Croquetes de múrgules amb cruixent de pernil

 La passada primavera vam trobar, per primera vegada, múrgules. Només les havia vist seques o cuinades però a la muntanya mai, vam trobar-ne una bona quantitat, quan vam arribar  a casa les vam escaldar, després les vam assecar i les teníem al rebost dins d'un pot de vidre. 


Fins avui que n'hem fet aquestes croquetes tal i com us explico tot seguit.



Primer preparem les múrgules:

Les posem a hidratar en aigua tèbia i quan ja han recuperat el volum les posem en un escorredor perquè llencin l'aigua.

Les tallem a trossos petits.

En una paella posem un parell de grans d'all tallats ben petits amb una mica d'oli i quan comencin a agafar color hi afegim les múrgules, ho fem coure, a foc ben baixet, durant mitja hora, fins que els bolets siguin tous. Hi podem anar afegint miquetes d'aigua quan ho creiem necessari, però NO feu servir l'aigua d'hidratar-les. Un raget de vi ranci també hi queda molt bo.


Panada per a les croquetes:

  • 500 ml de llet
  • Una culleradeta de mantega en pomada o oli d'oliva.
  • 75 g de farina
  • Sal
  • Un polsim de nou moscada


En una cassola posem la mantega o l'oli, en el meu cas és oli, junt amb la farina, i remenant a foc baix fem coure la farina, després anem afegint  la llet a poc a poc, sense deixar de remenar fins aconseguir una pasta cremosa i espessa que no s'enganxa a les parets de la cassola. Salem i hi posem nou moscada acabada de moldre. Afegim les múrgules cuites, remenem enèrgicament i ho posem en una màniga pastissera.

Ho deixem refredar i ho posem a la nevera. Nosaltres ho deixem d'avui per demà.


Fem les croquetes:

Les hi donem la forma que vulguem, en el nostre cas avui ha estat rodoneta. Les arrebossem primer en farina, després en ou i acabem amb pa ratllat. Us recomanem que sigui un bon pa ratllat, de forn, les croquetes surten molt més bones.

Fregim en abundant oli d'oliva i les deixem damunt un paper de cuina perquè perdin l'excés d'oli.


Mentrestant agafem uns encenalls de pernil, els posem entre dos papers i fem que es facin cruixents posant-los al microones un minut a màxima potència.  Aixó també es pot fer a la paella, vigilant que no es cremin.


Hem presentat les croquetes de la següent manera:

  • Pinzellem el plat amb una mica d'all i oli.
  • Damunt hi posem les croquetes.
  • A sobre de cada croqueta una gota d'all i oli.
  • I ho acabem amb un cruixent de pernil



Temps :

Hidratar i coure les múrgules- 4 hores

Fer la beixamel- 30 minuts

Refredar- d'avui per demà

Fregir: Uns 15 minuts

Comentaris

Entrades més llegides