Croquetes de múrgules amb cruixent de pernil
La passada primavera vam trobar, per primera vegada, múrgules. Només les havia vist seques o cuinades però a la muntanya mai, vam trobar-ne una bona quantitat, quan vam arribar a casa les vam escaldar, després les vam assecar i les teníem al rebost dins d'un pot de vidre.
Fins avui que n'hem fet aquestes croquetes tal i com us explico tot seguit.
Primer preparem les múrgules:
Les posem a hidratar en aigua tèbia i quan ja han recuperat el volum les posem en un escorredor perquè llencin l'aigua.
Les tallem a trossos petits.
En una paella posem un parell de grans d'all tallats ben petits amb una mica d'oli i quan comencin a agafar color hi afegim les múrgules, ho fem coure, a foc ben baixet, durant mitja hora, fins que els bolets siguin tous. Hi podem anar afegint miquetes d'aigua quan ho creiem necessari, però NO feu servir l'aigua d'hidratar-les. Un raget de vi ranci també hi queda molt bo.
Panada per a les croquetes:
- 500 ml de llet
- Una culleradeta de mantega en pomada o oli d'oliva.
- 75 g de farina
- Sal
- Un polsim de nou moscada
En una cassola posem la mantega o l'oli, en el meu cas és oli, junt amb la farina, i remenant a foc baix fem coure la farina, després anem afegint la llet a poc a poc, sense deixar de remenar fins aconseguir una pasta cremosa i espessa que no s'enganxa a les parets de la cassola. Salem i hi posem nou moscada acabada de moldre. Afegim les múrgules cuites, remenem enèrgicament i ho posem en una màniga pastissera.
Ho deixem refredar i ho posem a la nevera. Nosaltres ho deixem d'avui per demà.
Fem les croquetes:
Les hi donem la forma que vulguem, en el nostre cas avui ha estat rodoneta. Les arrebossem primer en farina, després en ou i acabem amb pa ratllat. Us recomanem que sigui un bon pa ratllat, de forn, les croquetes surten molt més bones.
Fregim en abundant oli d'oliva i les deixem damunt un paper de cuina perquè perdin l'excés d'oli.
Mentrestant agafem uns encenalls de pernil, els posem entre dos papers i fem que es facin cruixents posant-los al microones un minut a màxima potència. Aixó també es pot fer a la paella, vigilant que no es cremin.
Hem presentat les croquetes de la següent manera:
- Pinzellem el plat amb una mica d'all i oli.
- Damunt hi posem les croquetes.
- A sobre de cada croqueta una gota d'all i oli.
- I ho acabem amb un cruixent de pernil
Temps :
Hidratar i coure les múrgules- 4 hores
Fer la beixamel- 30 minuts
Refredar- d'avui per demà
Fregir: Uns 15 minuts
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada
Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.