de combinar bien.

    ¿Cuál te gustó más de tus dos cocas?

    : )

    Ambas tienen un aspecto de escándalo, de lujo...

    Un abrazo y buen provecho.

    ResponElimina
  10. Me encanta el cabello de angel y esa coca tiene una pinta maravillosa.
    Besos

    ResponElimina
  11. Quina bona pinta que té la coca! Segur que deu ser boníssima... Llàstima que sigui tan difícil de fer!

    ResponElimina
  12. Un excelente pastel relleno.
    Pero mira que con el cabell d'àngel también queda super rico.
    Excelente receta x

    ResponElimina
  13. Quina coca més bona, segur que t'anirà bé la participació...
    Enhorabona per endavant.
    Records.

    ResponElimina
  14. Que bones aquestes coques!!!
    Fan venir una gana!!!
    Aquest dijous gras he treballat fins tard i no he pogut fer cap coca... :-(
    Però aquest cap de setmana em penso posar mans a l'obra i fer una coca d'aquestes tant bones que ens has proposat! Moltes gràcies!

    ResponElimina
  15. Dolça, la de poma, té molt bona pinta, és q no soc gaire de cabell d' àngel, farcides de crema, també han de ser molt bones...mhh i el brioix si que m' agrada!!

    Un petó!
    Beth

    ResponElimina
  16. Mercè, com diem a casa meva "Tots els Sants tenen vuitada" per tant el cap de setmana també es poden fer coques de dijous gras!!!!

    Secretario, no se me había ocurrido mezclar los dos rellenos "en armonia". A mi família le gustó más la de cabello de ángel y a mi la de manzana, pero las dos están ricas, ricas...

    Lolah, pues anímate, no cuesta nada de hacer y es muy resultona!!!

    Danae, no és gens difícil, de veritat! Ja els ho he dit a la parella vermella, jo tenia por a fer coques però amb aquesta recepta de brioix no hi ha capproblema ja que es senzilleta de fer i sempre surt bé.

    Ana Powell, en Catalunya a este tipo de preparaciones hechas con massa de levadura fresca, plans y con un poco de relleno o decoradas por encima las llamamos cocas y las hacemos para TODAS las celebraciones posibles. Por qué será que todo lo celebramos dándole placer al michelín?jejje

    Teresa, Moltes gràcies

    Cuinetes, si en fas alguna d'aquestes ja em diràs com t'ha quedat, segur que bé!!

    Beth, segur que farcida de crema i amb fruita confitada i pinyonets pel damunt ha d'estar per llepar-se els bigotis (trobo més genuina aquesta expressió que "està de muerte") Si la fas ja ens ho explicaràs.

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  17. Hola Dolça esta coca de brioche se ve riquísima, hice cabello de angel y te copio la receta con tu permiso para probarla en breve. un petó.

    ResponElimina
  18. Hola Dolça,

    Caram, quina bona pinta aquestes coques.
    Jo mai hi fet briox. ara que tinc la manificadora per amassar provaré de fer-lo,

    Salut
    Pepin

    ResponElimina
  19. Quina cosa més bona! Fan ganes de menjar-te'n un parellet. Salutacions

    ResponElimina
  20. Això és un pecat!!!! segur què és un començar i no poder parar, t´ha quedat una passada de coca...!!!!

    ResponElimina
  21. El brioix és tan bo que sense farcir-lo ja ens agradarien aquestes coques que has fet.
    Poma, cabell d'àngel, melmelada, xocolata... tenim mil possibilitats de farciment, però el que compta és el brioix, i a tu t'ha sortit super-esponjós. Felicitats!

    ResponElimina
  22. mmmmm cabello de ángel por un lado y manzanas por otro, mis preferidos!
    Estas cocas tienen que estar de lujo, Dolça!
    Me pasearé por tu cocina, a ver como haces tu el cabello de ángel, y para ver mas platos, que he visto cositas deliciosas mas abajo,....

    un besito!

    ResponElimina
  23. Que esponjosa esta,ya me imajino el bocado con el cabello y la manzana ummmmm.....se derretira en la boca....
    Besos.

    ResponElimina
  24. Barbara, permiso concedido!

    Pepin, jo la massa la faig amb la Turbo-chef i són 5 minutets.

    Francesc, un parellet de trossos, però atipen força!

    M. José, si que han quedat per a pecar!!!!

    Margarida, n´he probat un parell més de receptes de brioix, i fins que no he trobat aquesta no m'acabava de convencer. Aquesta recepta és molt esponjosa i amés facileta de fer. A més d'aquestes dues n'he fet una amb taronja confitada i xocolata...mmmmpecat mortal!

    azul púrpura, el cabello de ángel lo compro hecho.

    Mesilda, es una receta que se come sola.
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  25. Que gran aportación, te ha quedado estupenda esta receta.

    Saludos, Batxi

    ResponElimina
  26. Això es temptar-me, que bones devien estar...amb cabell d’àngel i amb poma...

    ResponElimina
  27. Molt bona ha d'estar aquesta coca farcida. Plena de garanties per aguantar aquests carnavals. Molt bona recepta. Salut!!!!!!

    ResponElimina
  28. Holaaa, menuda pinta tiene esta coca!!!
    TE ha quedado extraordinaria!! Y es la hora de la merienda jejeje
    Un besooo

    ResponElimina
  29. Me ha gustado muchisimo esta receta, esta combinación de texturas, se ve riquisima y crujientita.
    Saludos
    mari
    www.recetariodemari.com

    ResponElimina
  30. Mai he fet briox però si mai m'animo, faré la teva recepta!
    Petons

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.