Enrotllat de tonyina
Aquesta recepta pot semblar d'estiu, i de fet la fem força per sopars a la fresca... però com que no hem entrat a la temporada de sopes calentes encara la podem fer unes quantes vegades més. I si anem variant el farciment sembla que no sigui el mateix plat . Us diré que, a casa, el que agrada més és el de tonyina, tal i com us l'explico ara mateix:
Per a 4 racions
- 1 patata gran o dues de mitjanes.
- Formatge ratllat
- Dues llaunes de 80 g de tonyina natural
- Formatge crema
- Ou dur tallat petit
- Altres coses que hi podem posar al farciment : cues de gambes, envinagrats tallats ben petits, alvocat barrejat amb el formatge crema, dauets petits de tomaca...
Tallem la patata pelada, o sense pelar si la patata és jove, amb la mandolina ben fina.
Posem en una safata de forn un paper sulfuritzat, l’untem lleugerament amb oli, hi posem una capa de formatge ratllat , al damunt els talls de patata i ho posem al forn a 180º fins que ho vegem daurat i cruixent.
Mentrestant en un bol barregem la tonyina, ben escorreguda, amb 3 cullerades de formatge crema i si volem algun altre dels ingredients. Una mica de sal i pebre i ben remenat ho deixem a punt fins que la placa de patates es refredi.
Estenem el farciment de manera uniforme al damunt i enrotllem.
La patata amb el formatge, tallat a trossos, sense farcir ni enrotllar, ben cruixent és un aperitiu d'aquells de començar i no parar. I també pot servir per sucar-hi labneh, hummus, dip de carabassa...
Temps:
Tallar la patata : 10 minuts
Forn: 30 minuts
Mentre es cou al forn es prepara el farciment.
Temps de refredar: 30 minuts
Farcir i enrotllar :10 minuts
Temps total: 1 hora 20 minuts
Hola, Glòria.
ResponEliminaEs increíble la versatilidad de la patata, podemos hacer tantas cosas con ella, que es un producto atemporal, en cualquier momento podemos disfrutar de un rollo como el que nos enseñas, seguro que incluso en invierno, hay días en los que sentaría de maravilla, al menos aquí en Sevilla, donde solemos incluir platos fríos en el menú casi a diario.
Besos y feliz semana.
Me parece un plato super rico, lo voy a probar. Gracias
ResponElimina