Caldereta de bou de mar


Abans de les festes de Nadal amb un grup d'amics parlàvem i organitzàvem plats de festa una mica diferents. 
Els vaig proposar fer una caldereta. 
El marisc el que vulgueu... pot ser llagosta, llamàntol, gambes, uns humils musclos o feu-la amb un bon bou de mar... sempre surt bona 😋

Primer hem de fer el fumet

Què necessitem?

2 litres d’aigua mineral natural

Oli d’oliva verge extra

300 g de peix de roca

1 cap de rap

150 g de galeres

150g de crancs

2 cebes en juliana

2 pastanagues tallades a rodanxes

1 porro tallat a rodanxes

1 branca d’api sense les fulles tallada a rodanxes

1 gra d’all pelat

1 fulla de llorer

2 branques de julivert

1 branca de farigola

1 c.c. de pebre blanc en gra

Primer de tot, cal netejar i trossejar bé les verdures a trossos, ni molt grans ni molt petits. 

Agafem l’all, el pelem i el deixem sencer. 

Necessitarem una olla gran i alta, típica per a elaborar els brous i caldos, i li posem un raig d’oli d’oliva i ho deixem escalfar. 

Aboquem les verdures per saltar-les durant cinc minuts sense que agafin color. A continuació, hi afegim els crancs i  les galeres, ho saltem fins que agafin color daurat, juntament amb les verdures. Cal aixafa-ho bé amb la ma de morter per a que treguin tots els sucs. 

Afegim el peix de roca, el cap de rap, les herbes i les espècies i ho saltem durant 3 minuts. Passats aquests, afegim els dos litres d’aigua i ho fem bullir (cal escumar per treure les impureses que suren al damunt)

La cocció s’ha de fer a foc lent i tapat durant 25 minuts. 

El deixem refredar  i el  passem per un colador xinès. 


 Comencem a fer  la caldereta.

Per a dues persones:

  • 1 bou de mar
  • 1 pebrot verd
  • 1 ceba
  • 2 tomacons de sucar
  • 1 all
  • 1 l de fumet fosc
  • 2 patates tallades a rodanxes fines
  • Llesquetes de pa fregit

 

Per a  la picada:

  • 20 ametlles  fregides
  • 1 llesqueta de pa fregit
  • julivert
  • 1 all
  • 1 pebrot de fer romesco /nyora
  • 1 cullerada de conyac

 

1.    Sofregim alls, ceba, pebrots i tomaca tot tallat a daus petits de la mateixa mida

2.    Triturem

3.    Saltem lel bou de mar tallat en quatre trossos i  reservem

4.    Al mateix oli de sofregir el bou, hi posem el sofregit, el caldo i una capa de patates tallades en rodanxes fines.

5.    Incorporem  el bou  i ho fem coure durant 10 minuts.

6.    Preparem la picada, l'afegim  i ho fem coure tot junt 5 minuts més

Ho portem a taula en una sopera bonica,  acompanyat de llesquetes de pa fregit o torrat, i ho servim en plats o bols ben fondos. 

Primer, amb cullera, ens menjarem el brou amb el pa i les patates i després gaudirem amb el marisc.


De tota la colla que erem n'hi va haver uns quants que es van animar i la van fer de llamàntol per festes. Jo, com sabeu, per festes no cuino massa i no la vaig fer a casa fins un parell de caps de setmana després. 

Sempre hi ha coses per celebrar, no us sembla? O només cal fer-la perquè ens ve de gust i volem fer un bon dinar😋







Comentaris

  1. Con ese fondo y esos ingredientes, es imposible que saliera mal, no hay más que ver ese caldo cargado de sustancia. Sabéis daros buen banquete, si señor. Y hacéis muy bien.
    Bss

    ResponElimina
  2. Hola Gloria. La verdad es que leyendo los ingredientes que has puesto para preparar el caldo ya se sabe la exquisitez que habrás obtenido así que ya se imagina como tiene que estar esta caldereta. Solo imaginarlo y hacerse la boca agua.
    Creo que has repetido dos veces los ingredientes y es que están tan ricos jj.
    Una caldereta de ensueño.
    Un abrazo.

    ResponElimina
  3. Quin goig que fa! Amb un bon brou ben sabròs és un luxe, per gaudir qualsevol dies, que no hem de reservar els àpats especials a les festes, millor els repartim tot l'any, oi?
    Una abraçada,
    Palmira

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides