Popets amb patates

Si al mercat hi ha popets a casa mengem popets i cuinats de manera ben  senzilla i clàssica  que és com més ens agraden.  
I si és temporada de calçots els fem amb sofregit de calçots... a veure que us semblen!

Necessitem:
  • Un quilo de popets petits
  • Mitja dotzena de calçots
  • Dues patates 
  • Un all tendre
  • Un gra d'all sec
  • Un bitxo
  • Un pebrot de fer romesco
  • Mitja dotzena d'avellanes
  • Un carquinyoli o una llesqueta de pa fregit
  • Una copeta de vi blanc
  • Caldo suau de peix o aigua
  • Oli  i sal.

Tallem ben petits els calçots i els posem a sofregir amb una mica d'oli, fins que comencin a agafar color.
Mentrestant netegem bé els pops sota el raig de l'aixeta i els deixem en un escorredor perquè perdin tota l'aigua. Els salem.
Afegim el gra d'all, ho remenem bé i hi posem els popets. Hi posem el caldo, el vi, el bitxo  i ho deixem fent xup-xup fins que els pops comencen a ser tous.
Mentrestant  preparem una picada amb la carn del pebrot de fer romesco, l'all tendre, les avellanes  i el carquinyoli.
Pelem les patates i les esqueixem.

Afegim a la cassola la picada i les patates, tastem de sal, i ho deixem coure fins que les patates estiguin cuites. 




 Deixem-ho reposar un parell o tres d'hores, o millor...fins l'endemà i a gaudir !

Comentaris

  1. Bon dia. I que bon plat amb la combinació de sabors mariners.
    Em semble bonissím, per llepar-se'n els dits.
    Petons.

    ResponElimina
  2. Hola guapa, un plat genial. Els popets ens agraden molt i tal com els has fet , amb la seva salsa tan bona sucaria pa i no pararia de fer-ho. Tenen un color fantàstic. ¡¡¡¡ petons

    ResponElimina
  3. Hola Gloria!! Vaya plato de púlpitos tan rico que has preparado. Sólo la salsa ya está para mojar pan y no parar. El plato tiene un color divino, que ya sabemos que la comida entra primero por la vista y tu plato ya alimenta sólo con mirarlo. Besitos.

    ResponElimina
  4. Els popets quant m'agraden! Aquí no es troben però cuinats així triunfaries a casa segur!
    Una abraçada ben forta,
    Palmira

    ResponElimina
  5. Hola Gloria. He comido pulpitos pero nunca los he cocinado. La salsa con la que van acompañados tiene que estar de rechupete, vamos que haría falta una buena barra de pan para dejar limpio el plato, eso sí después de haber dado buena cuenta de los pulpitos porque estarán de vicio.
    Un abrazo.

    ResponElimina
  6. Me encantan los púlpitos!!!este plato me parece todo un lujo, tan bien preparado y cocinado. Besos

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides