Corassons d'ametlla

 Aquest Nadal no m'he complicat massa, però no he faltat a la meva cita amb tothom de regalar algun dolç... hem fet CORASSONS d'AMETLA. 

Posades en bossetes de cel·lofana, en paquetets, en capsetes... els meus corassons han anat per tot arreu... des del Baix Camp a la Cerdanya, i uns quants han fet cap als  Països Nòrdics i als EEUU... coses de tenir família viatgera 😉




Necessitem:

  • 3 rovells d'ou
  • 1 ou sencer (per pintar-los)
  • Farina, la que admeti
  • 1/4 de kg de farina d'ametlla
  • 1/4 de kg de sucre
  • 1/4 de kg de sagí
  • 1 culleradeta de llevat


Pastem els 3 rovells d'ou amb la farina d'ametlla, el sucre, el sagí, la farina i el llevat fins aconseguir una massa fina però consistent.

Amb un corró en fem una placa una mica gruixuda i la tallem amb un motlle amb forma de cor.

Les anem col·locant en una safata de forn, damunt d'un paper sulfuritzat i les pintarem  amb l'ou.

Preescalfem el forn a 180º i els coem durant una mitja hora o fins que els veiem cuits.

Quan els traiem del forn els deixem refredar a la mateixa safata ja que si els traiem en calent és molt fàcil que es trenquin.

                  



Recepta treta del minireceptari de Cossetània Edicions  COQUES I PASTISSETS, d'Anna Llop i Laura Mur

Temps:  Mitja hora per a la preparació de la massa i mitja hora més per a cada safata.

Comentaris

  1. Pues sin complicarte te ha salido un buen regalo, a mi me gustan así, lo que ocurre es que en mi familia y amigos no hay costumbre. ¿Qué mejor que una receta casera? Y aún más si es como estos almendrados que tienen una vista que enamora. Buenísimos, lo sé.
    Feliz Año Nuevo. Bss

    ResponElimina
  2. Estos coraznes además de bonitos, deben de quedar riquísimos!! Un buen regalo!! Bs.

    ResponElimina
  3. Hola Gloria. Seguro que estos corazones habrán hecho las delicias en aquellas partes del mundo que los hayan recibido.
    Mi deseo es que hayas tenido un buen final de año y que este que acaba de comenzar te sea inmejorable.
    Estos corazones están pidiendo a gritos ser saboreados. Deben estar exquisitos.
    Un abrazo.

    ResponElimina
  4. Ohh qué ricos corazones!!
    Afortunados todos los que han recibido unos cuantos.

    Besos y Feliz 2023 ♥

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides