Galetes salades de formatge


Tenir a casa galetes salades que serveixin d'aperitiu és una cosa que  agrada... i a mi especialment si són de formatge.
Aquestes galetes les vaig fer aquest estiu per a la Fira de Sant Llorenç  de Bellver de Cerdanya i les he fet unes quantes vegades més... això vol dir com agraden i com de fàcils són de fer.




Necessitem  per a unes 50 galetes:
  • 300 g de farina
  • 200 g de mantega
  • 1 culleradeta de postres de sal
  • 2 ous
  • 50 g de  formatge d'untar
  • Formatge de cabra curat, per posar-lo ratllat al damunt.

Barregem en un bol la farina i  la sal.
Hi afegim la mantega en pomada, el formatge d'untar i ho anem amassant, hi posem primer un ou, després l'altre fins a conseguir una massa t ben lligada.

Amb la massa fem uns xurros del diamètre que volem que tinguin les galetes, els folrem de paper film i els posem a la nevera un parell d'hores. 

Posem el forn a preescalfar a  180º.
Desemboliquem i tallem el que seran les galetes, com si d'un fuet es tractés,  d'un gruix d'uns  3 o 4 mm.
Les posem en una safata de forn, sobre de paper sulfuritzat, hi posem una mica de formatge de cabra curat, ratllat, damunt de cadascuna  i les fem coure uns 15- 20 minuts.
Les deixem refredar 5 minuts, fora del forn sense tocar-les de la safata del forn uns  5 minuts, després amb molta cura les posem damunt una reixeta fins que siguin fredes del tot. 


Comentaris

  1. Para mi buenísimas, una tentación.
    Un abrazo.

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  2. Que delicia de galletas, me guardo tu receta para intentar hacerla pronto.
    Besos

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  3. Hola Gloria. Vaya galletas tan originales con las que nos has sorprendido, al menos a mí porque no suelo hacer muchas y pocas veces las he visto de queso.
    Aunque el queso no me desagrada tampoco es que sea un gran consumidor. Suelo tomar algún queso suave y en poca cantidad.
    Sin embargo, de estas galletas me comería unas cuantas porque deben tener un sabor estupendo. Como aperitivo son una pasada.
    Un abrazo.

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  4. Jo sóc fan d'aquestes galetes cassolanes salades, la gent no en prepara tant com les dolces i a mi m'agraden moooolt més.
    Quin goig que fan i quina gana m'està entrant!
    Una abraçada.
    Palmira

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  5. En casa no durarían ni un minuto, para comerlas solas o hacer tapas me parecen fantásticas

    Abrazos!

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  6. Hola Gloria, mai he fet les galetes salades i estic veient que son una idea perfecta. Han quedat genial i el sabor ha de ser extraordinari. Petos.

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  7. ¡Qué buenas! No cocnocía tu blog, con tu permiso me quedo por aquí ¡qué rico todo! BSS!

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  8. Me gustaría saber, si fueras tan amable de explicarme, que le pusiste a las galletas de la caja, para que sean verdes y coloradas ¿perejil, espinacas, pimentón, tomate?

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    Respostes
    1. https://www.nototsonpostres.cat/2021/10/galetes-salades-dherbes-i-de-pebre.html
      Aquí puedes ver la receta de las de la caja.
      Las publiqué en dos entradas separadas.
      Espero que te gusten.
      PTNTS
      Glòria

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  9. Me gustaría; si fueras tan amable; saber que le pusiste a las galletas de colores de la caja rectangular de la foto ¿Es solo colorante o algo que cambie el sabor?
    Estoy imaginando perejil, pasta de tomate, pimentón... Yo hago unas, en dulce, a las que pongo te matcha, pero no creo que en salado resulten buenas.

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