Flam parisien

Vaig voler fer unes postres una mica diferents a les que faig normalment per a un sopar amb una bona colla, volia sortir del bundt cake de formes boniques i gustos variats als que estan acostumats... i triar aquest FLAM DE PARÍS amb MERENGA fa ser tot un encert.


Necessitem per a la massa:

  • 250 g de farina
  • 180 de mantega
  • 25 g de llet
  • Un rovell d'ou
  • 1 culleradeta de sucre
  • Un polsim de sal
Pel farciment:
  • 750g de llet
  • 180 g de nata (35%)
  • 8 rovells d'ou
  • 75 g de farina d'arròs
  • 2 cullerades d'esència de vainilla
I per la merenga:
  • 5 clares d'ou
  • 220 g de sucre
  • Un polsim de sal
  • 2 cullerades de sucre glas
Un motlle rodó d'uns 30 cm.

Comencem fent la massa:
Posem tots els ingredients al bol de l'amassadora i a velocitat mitja ho treballem fins aconseguir una massa ben lligada.
En fem una bola, l'emboliquem amb un drap de cotó lleugerament humit o amb paper film i la deixem reposar a la nevera.


Per fer la crema del farciment posem tots els ingredients a la batedora i quan no tinguin cap grumoll els aboquem a una cassola on, a foc mitjà, i sense deixar de remenar durant tota l'estona, aconseguirem una  crema. L'abocarem en un bol, posarem a sobre un paper film, tocant a la crema perquè no s'eixugui la superfície i faci crosta i la reservarem a la nevera.


Estenem la massa amb un corró  fins aconseguir un cercle d'uns 40 cm  de diàmetre. Folrem el motlle i ho posem al congelador.
Quan ja tenim la massa congelada agafem la crema del farciment de la nevera i la batem bé. L'aboquem  al motlle i ho posem al forn, que tindrem preescalfat a 175º,  una hora.
El traiem i el deixem refredar.

Fem una merenga amb les clares, el sucre i el polsim de sal. La posem en una màniga pastissera i anem decorant la superfície del flam.
Empolvorem lleugerament amb el sucre glas i ho cremem amb el bufador.
 Ara veient les fotografies he vist que he de millorar amb la màniga pastissera... però quan el vaig posar a taula ningú s'hi va fixar😏.



Font de la recepta : Flam de París con merengue- cookidoo.es


Temps d'elaboració de la recepta:

Sense comptar el temps de refredar i congelar

Massa-  10 minuts
Crema- 20 minuts
Cocció- 60 minuts

Merenga- 10 minuts 
Decorar i cremar -15 minuts

Temps aproximat 2 hores

Comentaris

  1. Te curraste bien el postre, seguro que se lo comieron con gusto, porque además es muy vistoso. El flan es divino y sin duda riquísimo. Enhorabuena por esta receta tan bien hecha. Y gracias por compartirla.
    Un beso.

    ResponElimina
  2. Vaya postre más bueno que preparaste, es una delicia me encanta este flan.
    Besoss

    ResponElimina
  3. Hola Gloria. Este tipo de postres me encantan y la verdad es que el que has hecho tiene que estar de rechupete. Ese trozo que nos presentas iba a durar muy poco porque tiene que estar exquisito.
    Un abrazo.

    ResponElimina
  4. Glòria ja el vaig comentar que m'encantava i ara al llegir la recepta, molt més. Tot el que porta merenga m'agrada.
    Un beset.

    ResponElimina
  5. ¿Un acierto? Me pones a mí por delante este flan y te te hago la ola, lo encuentro fantástico!!

    Petons!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides