Llangonissa de xocolata
bon Nadal que Déu ens dó.
Ara vénen festes,
festes glorioses.
Dones curioses
renteu els plats,
renteu-los bé
que Nadal ja vé.
Torró d'avellana,
torró de pinyó;
caga, tió!
- 200g de galetes maria
- 130 g de xocolata de postres mínim 50% cacau
- 3 rovells d'ou
- 40 g de sucre
- 100 g de mantega
- 50 g d'avellanes i ametlles barrejades
Dels 200 g de galetes en triturem 170 g i els 30 restants els tallem a trossos. Els reservem separats.
Posem en una cassola, a foc ben baix, la xocolata, el rovells, el sucre, la mantega i remenem contínuament fins que la xocolata s'hagi desfet i la resta d'ingredients s'hi hagin barrejat perfectament.
Afegim la farina de galeta i ho barregem bé, després hi posem les galetes a trossos i la fruita seca. Quan ho tenim tot ben barrejat ho posem damunt un paper film, donant-li la forma de llangonissa, amb la llargària i el gruix que vulgueu.
Ho premem bé i ho caragolem dins el paper film i ho deixem a la nevera fins que estigui ben près.
Quan està fred el desemboliquem, l'empolvorem amb sucre glas i el tornem a embolicar prement amb les mans perquè el sucre s'enganxi, amb això aconseguirem que sembli la pell de la llangonissa.
Li posem un cordó, l'emboliquem amb paper sulfuritzat i ja el tenim a punt per regalar.
O el tallem a talls una mica gruixuts i el posem en una safata per portar-lo a taula.
Què us sembla? Sembla una llangonissa, veritat? A vegades ser original no costa massa!
Bon Any, Glòria! No és gens estrany que pensaren que era una llonganissa de veritat. Et va quedar com si ho fos. Té que estar bonísima. M'emporte fins el cordell i tot.
ResponEliminaBesets.
Hola Gloria. Viendo la foto me ha retrotraído a tiempos lejanos ya que de pequeño, como el chocolate no abundaba mucho su sustituía por harina de algarroba y recuerdo que una de las vecinas traía una especie muy parecida a esta que nos presentas y te aseguro que los peques disfrutábamos como enanos 😂😂.
ResponEliminaEspero que los reyes magos hayan sido muy generosos contigo.
Seguro que si han visto esta longaniza se la han llevado como recuerdo porque tiene que estar deliciosa.
Que tengas un estupendo 2025.
Un abrazo.