Croquetes de múrgules amb cruixent de pernil
La passada primavera vam trobar, per primera vegada, múrgules. Només les havia vist seques o cuinades però a la muntanya mai, vam trobar-ne una bona quantitat, quan vam arribar a casa les vam escaldar, després les vam assecar i les teníem al rebost dins d'un pot de vidre.
Fins avui que n'hem fet aquestes croquetes tal i com us explico tot seguit.
Primer preparem les múrgules:
Les posem a hidratar en aigua tèbia i quan ja han recuperat el volum les posem en un escorredor perquè llencin l'aigua.
Les tallem a trossos petits.
En una paella posem un parell de grans d'all tallats ben petits amb una mica d'oli i quan comencin a agafar color hi afegim les múrgules, ho fem coure, a foc ben baixet, durant mitja hora, fins que els bolets siguin tous. Hi podem anar afegint miquetes d'aigua quan ho creiem necessari, però NO feu servir l'aigua d'hidratar-les. Un raget de vi ranci també hi queda molt bo.
Panada per a les croquetes:
- 500 ml de llet
- Una culleradeta de mantega en pomada o oli d'oliva.
- 75 g de farina
- Sal
- Un polsim de nou moscada
En una cassola posem la mantega o l'oli, en el meu cas és oli, junt amb la farina, i remenant a foc baix fem coure la farina, després anem afegint la llet a poc a poc, sense deixar de remenar fins aconseguir una pasta cremosa i espessa que no s'enganxa a les parets de la cassola. Salem i hi posem nou moscada acabada de moldre. Afegim les múrgules cuites, remenem enèrgicament i ho posem en una màniga pastissera.
Ho deixem refredar i ho posem a la nevera. Nosaltres ho deixem d'avui per demà.
Fem les croquetes:
Les hi donem la forma que vulguem, en el nostre cas avui ha estat rodoneta. Les arrebossem primer en farina, després en ou i acabem amb pa ratllat. Us recomanem que sigui un bon pa ratllat, de forn, les croquetes surten molt més bones.
Fregim en abundant oli d'oliva i les deixem damunt un paper de cuina perquè perdin l'excés d'oli.
Mentrestant agafem uns encenalls de pernil, els posem entre dos papers i fem que es facin cruixents posant-los al microones un minut a màxima potència. Aixó també es pot fer a la paella, vigilant que no es cremin.
Hem presentat les croquetes de la següent manera:
- Pinzellem el plat amb una mica d'all i oli.
- Damunt hi posem les croquetes.
- A sobre de cada croqueta una gota d'all i oli.
- I ho acabem amb un cruixent de pernil
Temps :
Hidratar i coure les múrgules- 4 hores
Fer la beixamel- 30 minuts
Refredar- d'avui per demà
Fregir: Uns 15 minuts






Las croquetas de setas nos gustan mucho, cierto es que no he probado las colmenillas, pero no creo que me defraudaran junto a ese crujiente de jamón, se ven bien ricas.
ResponEliminaUn beso.
Hola, Glòria. No tinc ni idea de com cuinar les múrgules i són tan boniques, que quasi dona pena, cuinar-les.
ResponEliminaLes croquetes tenen que estar boníssimes, de restaurant. M'en emporto un parell.
Besets.
Buenos días, Glòria.
ResponEliminaImagino lo riquísimas que han de estar tus croquetas y se me hace la boca agua. Siento pasión por las setas, aunque nunca he probado las colmenillas, seguro que me gustarían, especialmente siendo setas silvestres, cuyo sabor supera a cualquier seta de cultivo.
Las colmenillas son preciosas, tienen una forma particular que las hace muy atractivas, he visto y leído en diferentes sitios que hay que tener cuidado con ellas, porque pueden ser tóxicas si no se cocinan bien, por eso se agradece rectas como la tuya, donde recalcas cómo prepararlas para comerlas sin ningún problema.
La presentación que has hecho, hace que tus croquetas sean más atractivas, a mí que me gustan incluso frías, me comería ese plato sin pensar, ahora mismo, jajaja…
Besos y feliz semana.
Hola Gloria, que suerte encontrar colmenillas, yo las he cogido un par de veces pero nada, solo unas pocas.
ResponEliminaImagino que esas croquetas son una delicia total.
Se ven riquísimas
Petons
Hola Gloria. Esa seta parece la casita de un gnomo😂😂.
ResponEliminaAunque me gustan las setas no las preparo mucho porque soy el único que las come.
He probado croquetas de setas, pero no creo que sean con este tipo de setas y me gustan, así que imagina como disfrutaría si tuviera delante un plato como el que nos propones. Exquisitas.
Un abrazo.
Uyyy con lo que me gusta una croqueta, esta tiene que tener un sabor increíble con las setas y el crujiente de jamón, además que guay poderlas hacer con las que tú misma encontraste
ResponEliminaPetons!
Que bones aquestes croquetes.
ResponEliminaSalut.