Focaccia d'all @Mas de Santa Creu


Entrada al Mas de Santa Creu

Com més s'assaboreix un bon oli és sense fer massa  floritures... i d'aquesta manera és com avui  gaudirem de l'oli de  Mas de Santa Creu... amb aquesta focaccia d'all.

Per  a quatre persones necessitem:

  • 470g de farina, n'he posat 250 de farina de força i 220 d'espelta integral 
  • 380cc d'aigua tèbia
  • 15 g de llevat de forner
  • Una culleradeta de sal
  • Oove
  • Sal
  • 2 cullerades de puré d'alls tendres per a la massa i una per posar-la al damunt abans d'enfornar

Comencem desfent el llevat en l'aigua tèbia

Posem la farina, tamisada, al bol de l'amassadora. al mig hi posem una cullerada d'oli i la sal i ho comencem amasar, hi afegim l'aigua amb el llevat desfet i ho deixem uns 10 minuts fins que vegem que tenim una massa totalment lligada.

Fem una bola, tapem el bol amb un drap de cotó i fem que reposi una mitja hora.

Traiem la massa del bol i la posem damunt un paper sulfuritzat, untat amb una mica d'oli, l'estirem fins que tingui la mida  i forma que volem. La tornem a tapar i la deixem  20/30  minuts més.

Encenem el forn a màxima temperatura mentre acabem de preparar la focaccia per enfornar.

Agafem  una cullerada de puré d'alls tendres i la barregem bé amb un parell o tres de cullerades d'oli. Ho repartim bé per tota la superfície, hi posem les verdures que vulguem al damunt i la posem uns 20-25 minuts, a 200º.

Quan ja veieu que té aquell color torradet que ens agrada i la cuina fa aquella oloreta tan bona de pa  ja la tenim a punt, la traiem, la ruixem amb un parell de cullerades més d'oli i la salem, si volem,  per damunt amb escates de sal gruixuda.



No la deixeu refredar del tot i mengeu-vos-la amb formatges...

O obriu-la pel mig, la suqueu amb tomacó i amb uns bons embotits...

O sola ...

I si us en sobra... la torreu una mica, hi fregueu un all, una  mica d'oli... i a gaudir!



Comentaris

  1. Love rustic focaccia! Yours looks great.

    ResponElimina
  2. La verdad es que no todo son postres y haces honor a esto con está focaccia, me gusta la masa y el sabor a ajo le dará un buen toque.
    Un abrazo

    ResponElimina
  3. A casa segur que no sobra res, i no le deixem refredar! Una focaccia a més molt elegant amb el disseny vegetal.
    Bona setmana,
    Palmira

    ResponElimina
  4. Jo me la menjaria a pessigades!!! quina pinta!!!

    ResponElimina
  5. Tu focaccia no solo se ve deliciosa, es una obra de arte, que bonita te quedo!
    Besos

    ResponElimina
  6. Con queso, con tomate, con embutidos, solaaaaa... como tú quieras me comería ahora mismo un buen trozo. Es una forma estupenda de disfrutar también un buen aceite de oliva

    Petons i bon estiu!

    ResponElimina
  7. ¡Qué maravilla de focaccia y con ingredientes de primera calidad! Una auténtica delicia.
    Besos y feliz fin de semana,

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides