Flam parisien
Vaig voler fer unes postres una mica diferents a les que faig normalment per a un sopar amb una bona colla, volia sortir del bundt cake de formes boniques i gustos variats als que estan acostumats... i triar aquest FLAM DE PARÍS amb MERENGA fa ser tot un encert.
Necessitem per a la massa:
- 250 g de farina
- 180 de mantega
- 25 g de llet
- Un rovell d'ou
- 1 culleradeta de sucre
- Un polsim de sal
Pel farciment:
- 750g de llet
- 180 g de nata (35%)
- 8 rovells d'ou
- 75 g de farina d'arròs
- 2 cullerades d'esència de vainilla
I per la merenga:
- 5 clares d'ou
- 220 g de sucre
- Un polsim de sal
- 2 cullerades de sucre glas
Un motlle rodó d'uns 30 cm.
Comencem fent la massa:
Posem tots els ingredients al bol de l'amassadora i a velocitat mitja ho treballem fins aconseguir una massa ben lligada.
En fem una bola, l'emboliquem amb un drap de cotó lleugerament humit o amb paper film i la deixem reposar a la nevera.
Per fer la crema del farciment posem tots els ingredients a la batedora i quan no tinguin cap grumoll els aboquem a una cassola on, a foc mitjà, i sense deixar de remenar durant tota l'estona, aconseguirem una crema. L'abocarem en un bol, posarem a sobre un paper film, tocant a la crema perquè no s'eixugui la superfície i faci crosta i la reservarem a la nevera.
Estenem la massa amb un corró fins aconseguir un cercle d'uns 40 cm de diàmetre. Folrem el motlle i ho posem al congelador.
Quan ja tenim la massa congelada agafem la crema del farciment de la nevera i la batem bé. L'aboquem al motlle i ho posem al forn, que tindrem preescalfat a 175º, una hora.
El traiem i el deixem refredar.
Fem una merenga amb les clares, el sucre i el polsim de sal. La posem en una màniga pastissera i anem decorant la superfície del flam.
Empolvorem lleugerament amb el sucre glas i ho cremem amb el bufador.
Ara veient les fotografies he vist que he de millorar amb la màniga pastissera... però quan el vaig posar a taula ningú s'hi va fixar😏.
Font de la recepta : Flam de París con merengue- cookidoo.es
Temps d'elaboració de la recepta:
Sense comptar el temps de refredar i congelar
Massa- 10 minuts
Crema- 20 minuts
Cocció- 60 minuts
Merenga- 10 minuts
Decorar i cremar -15 minuts
Temps aproximat 2 hores
Te curraste bien el postre, seguro que se lo comieron con gusto, porque además es muy vistoso. El flan es divino y sin duda riquísimo. Enhorabuena por esta receta tan bien hecha. Y gracias por compartirla.
ResponEliminaUn beso.
Vaya postre más bueno que preparaste, es una delicia me encanta este flan.
ResponEliminaBesoss
Hola Gloria. Este tipo de postres me encantan y la verdad es que el que has hecho tiene que estar de rechupete. Ese trozo que nos presentas iba a durar muy poco porque tiene que estar exquisito.
ResponEliminaUn abrazo.
Glòria ja el vaig comentar que m'encantava i ara al llegir la recepta, molt més. Tot el que porta merenga m'agrada.
ResponEliminaUn beset.
¿Un acierto? Me pones a mí por delante este flan y te te hago la ola, lo encuentro fantástico!!
ResponEliminaPetons!