Caldereta de bou de mar
• 2 litres d’aigua mineral natural
• Oli d’oliva verge extra
• 300 g de peix de roca
• 1 cap de rap
• 150 g de galeres
• 150g de crancs
• 2 cebes en juliana
• 2 pastanagues tallades a rodanxes
• 1 porro tallat a rodanxes
• 1 branca d’api sense les fulles tallada a rodanxes
• 1 gra d’all pelat
• 1 fulla de llorer
• 2 branques de julivert
• 1 branca de farigola
• 1 c.c. de pebre blanc en gra
Primer de tot, cal netejar i trossejar bé les verdures a trossos, ni molt grans ni molt petits.
Agafem l’all, el pelem i el deixem sencer.
Necessitarem una olla gran i alta, típica per a elaborar els brous i caldos, i li posem un raig d’oli d’oliva i ho deixem escalfar.
Aboquem les verdures per saltar-les durant cinc minuts sense que agafin color. A continuació, hi afegim els crancs i les galeres, ho saltem fins que agafin color daurat, juntament amb les verdures. Cal aixafa-ho bé amb la ma de morter per a que treguin tots els sucs.
Afegim el peix de roca, el cap de rap, les herbes i les espècies i ho saltem durant 3 minuts. Passats aquests, afegim els dos litres d’aigua i ho fem bullir (cal escumar per treure les impureses que suren al damunt)
La cocció s’ha de fer a foc lent i tapat durant 25 minuts.
El deixem refredar i el passem per un colador xinès.
Comencem a fer la caldereta.
Per a dues persones:
- 1 bou de mar
- 1 pebrot verd
- 1 ceba
- 2 tomacons de sucar
- 1 all
- 1 l de fumet fosc
- 2 patates tallades a rodanxes fines
- Llesquetes de pa fregit
Per a la picada:
- 20 ametlles fregides
- 1 llesqueta de pa fregit
- julivert
- 1 all
- 1 pebrot de fer romesco /nyora
- 1 cullerada de conyac
1. Sofregim alls, ceba, pebrots i tomaca tot tallat a daus petits de la
mateixa mida
2. Triturem
3. Saltem lel bou de mar tallat en quatre trossos i reservem
4. Al mateix oli de sofregir el bou, hi posem el sofregit, el caldo
i una capa de patates tallades en rodanxes fines.
5. Incorporem el bou i ho fem coure durant 10 minuts.
6. Preparem la picada, l'afegim i ho fem coure tot junt 5 minuts més
Ho portem a taula en una sopera bonica, acompanyat de llesquetes de pa fregit o torrat, i ho servim en plats o bols ben fondos.
Primer, amb cullera, ens menjarem el brou amb el pa i les patates i després gaudirem amb el marisc.
De tota la colla que erem n'hi va haver uns quants que es van animar i la van fer de llamàntol per festes. Jo, com sabeu, per festes no cuino massa i no la vaig fer a casa fins un parell de caps de setmana després.
Sempre hi ha coses per celebrar, no us sembla? O només cal fer-la perquè ens ve de gust i volem fer un bon dinar😋
That looks so comforting and yummy!
ResponEliminaRiquisimos besitos
ResponEliminaCon ese fondo y esos ingredientes, es imposible que saliera mal, no hay más que ver ese caldo cargado de sustancia. Sabéis daros buen banquete, si señor. Y hacéis muy bien.
ResponEliminaBss
Hola Gloria. La verdad es que leyendo los ingredientes que has puesto para preparar el caldo ya se sabe la exquisitez que habrás obtenido así que ya se imagina como tiene que estar esta caldereta. Solo imaginarlo y hacerse la boca agua.
ResponEliminaCreo que has repetido dos veces los ingredientes y es que están tan ricos jj.
Una caldereta de ensueño.
Un abrazo.
Quin goig que fa! Amb un bon brou ben sabròs és un luxe, per gaudir qualsevol dies, que no hem de reservar els àpats especials a les festes, millor els repartim tot l'any, oi?
ResponEliminaUna abraçada,
Palmira