Popets amb patates
Si al mercat hi ha popets a casa mengem popets i cuinats de manera ben senzilla i clàssica que és com més ens agraden.
I si és temporada de calçots els fem amb sofregit de calçots... a veure que us semblen!
Necessitem:
- Un quilo de popets petits
- Mitja dotzena de calçots
- Dues patates
- Un all tendre
- Un gra d'all sec
- Un bitxo
- Un pebrot de fer romesco
- Mitja dotzena d'avellanes
- Un carquinyoli o una llesqueta de pa fregit
- Una copeta de vi blanc
- Caldo suau de peix o aigua
- Oli i sal.
Tallem ben petits els calçots i els posem a sofregir amb una mica d'oli, fins que comencin a agafar color.
Mentrestant netegem bé els pops sota el raig de l'aixeta i els deixem en un escorredor perquè perdin tota l'aigua. Els salem.
Afegim el gra d'all, ho remenem bé i hi posem els popets. Hi posem el caldo, el vi, el bitxo i ho deixem fent xup-xup fins que els pops comencen a ser tous.
Mentrestant preparem una picada amb la carn del pebrot de fer romesco, l'all tendre, les avellanes i el carquinyoli.
Pelem les patates i les esqueixem.
Afegim a la cassola la picada i les patates, tastem de sal, i ho deixem coure fins que les patates estiguin cuites.
Bon dia. I que bon plat amb la combinació de sabors mariners.
ResponEliminaEm semble bonissím, per llepar-se'n els dits.
Petons.
Hola guapa, un plat genial. Els popets ens agraden molt i tal com els has fet , amb la seva salsa tan bona sucaria pa i no pararia de fer-ho. Tenen un color fantàstic. ¡¡¡¡ petons
ResponEliminaHola Gloria!! Vaya plato de púlpitos tan rico que has preparado. Sólo la salsa ya está para mojar pan y no parar. El plato tiene un color divino, que ya sabemos que la comida entra primero por la vista y tu plato ya alimenta sólo con mirarlo. Besitos.
ResponEliminaEls popets quant m'agraden! Aquí no es troben però cuinats així triunfaries a casa segur!
ResponEliminaUna abraçada ben forta,
Palmira
Hola Gloria. He comido pulpitos pero nunca los he cocinado. La salsa con la que van acompañados tiene que estar de rechupete, vamos que haría falta una buena barra de pan para dejar limpio el plato, eso sí después de haber dado buena cuenta de los pulpitos porque estarán de vicio.
ResponEliminaUn abrazo.
Me encantan los púlpitos!!!este plato me parece todo un lujo, tan bien preparado y cocinado. Besos
ResponElimina