Cassola de carxofes, calçots i patates

 

Aprofitant els últims calçots de la temporada  hem dinat aquesta cassola... un xup-xup  tradicional però potser no amb els ingredients a que estem acostumats. Si algú la vol més "contundent"... afegim-hi costella, butifarra o llangonissa, hi queda perfecte... però nosaltres avui ens l'hem menjada així.



Necessitem per a dues persones:

  • 2 carxofes
  • Una patata mitjana
  • 4 calçots
  • 2 alls  tendres
  • Mitja cullerada de farina
  • Una copeta de vi ranci
  • Aigua o caldo de verdures
  • Una culleradeta de pebre vermell dolç
  • Sal
  • Pebre
  • Oove
En una cassola amb una miqueta d'oli sofregim els calçots tallats a rodanxes i els alls tendres. 
Quan comencen a agafar color hi posem les carxofes tallades a quatre talls cadascuna. Ho sofregim tot junt un parell de minuts, junt amb la farina. 
Tenim la patata pelada i neta, l'escapcem (no la tallem) i la posem a la cassola. 
Hi posem el vi ranci, ho salpebrem, hi posem el pebre vermell, ho sacsem perquè es barregi bé i ho mig cobrim amb aigua. Quan arrenqui a bullir baixem el foc, ho tapem i  ho fem coure uns 20 minuts fins que vegem que està cuit. 
Destapem, aixequem l'intensitat del foc i sacsant la cassola de tant en tant, fem que es redueixi el caldo que hi ha quedat.

Emplatem i bon profit!





Comentaris

  1. Ai xiqueta! quina cosa més bona! M'encanta el plat i la recepta és de les meues. Besets.

    ResponElimina
  2. Hola Gloria. Por desgracia ya está llegando a su fin tanto la temporada de la alcachofa como la de los calçots y es una pena porque las dos cosas me encantan aunque he de decirte que los calçots poco los cocino ya que a mi mujer no le sientan nada bien por eso cuando tengo la ocasión de probarlos no la dejo pasar jj.
    Y como la alcachofa me encanta puedes suponer como iba a disfrutar si tuviera este plato delante. Debe estar fabuloso.
    Un abrazo.

    ResponElimina
  3. Que recta tan rica , y sana ....... ¡¡¡¡¡
    Besitos¡¡

    ResponElimina
  4. Nunca he comido una combinación como esta, pero de buena gana ahora mismo me la zampaba entera, qué ricooooo

    Petons!

    ResponElimina
  5. Així vegetal noia m'encanta! No necessitem fer-lo més greixòs :o) Carxofes i calçots, una idea ben bona.
    Un abraçada,
    Palmira

    ResponElimina
  6. Pues has dejado el plato muy sano y dejando el sabor de las hortalizas.
    Me parece perfecto!

    Besos

    ResponElimina
  7. Hola, Gloria:
    Me confieso una apasionada de las alcachofas, las adoro de cualquier forma. Esta receta tuya me ha encantado. Seguro que tenían un sabor delicioso.
    Un besito y feliz fin de semana.

    ResponElimina
  8. M'encanta la recepta, hauré de provar-la, un beset carinyet

    ResponElimina
  9. Súper fan de les carxofes! I compro el plat menys el pimentó! ptns

    ResponElimina
  10. Muy ricas, yo quisiera un buen plato de tus alcachofas para el lunch!
    Besos

    ResponElimina
  11. Glória, t´ha quedat una recepta vegetal de luxe¡¡¡¡ A mi m'agrada molt aquest plats, les verdures les trobo molt versatils. Petons¡¡¡

    ResponElimina
  12. Pues eso tendría que hacerlo con cebolletas y alcachofas congeladas, pero tiene pintaza para una cena tranquilita. Un besote.

    ResponElimina
  13. Una recepta de temporada 100 per 100! ptnts

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides