Focaccia d'all @Mas de Santa Creu
Per a quatre persones necessitem:
- 470g de farina, n'he posat 250 de farina de força i 220 d'espelta integral
- 380cc d'aigua tèbia
- 15 g de llevat de forner
- Una culleradeta de sal
- Oove
- Sal
- 2 cullerades de puré d'alls tendres per a la massa i una per posar-la al damunt abans d'enfornar
Comencem desfent el llevat en l'aigua tèbia
Posem la farina, tamisada, al bol de l'amassadora. al mig hi posem una cullerada d'oli i la sal i ho comencem amasar, hi afegim l'aigua amb el llevat desfet i ho deixem uns 10 minuts fins que vegem que tenim una massa totalment lligada.
Fem una bola, tapem el bol amb un drap de cotó i fem que reposi una mitja hora.
Traiem la massa del bol i la posem damunt un paper sulfuritzat, untat amb una mica d'oli, l'estirem fins que tingui la mida i forma que volem. La tornem a tapar i la deixem 20/30 minuts més.
Encenem el forn a màxima temperatura mentre acabem de preparar la focaccia per enfornar.
Agafem una cullerada de puré d'alls tendres i la barregem bé amb un parell o tres de cullerades d'oli. Ho repartim bé per tota la superfície, hi posem les verdures que vulguem al damunt i la posem uns 20-25 minuts, a 200º.
Quan ja veieu que té aquell color torradet que ens agrada i la cuina fa aquella oloreta tan bona de pa ja la tenim a punt, la traiem, la ruixem amb un parell de cullerades més d'oli i la salem, si volem, per damunt amb escates de sal gruixuda.
No la deixeu refredar del tot i mengeu-vos-la amb formatges...
O obriu-la pel mig, la suqueu amb tomacó i amb uns bons embotits...
O sola ...
I si us en sobra... la torreu una mica, hi fregueu un all, una mica d'oli... i a gaudir!
Love rustic focaccia! Yours looks great.
ResponEliminaLa verdad es que no todo son postres y haces honor a esto con está focaccia, me gusta la masa y el sabor a ajo le dará un buen toque.
ResponEliminaUn abrazo
A casa segur que no sobra res, i no le deixem refredar! Una focaccia a més molt elegant amb el disseny vegetal.
ResponEliminaBona setmana,
Palmira
Jo me la menjaria a pessigades!!! quina pinta!!!
ResponEliminaTu focaccia no solo se ve deliciosa, es una obra de arte, que bonita te quedo!
ResponEliminaBesos
Con queso, con tomate, con embutidos, solaaaaa... como tú quieras me comería ahora mismo un buen trozo. Es una forma estupenda de disfrutar también un buen aceite de oliva
ResponEliminaPetons i bon estiu!
¡Qué maravilla de focaccia y con ingredientes de primera calidad! Una auténtica delicia.
ResponEliminaBesos y feliz fin de semana,