CHOCOLATE FUDGE CAKE
Un CHOCOLATE FUDGE CAKE són unes postres ideals per als amants de la xocolata.
D'origen americà, no és gens complicada de fer, amb un gust intens a xocolata i una textura molt agradable fa que la seva mossegada sigui intensa i molt bona.
I això és el que buscava jo quan vaig decidir-me per aquestes postres un pastís per acabar un sopar, que no portés massa feina i sobretot assegurar-me que agradés a tothom... i com que la colla que seiem a taula erem molt xocolaters, ho vaig encertar!
• Una rajola de xocolata de postres 50% cacau de 200 g
• 200 g de mantega a temperatura ambient
• 100g d’aigua
• 250 g de farina
• Un sobre de llevat químic
• 25 g de cacau pur en pols
• 180 g de sucre morè
• 3 ous mida M
• 80g de crème fraiche
Per a la cobertura:
• Una rajola de xocolata de postres 50% cacau de 200 g
• 200 g de mantega a temperatura ambient
• 200 g de sucre glaç
Motlle de 20 cm de diàmetre, desmuntable
Preparem el motlle amb paper de forn, cobrint la base i els laterals. Ho pinzellem amb una mica d’oli i ho reservem
Posem el forn a preescalfar a 180º
Comencem fent el coc:
Ratllem la xocolata i la posem en una cassola, hi afegim la mantega, l’aigua i a foc ben baixet, remenant amb una espàtula ho desfem.
Ho traiem del foc i sense deixar de remenar hi afegim la farina, el cacau i el llevat, després els ous, el sucre i la crème fraiche (si volem ens podem ajudar d’un batedor de varetes perquè la barreja sigui més fàcil i homogènia.
Ho posem al motlle i ho fem coure, només per sota, a 170-180º durant 60 minuts.
Es treu del forn, es deixa refredar 15 minuts, després el traiem del motlle i fem que es refredi totalment damunt una reixeta.
Fem la cobertura:
Ratllem la xocolata i la desfem a foc ben baixet o al bany maria.
Hi afegim la mantega a temperatura ambient i quan estigui desfeta i ben integrada amb la xocolata, ho traiem del foc i hi afegim el sucre glaç. Remenem enèrgicament fins que estigui tot ben barrejat.
Tallem el coc pel mig, hi posem una capa de la cobertura. El tapem, posem la resta de la cobertura al damunt i pels costats ben repartida i ho deixem refredar una mica.
Ho podem guarnir amb gerds, maduixes, grans de raïm, figues tallades, mandarina... i així el convertim en unes postres de temporada.
El conservem a la nevera fins el moment de menjar-nos-el.





Una tarta riquísima para los chocolateros, alguno tengo en casa y rebañarian con un buen trozo. Bueno, un corte pequeño también me comería yo, sin abusar pero con ganas.
ResponEliminaUn beso.