Espirals de canyella amb carabassa o Pumpkin Kannelbullar

No sé si m'ho he passat millor fent els espirals de canyella o l'atrezzo de tardor! 
Carabassetes de roba, eixugamans amb carabasses i kannelbullar m'han tingut ocupada uns quants dies, però al final em sembla, que tothom ha quedat content.

Les carabassetes les vaig treure d'un enllaç que em va enviar la Tessa, els eixugamans els he anat fent a la meva manera i els kannelbullar... aquí us explico la recepta:


Fem la massa:
  • 200 g de carabassa cuita 
  • 120 g de nata 
  • 10 g de vinagre de poma
  • 70 g d'esència de vainilla
  • 70 g de mantega, en pomada
  • 70 g de sucre
  • 2 ous
  • Un polsim de sal
  • Una culleradeta (mida cafè, de canyella/ speculoos / cardamon... al gust) 
  • 600 g de farina de força
  • Un dau de 25 g de llevat fresc

Per al farciment:
  •  1 cullerada de la mateixa espècie que hem posat a la massa, en el meu cas ha estat canyella i un puntet d'speculoos.
  • 120 g de mantega a temperatura ambient
  • 80 g de sucre moré
Per a la glaça:
  • 100 g de sucre glaç
  • 35 g de clara d'ou
  • Mitja culleradeta de suc de llimona

Triturem la carabassa fins aconseguir un puré sense fils ni trossos.
Al bol del robot d'amassar hi posem la nata, l'esència de vainilla, el vinagre de poma i amb les varetes ho barregem bé. Hi afegim la mantega, les espècies, el sucre, la sal,  els ous i ho seguim barrejant amb el batedor de varetes. Quan està ben integrat canviem  les varetes pel ganxo d'amassar i hi anem afegint la farina amb  el llevat esmicolat. Hem d'aconseguir una massa  ben lligada que deixarem reposar, tapada, dins el mateix bol més o menys una hora.

Passat aquest temps la posarem damunt el taulell de cuina, lleugerament enfarinat i l'amassarem una estona més, donant-li forma de bola.  La tornarem a tapar i la deixarem uns 15 minuts més.

Mentrestant  barrejarem bé els tres ingredients del farciment i els deixarem en un bol.

Agafem la massa i l'estirem, amb un corró donant-li forma de quadrat d'un parell de pams de costat. Untem tota  la superfície amb el farciment i ho caragolarem, ens quedarà un rotlle llarg que tallarem a llesques d'uns  3 dits de gruix.
Ho posarem a la safata, on hi haurem posat un paper de forn, tapat amb un drap de cotó  una hora més.


Preescalfem el forn a 180º i els posem a coure  uns 30 minuts.

Mentrestant preparem la glaça barrejant bé els ingredients.
Quan els Kannelbullar estiguin cuits els traiem del forn, els posem damunt una reixeta amb cura i els pintem amb la glaça.

Deixem que es refredin del tot abans de menjar-nos-els... o no... perquè una miqueta tebis estan boníssims!
Els primers Kannelbullar que vaig fer els teniu AQUÍ




Temps:

Amassar i repòs : 3 hores

Donar forma i tallar: 15 minuts

Enfornar: 30 minuts

Acabar-ho amb la glaça: 5 minuts


Total: 3 hores 50 minuts

Comentaris

Entrades més llegides