Terrina de senglar



Aconseguir senglar no és fàcil, però aquí em teniu... cuinant senglar! 

Tot va començar com una juguesca... 
- T'atreveixes amb el senglar?
- Es clar que sí! Però, d'on el traurem?
I una que mig reia per sota el nas va dir... jo tinc un tiet caçador...
I d'aquí va arribar una cuixa de senglar que va acabar en un dinar temàtic un dissabte, previament haver-lo estat cuinant uns quants dies a casa.

Després de tenir la cuixa uns quants dies congelada vam començar... descongelar, desossar, fer-la a daus, marinar... 

I amb els trossos més petits i lletjos vam fer aquesta terrina.


Necessitem:
  • 1 kg de carn de senglar tallada a trossos petits
  • 250 g de cansalada
  • 250 g de pit de pollastre
  • 200 g de fetgets de pollastre
  • Vi negre i verdures (ceba, all, pastanagues), farigola i romaní per marinar el senglar
  • 5 ous
  • 1 gotet de vi ranci
  • Sal, pebre, herbes aromàtiques al gust
  • Bacó a tires
Posem la carn amb les verdures a marinar amb el vi negre durant un dia, mínim, a la nevera.

Separem la carn de les verdures i llencem el líquid. Les verdures, si volem les podem aprofitar per a fer alguna altra recepta, però no per a fer la terrina.

Trinxem totes les carns, hi afegim els ous, les herbes aromàtiques, el vi ranci i salpebrem. Ho remenem bé.

Agafem un motlle rectangular  i el folrem amb el bacó a tires.
L'omplim amb la barreja de les carns prement bé perquè quedi ben compacte i ho tapem amb les tires de bacó .

Ho posem en una safata que pugui anar al forn, al bany maria, a 180º durant una hora 45 minuts.
Ho deixem refredar fora del forn, dins l'aigua, i quan estigui ben fred ho deixem un parell de dies a la nevera.
El traiem del motlle, el tallem primet i ja el tenim a punt.

Per fer aquesta terrina m'he inspirat en Las recetas de Manu, però ja veureu que hi he fet  força canvis.


Temps de preparació de la recepta:

Marinar: 24 hores
Preparar la terrina:  Si ens fem trinxar la carn a la carnisseria: 30 minuts
                                Si hem de trinxar nosaltres la carn: 60 minuts
Coure: 1h 45 minuts
Repòs : 2 dies



Comentaris

  1. Tendría que probar esa tarrina para saberlo, pero tan bien marinada y preparada, no creo que me disgustara, más bien todo lo contrario, me encantaría.
    Un beso.

    ResponElimina
  2. Hola Gloria. Está terrina te ha quedado deliciosa, tiene mucho trabajo pero merece la pena. Un plato exquisito.

    ResponElimina
  3. Hola Gloria. No soy muy de comer carne de caza, aunque te diré que he probado el jabalí y gracias a que cerca de donde vives, en Prades vive la hermana de del matrimonió que solemos salir de cena. Su marido, cuando viene, recientemente han estado, trae distintas piezas, entre ellas jabalí.
    Como te digo no me llama mucho, pero viendo el aspecto que tiene esta tarrina te aseguro que te pediría una buena porción porque su aspecto es fabuloso.
    Un abrazo.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides